Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rakosnicek1983 píše:
@Sidsel Tak, já než se dostala k práci v oboru, tak jsem dělala telefonní operátorku taky. Je to jeden z mála oborů, kde jim je ukradená praxe. Je fakt, že na pokladní apod. jsem se nehlásila, to už mi přijde jako degradace těch 5 let studia. Na druhou stranu dělala jsem i servírku (na Kypru v hotelu) nebo aupair v USA - to abych si zlepšila angličtinu a němčinu. A VŠ mám „normální“, žádnou soukromou…Pro absolventy je prostě těžké se upíchnout, pokud vyloženě něčím nevyčnívají z davu.
no kdo má tu nejhnormálnější vš tudíž vše nemá s upíchnutím problém.
@Anonymní píše:
Ahoj ve spolek.
Jdu se k Vám jen vypovídat, protože mě zamrzelo co jsme odpoledne vydebatovali s partnerem…
Jsme mladá rodinka, já na RD i pracuji, ale prozatím jsem měla práce vážně na šišku!
Dělala jsem ještě před malou na pokladně, potom brigádně také na pokladně, rozvážela jsem jídlo, dělala jsem recepční, servírku… Mám VŠ a stejně s prací je to na pytel!!
Momentálně jsem se zaučila do práce na telefonní operátorku na zkr. úvazek zatím, chybí malé ještě rok, než půjde do školky, ale byla jsem tam dvakrát a jaksi po mém přepočtu mi to vychází na nějakých 30kč/hodinu!!![]()
Na zkrácený úvazek - středy a pátky po 8-mi hodinových směnách mám měsíčně 2500,– fixní plat a zbytek provize z prodejů. V dnešní době…![]()
Dostala jsem momentálně nabídku do Globusu na pokladnu, zatím jen brigádně, ale přeci jen při 60,–/hod. si vydělám jednou tolik, zvláště přes Vánoce, to práce bude. Na velké řetězce jsem zvyklá
Dále mám nabídku dělat barmanku v Herně, směna od 16-04h za 70,–/hod. ale to se samozřejmě partnerovi nelíbí ani omylem…
Ale k tomu, co mi včera řekl…že nikde nevydržím, že všude po měsíci odejdu, apod.![]()
![]()
hodně mě to zamrzelo, jelikož se snažím, ptž RD mi snížili, aby mi vyšla až do školky a doháním to takto
Partner má 14.000 měsíčně. Taky chci nějaké peníze přinéstAle tohle mě zamrzelo
Počkej, a to máš skutečnou vš, nebo nějakou pseudo soukromou?
Protože jestli lidi s vše dělají pokladní, tak to už je fakt zlý.
Já teda když nepočítám brigády, tak jsem doteď nepracovala.. Studium VŠ se mi pěkně protlo s dítětem a teď čekáme i druhé, takže práci ještě nějaký ten pátek hledat ani nebudu..
Za pokladnu bych každopádně nešla, samozřejmě to ale neznamená sedět doma na zadku.. Přijde mi účelnější udělat si například nějaký doplňující kurz ke studiu nebo se zdokonalit v jazycích.. A když už brigádu, tak bych zvolila doučování, za to si můžeš říct i přes 100,–.
Já si třeba nechávám v rezervě doučko z matiky a teď si dodělávám řidičák, pak plánuji trochu oživit a zdokonalit angličtinu a ikdyž budou doma dvě dítka, tak asi zkusím dálkově i navazující inženýrské studium. Věřím tomu, že časem se mi podaří dosáhnout přiměřeného platu a s tím, že teď máme třeba méně peněz jsme smíření a je nám i tak fajn.. ![]()
@8-D doucovanim si nic nevydelas - z doucaovani vetsinou sezenes jednoho, dva lidi na den, tezko 8 tak, aby navazaovali:((
Tady zakladatelka. Chlap nakládá kamiony, má třísměnnej provoz, ale málo peněz no..
Tak já od středy jdu brigádně na pokladnu za 80,–/hod. čistého, to mám radost.
Jako učetní je můj sen, je to fajn práce, ale sice mám VŠ ale praxi žádnou a měla jsem účto pouze jako předmět.
![]()
Jinak by mě to bavilo.. ![]()
Děkuju moc holky za podporu, pěkně mě s tim naštval!
@perfect day píše:
dítě v životopisu dofám nemáš!! to, že jsi matka, nesmí při pohovoru nikoho zajímat.pokud máš VŠ ekonom. zaměření, chjápu, že nejsou místa pro Ing. ekonomie ve firmách, ale že bys rovnou musela klesnout na povolání o 3 stupně vzdělání? ( pokladní v Globusu mohou snad dělat i lidé se ZŠ).
Co pozice asistentek? Banka? Sekretářky?
Jak jsi na tom s jazyky?
No a co poslední rok mateřské využít k vylepšení aj, abys měla v životopise pokročilou?
Jde tak yo to, jako školu jsi studovala. S dnešními VŠ je problém, že existuje ekonomka v praze VŠE jakožto strop kvality a pak ekonomka třeba v Teplicích, kterou udělá i retard, protože je soukromá a pak se trh práce diví, kolik je to vychrlenejch ekonomů..no a jejich schopnosti se ukážou většinou až u pohovorů:/ Než mít no name vejšku, je lepší bejt šikovnej elektrikář.
Malou v životopisu samozřejmě nemám. ![]()
Samozřejmě že v bance, na Poště nebo prostě úřednická práce by byl luxus, potom na stálo, ale to je vše ze známosti mi přijde tady u nás ![]()
Dnes je velka konkurence. Temer vsichni studenti VS pri studiu pracuji, studuji v zahranici a umi dva jazyky. Jenom titul z VS nestaci, i cerstvy absolvent musi nabidnout vice nez titul. Navic ekonomika se po krizi jeste plne nerozjela, takze firmy nenabiraji. Takze bohuzel - lepsi docasne delat podradnou praci nez nedelat nic. Toto obdobi muze trvat jeste nejakou dobu.
@Crystalline píše:
Dnes je velka konkurence. Temer vsichni studenti VS pri studiu pracuji, studuji v zahranici a umi dva jazyky. Jenom titul z VS nestaci, i cerstvy absolvent musi nabidnout vice nez titul. Navic ekonomika se po krizi jeste plne nerozjela, takze firmy nenabiraji. Takze bohuzel - lepsi docasne delat podradnou praci nez nedelat nic. Toto obdobi muze trvat jeste nejakou dobu.
Děkuji, souhlasím ![]()
@Sidsel píše:
Nebo se ten svět tolik změnil? I
Pracuji v montovně a máme tam několik vysokoškoláků, kteří nezavadili po vystudování o práci. Je šílené, že většina z nich má technický odborný obor, umí jazyk a při vysoké škole pracovala i v oboru. Jedna dokonce rok dělala stáž ve svém oboru.
Dle zaměstnavatelů je vše málo a adekvátní práci sehnal někdo z jejich spolužáků pouze přes známé…
Přestávám doufat, že mám šanci vůbec kdy sehnat slušnou práci, když si neškrtnou i takoví lidé.
@perfect day píše:
dítě v životopisu dofám nemáš!! to, že jsi matka, nesmí při pohovoru nikoho zajímat.pokud máš VŠ ekonom. zaměření, chjápu, že nejsou místa pro Ing. ekonomie ve firmách, ale že bys rovnou musela klesnout na povolání o 3 stupně vzdělání? ( pokladní v Globusu mohou snad dělat i lidé se ZŠ).
Jak jsi na tom s jazyky?
No a co poslední rok mateřské využít k vylepšení aj, abys měla v životopise pokročilou?
Jde tak yo to, jako školu jsi studovala. S dnešními VŠ je problém, že existuje ekonomka v praze VŠE jakožto strop kvality a pak ekonomka třeba v Teplicích, kterou udělá i retard, protože je soukromá a pak se trh práce diví, kolik je to vychrlenejch ekonomů..no a jejich schopnosti se ukážou většinou až u pohovorů:/ Než mít no name vejšku, je lepší bejt šikovnej elektrikář.
Narazila jsem nyní náhodou na tuto diskusi.Chci jen reagovat na tuto tvojí větičku:pokladní v Globusu mohou snad dělat i lidé se ZŠ
Celý rodičák jsem brigádničila v jednom hypermarketu a když probíhala výběrová řízení (ta byla o třech kolech
) na pokladní, tak tam vždy bylo tak 30-50 uchazečů a zájemce bez maturity ihned posílali pryč.
@lísteček1 píše:
Narazila jsem nyní náhodou na tuto diskusi.Chci jen reagovat na tuto tvojí větičku:pokladní v Globusu mohou snad dělat i lidé se ZŠ
Celý rodičák jsem brigádničila v jednom hypermarketu a když probíhala výběrová řízení (ta byla o třech kolech) na pokladní, tak tam vždy bylo tak 30-50 uchazečů a zájemce bez maturity ihned posílali pryč.
no tak to je sila..takze nematurnatum zbyva opravdu jen fabrika. Uff.
No…pěkné no. Já co jsem se dnes ptala, tak na stálo tam ženský berou čistého 9.000!
To je strašný!!
Zakl.
@Anonymní píše:
No…pěkné no. Já co jsem se dnes ptala, tak na stálo tam ženský berou čistého 9.000!To je strašný!!
Zakl.
Bohužel, je to kombinace nízké nebo žádné kvalifikace a převisu nabídky těchto pracovních sil na pracovním trhu.
Ahoj všem, nechci zakládat novou diskuzi, tak se přidám s dovolení sem. S přítelem spolu žijeme 5 let v menším městě. Já mám vystudovaný obor ve kterém zatím práci mám, ale bylo nám oznámeno, že dřív nebo později nás zavřou.
Ve větších městech bych sehnala práci v pohodě, už jsem se ptala a brali by mě všema deseti. Přítel má naopak velmi dobrou práci tady a za hodně slušný peníze. Já jsem teď ve stresu, protože vím, že když nás zavřou, tak tady práci neseženu a musela bych nejblíž do 50km vzdáleného města. A je jasné, že dojíždět takový kus by se mi nevyplatilo. Přítel mi ale řekl, že by se se mnou nepřestěhoval, že tak dobrou práci by nenašel zase on. Což samozřejmě zase chápu já. Otázka je, co s tím?
dítě v životopisu dofám nemáš!! to, že jsi matka, nesmí při pohovoru nikoho zajímat.
pokud máš VŠ ekonom. zaměření, chjápu, že nejsou místa pro Ing. ekonomie ve firmách, ale že bys rovnou musela klesnout na povolání o 3 stupně vzdělání? ( pokladní v Globusu mohou snad dělat i lidé se ZŠ).
Jak jsi na tom s jazyky?