Práce při mateřské, rodičáku - zkušenosti

499
15.11.12 07:47

Práce při mateřské - rodičáku

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost s prací na zkácený (nebo částečný) úvazek při mateřské a následně při rodičovském příspěvku - měnila se vám smlouva nebo se jen dělal dodatek? Já o tom vážně uvažuju, že bych se takhle domluvila se šéfem (snad v tom nebude problém u vedení), práci můžu dělat z domova z pc a jednou týdně dojíždět do práce…říkám si, že pro mě je to ušetřená práce - nebudu muset nikoho zaučovat a pro zaměstnavatele to budou zase ušetřené starosti s hledáním náhradnice a budou to i ušetřené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
15.11.12 08:11

Mám pocit, že nemužeš pracovat tam, odkud ti jde ppm

• Citovat
  • Upravit
30823
15.11.12 08:14

@Petula35 při mateřské nesmíš oficiálně pracovat tam, kde pracuješ…při rodičáku je to jedno, to klidně můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.11.12 08:22

Muzes pracovat pro stejneho zamestnavatele ale ne na pozici, na kterou mas HPP, ze ktereho Ti plyne PPM.
Muzete tedy uzavrit smlouvu na jiny druh prace.. Ja osobne delam na Dohodu o provedeni prace a jsem tedy placena od hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
15.11.12 08:36

Taky prosím o radu. Před mateřskou jsem učila na dvou školách (obě smlouvy na neurčito). Kdybych při rodičáku chtěla na jedné ze škol učit pár hodin týdně a na rodičák bych pak opět navázala mateřskou (pokud se zadaří) - měla bych mateřskou ve stejné výši jako teď nebo vypočítanou jen z toho miniúvazku? Moc děkuji za rady a omlouvám se zakladatelce, že sem lezu s vlastním dotazem, ale snad to i tím jejím trochu souvisí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
15.11.12 08:58

Takže si to tak nějak pročítám tady a netu a vyčetla jsem tedy, že při mateřské nesmím pracovat u svého původního zaměstnavatele, ale při rodičáku ano…tím by to bylo vyřešeno, jen tedy během mateřské budu dělat práci zadarmo - škoda, že tohle nejde nějak ošetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
15.11.12 09:02

@Petula35 Pri materske muzes pracovat napr. na dohodu, musi se ale uzavrit jina smlouva a pri materske to musi byt na jinou pozici nez ta ze ktere cerpas ppm pokud je to u stejneho zamestnavatele. Pri rodicaku uz je to jedno, muze to byt na stejnou i na pozici. Chtela bych to resit stejne, pokud tedy maly dovoli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
15.11.12 09:19

@lucillee Tak já bych si to takhle taky představovala, peníze se samozřejmě hodí a dělám kancelářskou práci, která by neměla být problém ani s mimčem (když tatínek vypomůže :-) )…no, uvidíme jak k tomu přistoupí vedení a zda by byli ochotní mi změnit prac. funkci po dobu té mateřské…ještě mám čas na řešení téhle situace, ale raději se informuju dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
15.11.12 09:48

Já pracuji při rodičáku a ve stávající práci jsme se dohodli, že od-do budu pracovat na zkrácený úvazek, když je něco potřeba, tak jsem tam víc a je to jako nadúvazek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5114
15.11.12 11:53

Při mateřské se pracovat nesmí, bere se to jako nemocenská.
Při rodičáku můžeš. Já třeba dělám na dohodu tam, kde jsem pracovala před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
15.11.12 12:01

@E-evulka Není pravda…můžeš dělat i při mateřské, jen ne u stejného zaměstnavatele na stejné pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5114
15.11.12 12:24

Tuto informaci mi řekla přímo paní na pracáku, když jsem si byla vyřizovat rodičák letos!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
15.11.12 12:28

Já to hledám od rána na netu a už jsem tuhle informaci, co tu psaly i ostatní hočiny, našla na několika stránkách…tak nevím, kde je teda pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5114
15.11.12 12:35

Já se na to ptala fakt přímo pracovnice na úřadě, tak by to snad měla vědět, ikdyž člověk nikdy neví že :mrgreen: Ale takhle mi to opravdu vysvětlila a potvrdil mi to i účetní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
15.11.12 12:36

Tady je kousek z jednoho článku: Pokud je žena na mateřské dovolené a pobírá peněžitou pomoc v mateřství, je to stejné, jako kdyby byla na nemocenské. To znamená, že nemůže pracovat pro stejného zaměstnavatele, od něhož se jí pomoc v mateřství vyplácí. A to při všech formách pracovního poměru, s výjimkou dohody o provedení práce. Pracovat pro jiného zaměstnavatele, a to i na klasickou pracovní smlouvu, ovšem ženě nic nebrání. Není omezena ani výše přivýdělku.

Takže z toho chápu, že mohu pracovat i při mateřské, ale u jiného zaměstanvatele nebo u stejného zaměstnavatele ale pouze na Dohodu o provedení práce.

Příspěvek upraven 15.11.12 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat