Práce pro maminky s malými dětmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak za mě ideální pracovní doba 16 - 21. Nemusím řešit nemoci dvou malých dětí, vystřídáme se s manželem (6 - 14). Pokud bych dělala zmiňovaných 9 - 13, tak jsem furt na očr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A my matky s dlouhodobě nemocnými dětmi to máme tuplem na dvě věci. ![]()
Určitě bývá problém pracovní doba a provozní doba školek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carsa494 píše: Více
Praha. Kdybyste hledali v Ostrave, prehrabujete zadosti vidlema. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky je problém, ze školky preferuji uchazeče podle místa bydliště. Jenže mne by přišlo lepší mít skolku v blízkosti zaměstnání, mám dojíždění dlouhé a ten stres, aby to člověk do zaviracky stihnul, je příšerný. Standardně jsem musela z práce vždycky vybehnout v přesně dany čas, jinak problém. A to jsem měla ještě rezervu na zpoždění v dopravě, které bylo běžné, takže jsem pak po příjezdu musela zase běžet ke školce/druzine. Ano a zapominam, ze jsem vlastně musela běžet i ráno ze školky na autobus do prace, abych ho vůbec stihla. Takže kdybych měla skolku u práce, došla bych tam pro ditko v pohodě pěšky a pak už bychom se nějak dopravili domu, bez nervu. Trávit život v poklusu a s vyplazenym jazykem na veste to bylo fakt terno a už bych to zažít nechtěla.
Teď jsem tedy na rodičovské se dvěma dětmi, tohle bylo se starším. Co bude teď, to si už vůbec neumím představit, ale už ani ten poklus nebude možný, neboť mám porouchany kolena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukám po práci delší dobu. Částečných úvazků je mraky, práce v dopoledních hodinách je taky dost. V tom problém nevidím. Teď jsem hledala jesle, psala jsem na tři různé a všechni odpověděli, že od září mají místa dost. Ale protože nemám hlídání, hledám nějakou administrativu z domu. Jenže všude na takovou práci hledají OZP. Takže to bych řekla, že je mega problém. Zvýhodnění OZP a matek na mateřské ne…
Edit: ne na mateřské, ale na rodičáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych do toho i šla, ale jsem z Brna a z HO asi recepční dělat nebudu ![]()
Nějaký zádrhel ale u vás být musí, možná přehnané požadavky na vzhled nebo na Prahu příliš malý plat (i za ten fulltime). Protože to by vám vzaly nejen maminky, i starší ženy nebo pečující/invalidní muži. Takovéhle místa jdou na dračku, tj nějaký zádrhel na vaší straně být musí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se divím teda. Mně to zní úplně ideálně. Mohla bys mi prosím napsat do zprávy název firmy nebo odkaz na ten inzerát? Mám teda rodičák až do prosince (ale začnu to řešit dřív) takže to už bude passé, ale třeba pro strýčka příhodu kdybyste zas někdy hledali.
Teď chodím 2× týdně na brigádu (shodou okolností taky recepční) když je manžel doma. Jak to bude později se školkou mám taky strach a to jsem v Praze. Do poslední práce se vrátit nemůžu, neměla jsem smlouvu na neurčito a hlavně tam jsou dvanáctky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně chybí v pracovních nabídkách práce na HO. Zkrácených úvazků je docela dost. Taky bych uvítala více dotovaných dětských skupin. U nás je jenom jedna, takže jestli nám dítě nevezmou do ní, tak fakt nevím, jak to s prací budu mít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také vidím jako největší problém nedostatek míst pro děti ve věku cca 2-4 roky.
U nás v městě o cca 10000 obyvatelích není dětská skupina pro dvouleté děti prakticky žádná. Do státní školky mi dítě přijmou pravděpodobně až ve 4 a čtvrt - je v červnu a pro ty, kterým jsou 3 až takhle pozdě, obvykle místo není.
Samozřejmě s flexibilní prací a střídání s druhým rodičem jde všechno lépe.
Naštěstí si můžeme dovolit vozit dítě 10min autem do soukromé skupinky. Ale to každý nemůže…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednoduché, home office, jak jen to jde. Proč sedět v kanclu, když se to dá dělat z domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Největší problém je, že ženy se staví do role služky, chůvy, hospodyně. Kdyby měly chlapa jako partnera, neignorovaly fakt, že dítě je obou, a čas v práci omezili a přizpůsobili oba, byly by v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jak kde, u nas v Děčině moc zkraceny neni. Teď pribudaji i z domu ale to co si pod tim zkracenym uvazkem nabidnou, nic moc. Na manzela se nechci spolehat hledám práci max do 14h ale vsude i v call centrech chtěji na smenny i na živnost, plus vikendy k tomu. Do 18h bych to z domu ještě jak tak dala ale do 20h prip 22 je moc. Chtěla som alespon na brigadu do lidl, kaufland či albert ale všude vyžaduji vikendy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Pro mě toto téma začíná být docela aktuální a fakt tady chybí zkrácené úvazky. Problém podle mě taky je, že stát dává dotace na invalidní lidi, čímž ale zároveň diskriminuje maminky s malými dětmi, protože zkrácené úvazky pak všude nabízejí jen pro ZTP protože chtějí dotaci a vytřískat z toho prachy a pro maminky je pak těžké zkrácený úvazek najít. Všude v inzerátech se zkrácenými úvazky čtu vyhrazeno pouze pro ZTP. Proč stát nedává dotace i na maminky s malými dětmi? Ty jsou přece taky na trhu práce skupinou potřebující pomoct na nějaký čas. Přeci nemůžou pracovat stejně jako bez dítěte od nevidím do nevidím a kdo se postará o děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam problem ciste s tou nemocnosti ve skolce. Mam skvelou DS/skolku, mam puluvazek, ale co je mi to platny kdyz sw tam dite momentalne chodi jen nakazit. Budu asi muset pustit oboji, protoze 3 dny skolka a dva az tri tydny nemoc, to proste nejde, tal se neda zit. A s tim mi nepomuze nikdo. Hlidani zadne nemam.
- Citovat
- Upravit
@Anonym2023 píše: Více
Tak ono se předpokládá, že děti mají i tatínky. Ten invalida je na sebe sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit