Práce pro maminky s malými dětmi

20.5.24 10:05

Prace pro maminky s malymi detmi

Zdravim vsechny maminky, chtela bych se zeptat, kdo z vas mel trapeni s hledanim nove prace behem rodicovske nebo po jejim ukonceni? Co bylo nejvetsi prekazkou a co si myslite, ze by vam pomohlo? - napr. chybejici zkracene uvazky, nevedely jste, co byste chtely delat, podpora v hlidani deti, nedavalo to ekonomicky smysl (penize za hlidani versus to, co si vydelam), nemoci deti apod.. Timto tematem se zabyvam a hledam moznosti, jak maminkam pomoci a vytvorit pro ne priznive pracovni podminky tak, aby mely cas na sve deti a take se mohly sami realizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35832
20.5.24 10:13

Chybí už jen dodatek co za šmejdy prodáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.24 10:20

Ahoj, ja nic neprodavam a ani nenabizim praci. Asi jsem to tam mela napsat. Je to skutecne jen diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
20.5.24 10:22

No a jak jim chceš teda pomoci? Uděláš si tady průzkum a předlozis to MPSV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.24 10:35

Cely ten napad vznikl z duvodu, ze jsem sama dlouho hledala nejakou smysluplnou praci na RD, kde bych se treba i neco naucila a nevypadla z celeho pracovniho procesu a proste krome - presne jak si napsala - prodeju nesmyslu a vyplnovani dotazniku jsem nic nebyla schopna najit. Tato diskuze vznikla proto, protoze by me zajimalo, jaka by byla po takovych mistech poptavka a co maminky nejvice potrebuji k tomu, aby se mohly trochu nadechnout, realizovat a neskoncily v kolotoci frustrace, ze bud budou pracovat hodne a nebudou mit cas na deti nebo nebudou pracovat vubec. Cely projekt je velmi slozity a tohle je zkratka prvni krok - zjistit, jak se k tomu stavi maminky. Urcite je i spousta maminek, ktere jsou doma a jsou tak stastne, ale rekla bych, ze nas ktere chtely neco k tomu i delat, taky nebude malo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.5.24 10:43

Dobrý den

Přidám se. 🙆
Jsem maminka skoro ročního chlapečka. Docela mě „děsí“ co vlastně budu dělat po rodičáku. Práce jako takové se nebojím… Jenže budu potřebovat něco, abych chlapečka odvedla a zase ho vyzvedla ve školce. 🫣 Což je samo o sobě velký problém. Před tím jsem několik let dělala na 3 směny ve fabrice. Po té 4 roky operátorku v jedné firmě. Tam se vrátit nechci a ani by to nebylo možné právě kvůli pracovní době… :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
20.5.24 10:46

Všichni v republice ví, že nejvíc chybí místa v zařízeních pro děti od dvou až tří let, a zkrácené/sdílené úvazky. Žádná záhada v tom fakt není, vědí to všichni už léta, a pochybuji, že s tím máte reálnou šanci něco udělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
20.5.24 10:52

Hledala jsem primarne praci blizko mista bydliste, pred detma jsem nemela problem jet do prace hodinu, po detech se mi ten cas na ceste travit nechce. No a zkraceny uvazek, u me stacil o hodinu, kdyby zamestnavatel byl trochu rozumnejsi a pochopil by flexibilni pracovni dobu, tak by nebylo nutne ani to, ale jejich volba no :nevim: Jinak mi to vyhovuje a mozna jsem ve finale i rada, ze tu hodku mam, protoze i tak toho casu moc neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
20.5.24 11:10
@Liberalissima píše: Více

Přesně tak. Chybí zkrácené úvazky, místa pro děti ve školkách plus je nevýhoda častých OCR. O tom se ví už několik let. Nic novýho neobjevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
20.5.24 11:16
@JancaS84 píše: Více

Hele, já Vám nevím, hledáme recepční na zkrácený úvazek - a to tak, aby to přesně vyhovovalo matkám, co mají děti školka/škola - (9 - 13, po - pá). Nic moc nepožadujeme, Aj na běžné konverzační úrovni, centrum Prahy, mzda přesně polovina, co mají stálé recepční, a že bychom byly zahlceny žádostmi, to se říct nedá ani omylem.

Příspěvek upraven 20.05.24 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.24 11:16

Dekuji vsem za odpovedi. Problemu s hlidanim deti jsem si samozrejme vedoma :wink: vidite tedy jako hlavni problem s hlidanim deti 2-3 roky? Nebo zkracene uvazky, pripadne oboje? Ci neco dalsiho? Ja jeste vnimam jako problem to, ze se maminky kratce po RD zamestanavatele boji zamestnat z duvodu castych detskych nemoci a s tim spuvisejici absenci v praci, souhlasite nebo jste se s tim prilis nesetkavaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.5.24 11:19
@carsa494 píše: Více

Po něčem takovém bych hned skočila. Kdyby to nebylo 120km 🙈 🫣 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
20.5.24 11:20

Hledala jsem práci tak, aby mi dobře vycházela doba zavést a odvést ze školky, zkrácený úvazek mi neprošel. Ale nestěžuji si. V průběhu rodičovské jsem psala články, reklamní popisky, doučovala. Jinak ze všech stran jen nesmysly typu letadlo a každý končil slovy - jsem maminka dvou, tří dětí a vím, že po rodičovské se do práce nevrátím, protože vydělávám 4× tolik a pracuji, kdy se mi to hodí a mám čas na děti. A zajímavé, že taková megasuperžena za vodou musí lovit další a další dušičky. No já mám radši své jisté, takže na takové můžu mít až 4násobek své mzdy, na to jsem se nechytla. Co se týká školky a místa v ní, tak kupodivu problém nebyl. Jen se školkou, kde jsem dávala nejvíc naděje, tam to nevyšlo. A tam, kde jsem vůbec nepočítala, tak tam to vyšlo hned. Takže zkoušejte všechny školky v okolí, občas motyka vystřelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
20.5.24 11:37
@carsa494 píše: Více

Jasně, to je věc druhá a některým se prostě nechce a mají plno výmluv proč to nejde.
Nedávno jsem si psala s kamarádkou co má dvě děti už na zakladce, je doma, hlídáni kdykoliv a ona nic nestíhá. Já mám děti tři, jedno doma, dvě školka a škola a práci na částečný úvazek zvládám, plus domácnost, nepochopim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.24 11:40

Jeste me k tomu napada otazka, jakou praci jste hledaly/hledate - jestli takovou, kde si vydelate a zvladnete to s detmi, nebo jste se snazily (a treba ve finale neuspesne) najit neco, kde by bylo mozne se naucit nove veci a rozvijet se tak pracovne dal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat