Práce s Photoshopem
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jojo stresy to jsou. hodne lidi si to neuvědomuje a jenom řekne: jééé ty retušuješ celebrity to by mě hrozně bavilo! ale to že je nejaka uzavírka a všichni si všechno navymýšlej v den tisku tak to už nevidí. a nemluvim o tom jak sem se každých 14 dní modlila abych tam neměla nějakou botu. když je něčeho náklad 500 000 tak už má člověk docela strach ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
jojo stresy to jsou. hodne lidi si to neuvědomuje a jenom řekne: jééé ty retušuješ celebrity to by mě hrozně bavilo! ale to že je nejaka uzavírka a všichni si všechno navymýšlej v den tisku tak to už nevidí. a nemluvim o tom jak sem se každých 14 dní modlila abych tam neměla nějakou botu. když je něčeho náklad 500 000 tak už má člověk docela strach
jj uzávěrky jsou drsný, ve středu do 12 do tiskárny nebo časák nevyjde…
… Botu jsem udělala, škoda za 50 000,–
, zkurvila jsem reklamu Vodafonu… naštěstí se to nějak uhrálo, ale bylo to psycho… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja mela pokuty za 3 roky asi 100 000,– a to jsem na tom byla ještě nejlíp z týmu 7 grafiků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
právěže spousta lidí si neuvědomuje jaká je to zotpovědnost… Taky jsem vždycky trnula, co bude… ještě když tiskárna nedělala žádný tech. kontroly… Ted jsem na RD a užívám si to
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem hned klidnější, že se rozčiluju vlastně zbytečně
Se za něco kolikrát skoro stydím, ale co už no…
U nás je hlavně důležité, aby cokoli přečetl poloslepý senior z 300 m
![]()
No jasně, nemožné na počkání, zázraky hned
Šak jenom tady toto tam přidej ![]()
Lucienne, já dělám plakáty, takže trochu znám - to by se člověk vyvrátil, když už to jede z kopírky
I když naše paní ředitelka trvá na tom, že všecko kontroluje vytištěné, tak se stejně stane
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
ja mela pokuty za 3 roky asi 100 000,– a to jsem na tom byla ještě nejlíp z týmu 7 grafiků
tak to je mazec, a to ti dali zaplatit? mě strhli něco z platu, ale jinak se to kompenzovalo nějakou reklamou v časáku zdarma, plat jsem měla podprůměrný, takže to bych bylo o vodě a chlebu
![]()
lucienne
a chceš to dělat dál? já uvažuju o změně oboru… nějak na to nemám nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, tak ty pokuty jsou celkem drsné… Já snáším jenom nepříjemné pohledy ředitelky ![]()
Kdysi jsem v Praze viděla nějaký billboard s fakt drsnou hrubkou - a myslím, že záměr to nebyl (nebo jsem ho nepochopila) ![]()
Nebo v metru visely nějaké plakáty a bylo tam nesnažte (nebo co) se to vidět za NÍ (místo za NI)
Tak stane se, že…
To se pak tiskne znovu, když se na to přijde? Asi jo, že? Za tu pokutu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to se máš rézi. mně to zatím čeká
teda doufam ze bude vse v poradku
jinak u nas je zase dulezite aby to bylo vyrazné. takže žlutá rudá černá takový ty buttony šílený, úkos a reliéf… hlavně aby to bylo „3d“ no však to znáte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rézi82 píše:lucienne píše:tak to je mazec, a to ti dali zaplatit? mě strhli něco z platu, ale jinak se to kompenzovalo nějakou reklamou v časáku zdarma, plat jsem měla podprůměrný, takže to bych bylo o vodě a chlebu
ja mela pokuty za 3 roky asi 100 000,– a to jsem na tom byla ještě nejlíp z týmu 7 grafiků![]()
lucienne
a chceš to dělat dál? já uvažuju o změně oboru… nějak na to nemám nervy
rézi to mi strhli… 2× 50 000. no nadsena sem moc nebyla, ale furt se mi to vyplatilo… ale ted uz bych na to neměla
mně by nejvíc bavilo fotit svatby
ale to chce drahý vybavení a kapitál do začátku, což po mateřské mít nebudu… ale rozhodně nechci jen jedno dítě
takze to budu resit pozdeji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
anguo to je ruzne. nekteri klienti jsou v pohodě a jsou radi ze treba jen dostanou slevu. a nekdo to chce pretisknout a to je pak pruser… ale tyto věci má řešit korektor… když si ho někdo nezaplatí tak má smůlu. to neni chyba grafika ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucienne, to je fakt, grafik nemůže umět všecko, že
![]()
Tak zas když mají z čeho strhávat 50 000,–, tak je ta zodpovědnost dobře zaplacená… Mně by 4 měsíce nesměli dát vůbec žádnou výplatu, aby se jim pokrylo 50 litrů
Ale já zas nenapáchám takové škody
To se dívám, že bych se teda jako grafik měla výrazně lépe… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
angua ono spis sou grafici podceneny. v prvni praci sem mela 8000 cistyho
ale musela sem to vzit protoze bez praxe me nikdy nechteli
tato prace byla slušně zaplacena ale jak vidis tak za ty stresy mi to stejně nestálo a odešla jsem na min placenou ale pohodovou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
Lucienne, to je fakt, grafik nemůže umět všecko, že![]()
![]()
Tak zas když mají z čeho strhávat 50 000,–, tak je ta zodpovědnost dobře zaplacená… Mně by 4 měsíce nesměli dát vůbec žádnou výplatu, aby se jim pokrylo 50 litrů
Ale já zas nenapáchám takové škody
To se dívám, že bych se teda jako grafik měla výrazně lépe…
no nevim, měla jsem také v první práci 8 000, pak 12 000 a v poslední 20 hrubého, takže asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmmm to je horší než prodavačka
ja říkam ze je to podcenovany a pritom je to takova zodpovedna prace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
angua ono spis sou grafici podceneny. v prvni praci sem mela 8000 cistyhoale musela sem to vzit protoze bez praxe me nikdy nechteli
tato prace byla slušně zaplacena ale jak vidis tak za ty stresy mi to stejně nestálo a odešla jsem na min placenou ale pohodovou
tak to tě chápu
, já jsem v té poslední už fakt nevěděla co dál… Byla jsem tam i do 2 do noci
, jinak běžně místo 8h, 12h.. Když jsem otěhotněla nechala jsem si v 5M napsat neschopenku, fakt to za to nestálo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit