Práce s Photoshopem
- Fotoalbum (6)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
lucienne píše:
hmmm to je horší než prodavačkaja říkam ze je to podcenovany a pritom je to takova zodpovedna prace…
nejlepší je dělat na OSVČ, ale já bych se nedokopala
![]()
nejlepší bylo, že ta reklamka si počítala 700,– za hodinu práce (mé práce) a mě na konci měsíce vrazili těch 12 000, ale asi ne všechny firmy jsou takový… Věřím, že v Praze bych na tom byla o moc líp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sem rada ze si ted uzivas.
ja mela bezne taky dvanáctky, práce na živnostak takze s nami jednali jak s hadrem
nikdy bych se tam nevratila ani za 100 000 mesicne… proste na to se mam moc rada
ted v te dalsi praci je pohoda, dohodla jsem se se sefem na praci z domova, tak mam stejny plat jako když sem tam jezdila a obcas cas i na jine veci nez sezeni u pc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na osvč zas nemas jistotu niceho. když sem odchazela tak mi vubec nezaplatili 2 faktury, i kdyz sem se k nim chovala slušně a rekla jim to ctvrt roku předem
a nevymůžeš to z nich…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
sem rada ze si ted uzivas.ja mela bezne taky dvanáctky, práce na živnostak takze s nami jednali jak s hadrem
nikdy bych se tam nevratila ani za 100 000 mesicne… proste na to se mam moc rada
ted v te dalsi praci je pohoda, dohodla jsem se se sefem na praci z domova, tak mam stejny plat jako když sem tam jezdila a obcas cas i na jine veci nez sezeni u pc
jj občas někomu s něčím pomůžu, ale jinak lážo plážo, věnuju se honzíkovi a nějaká grafika jde mimo mě, už jsem to potřebovala
, co vím jistě, už nikdy sazba časopisu, měla jsem 7 dní na 100 stránkový časák, podklady byli pozdě, zanášet všechny jazykový korektury, na všechno sama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to jsi byla tedaa pekne spatne placena za 400 str mesicne.
ja se tesim na to moje bejby… jak se dělaj ty knihy pro mimi jak je tam o nem o jeho rodině a tak tak mu to sázim, aby to měl pěkné podle našich představ a personalizované ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucienne píše:
ja sem graficka. topak potrebujes?
Vlastně ani tak nic nepotřebuju
Jen jsem chtěla vědět, jestli s Photoshopem umí taky ženský, páč když nějaký řeknu, že to ovládám, tak si ťukají na čelo, na co mi to je, když nejsem grafička a že prý je to ztráta času… Ale to, že už jsem kvůlu tomu měla pár nárazových zakázek a vydělala nějaký korunky, to už nevidí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kolozubka píše:
Já se to vždy pracně naučím, pak jsem z toho tak utahaná, že na to dlouho nekouknu a pak se to zase pracně učímNaposledy jsem dělala kalendář.
Ten kalendář je fakt moc hezoučkej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ztráta času?
to je hodně věcí ale vzdělávání v oblasti počítačů a nových technologií mezi ně zrovna nepatří podle mě
taky sem se ho naučíla sama, asi od 12 let sem s tim začla
je fajn když si člověk dokáže upravit treba fotky aby se na ně dalo koukat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky grafičky,
jak jste se k tomu vlastně dostali? Prostě dělali jste grafickou školu, nebo jste tu práci dostali i bez vystudovaného toho oboru? Stačí, když to ovládám na profi úrovni a samozdřejmě můžu dodat ukázký prací? Ráda bych v tomhle oboru pracovala a přemýšlím i akreditovaném kurzu, ale spíš jen kvůli tomu potvrzení, že to ovládám… Tak já jen, jestli mám šanci sehnat v tomto oboru práci, i když to nemám vystudovaný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mne to bavilo (photoshop) a chtela jsem delat jinou školu než ostatní.
tak mám propagační výtvarnictví… aby te nekde vzali, budeš potřebovat kvalitní portfolio a počítat s tím že v první práci v oboru nebude plat nic moc. ty umíš i ostatní produkty adobe nebo pouze photoshop?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucienne:S úpravami fotek, abych na nich nevypadala blbě, jsem vlastně před několika lety začínala. Jenže mě to tak nějak začalo bavit, sháněla jsem různé materiály o tomto programu a pak jsem přešla k retuším, fotomanipulacím a skončila jsem u webowek. Jen se teď tak trošičku peru s kresbama. Nakreslit celý, realistický obličej, včetně všeho stínování v PSku je teď tak trochu pro mě oříšek… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem se musela naučit v Adobe Dreamweaweru kvůli webovkám. Dříve to byl Macromedia. V tomto programu vytvořím kód pro design v Photoshopu. Jinak bohužel jen trochu ovládám Illustrator.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
malovani taky chvilku zkouším, ale neni to žádná sranda co?
mne to vzdycky nastve a necham toho. nebo mi to trva desne dlouho. ted mam rozdelane toto. jak mam tehotnej mozek
ale stejne to bude asi kluk… mas nejake ukazky praci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak o webové grafiky je vždycky zájem
ty snad indesign ani nepotřebují…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmmm, tak to radši zůstanu v té knihovně
![]()
pikesova.lucie píše:lucienne píše:Vlastně ani tak nic nepotřebuju
ja sem graficka. topak potrebujes?Jen jsem chtěla vědět, jestli s Photoshopem umí taky ženský, páč když nějaký řeknu, že to ovládám, tak si ťukají na čelo, na co mi to je, když nejsem grafička a že prý je to ztráta času… Ale to, že už jsem kvůlu tomu měla pár nárazových zakázek a vydělala nějaký korunky, to už nevidí…
S jakýma lidma se to proboha stýkáš?
Dyť to je super, že umíš něco navíc… Já díky tomu taky teď občas docházím učit kurzy a vydělala jsem si tak pár korunek. A ten pocit, že nejsem úplná lama mi taky stojí za to ![]()
Též jsem se to naučila sama, začínala jsem též tak v cca 12-14 letech - v Corelu 3
Chodila jsem tehdy na takovou neplacenou brigádu, kde dělali lepenou reklamu. Jsem si říkala, že bych šla na nějakou reklamní VŠ, tak jsem se chtěla podívat, jak to chodí, ale nemohli mi dát žádné peníze - tak jsem tam prostě přes léto očumovala
Jenže pak jsem zjistila, že chtějí, aby člověk uměl kresli (v ruce), což já teda neumím
Já to vidím, takže na PC mi to neva, ale ruce mě neposlouchají… Mám asi rozbitý nějaký mostek mezi mozkem a rukou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit