Práce s chemikáliemi v těhotenstí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Ro-Manka pokud nemají odpovídající pozici, budeš doma za 100% platu. Hlavně se nenech ukecat na neschopenku, přišla bys o peníze, byla bys omezená vycházkama atd.. až budeš mít potvrzené těhotenství, písemně zažádej o přeložení na odpovídající pozici (pro těhotnou). Písemně proto, aby s Tebou nevyběhli, žes jim nic neřekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se aha tak to je fajn já se právě bála, abych nemusela být na té neschopence pak, protože bych ráda před porodem třeba ještě našetřila nějaké peníze. Popřípadě mám strach, že mě vnutí třeba pozici uklízečky
zajímalo by mě jestli můžu třeba danou pozici odmítnout…
- Citovat
- Upravit
@Ro-Manka nemůžou Tě frknout na uklízečku, musí to být odpovídající pozice se stejným platovým hodnocením. Ale je třeba zažádat fakt písemně. Spousta firem pak udělá bububu a baby jsou radši na neschopenku. Ale to není nutné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bys přešla na podřadnější pozici, zaměstnavatel ti plat musí dorovnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se tak to je fajn. Určitě to pak udělám písemně, protože u nás ve firmě rádi dělají tak aby nemuseli platit nic na víc a aby to pro ně bylo co nejlevnější a nejjednodušší. Řekla bych jim stejně, že mě nikdo neschopenku nedá jen tak pro nic za nic. Tak díky moc za info. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Shreya tak to je fajn
jenjde spíš o to jestli můžu pozici odmitnout? Protože si nedovedu představit, že třeba budu daná opravdu na pozici uklízečky a budu uklízet záchody, protože mě to nedělá dobře už teď…
- Citovat
- Upravit
@Ro-Manka jako těhotná bys neměla uklízet záchody
mají tě přeřadit na odpovídající pozici, nemůžou jen tak někam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se tak to až opravdu budu těhotná presne vidím ze se me budou snažit natlacit do te neschopenky… ![]()
- Citovat
- Upravit
@martina.se teď kdyz uz vim jak to ma byt správně se nenechám tak diky za rady ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ro-Manka píše:
Mám dotaz pracuji s ředidlem a jinými chemikáliemi snažíme se teď o miminko a je mi jasné, že tuto práci nebudu moci dělat v těhotenství. Ale co když pro mě nebudou mít ve firmě jinou pozici? Jak se v tomto připadě postupuje? díky za informace
Dobry den 😊
Mam podobnou otazku.
Pracuji v autolakovne, takze taky sama svinstva… No a tchyne do me furt huci, at v praci skoncim, ze min.dva roky musim byt od toho, aby se mi nenarodilo postizene miminko. Ze ji to pry rekla znama, ktera pracuje v laboratori. Jsem si vedoma rizika, ale nedelam primo s tim, jelikoz laky se strikaji v boxu. Jen ano, obcas se toho nadechnu, kdyz se strika plnic…pouziva se redidlo a takovety blbosti na auto. Tak se vas chci zeptat, zda vazne musim jit pryc a nebo zda se snazit vyhybat kontaktu s chemikaliemi a pak se nechat preradit od zamestnavatele az otehotnim. A zda nekdo nevi, kam bych si mela zajit na vysetreni, zda mam velke mnozstvi v sobe tech chemikalii..zda je tam velke riziko a nebo zda mohu byt klidna a v klidu se pokouset o mimi? Moc dekuji vsem a preji krasny den 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terezgolf Ahoj. Tak se zeptej svého gynekologa. Co si o tom myslí. Já v těhotenství občas pájela a taky čuchala různý smrady. Malej je v pohodě 😊 jo a uklízečka mi věčně říkala, ať při testování nekoukám do LED žárovek, že jedný paní se takhle narodilo miminko s oběma pohlavími…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle by ti řekl nějakej toxikolog, jak dlouho se hromadí v těle určité jedy a jak dlouho se vylučují! Nevím, jestli gyndař bude až tak v obraze ![]()
Pokud plánuješ dítě, já bych v takovém provozu pracovat nechtěla! Mě to smrdí už v prodejně barvy laky, když tam náhodou pro něco jdu, snažím se nákup maximálně urychlit! Neumím si představit, že v tom dělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dotaz pracuji s ředidlem a jinými chemikáliemi snažíme se teď o miminko a je mi jasné, že tuto práci nebudu moci dělat v těhotenství. Ale co když pro mě nebudou mít ve firmě jinou pozici? Jak se v tomto připadě postupuje? díky za informace