Práce v Německu - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10584
14.11.11 08:41

tak ju,dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
14.11.11 15:21

Tak je to Bohemia Manscraft. Na www stránky jsem nekoukala, ale na své vývěsce mají nabídky do Německa. Zkus je zkontaktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
2.8.12 16:10

Práce v Německu - žena

Ahoj, kolegyně.
Dostala jsem nabídku pracovat v Německu, nijak si to neidealizuji, práce to bude v ošetřovatelských službách. Tož to tady ani moc řešit nechci.

Ráda bych znala váš názor, neboť z toho mám trochu bobky.

S manželem jsme na tom finančně dost bledě, kvůli přivýdělkům jsme zvyklí se týden nevidět, ale je pravda, že pouto k sobě máme hrozně silné a chybíme si.
Děti nemáme.
Mohla bych náš finanční rozpočet zlepšit řádově od 20 tisíc, vylepšit jazykovou vybavenost (pro mě je pobyt v cizině opravdu jediný lék „na lenost v jazycích“). Horší je pak třeba návrat do Čech, není lepší malá jistota, než takovéhle řešení?
Také mám dost starostí v rodině (rodiče, prarodiče) - odešly byste do ciziny?

Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
14.2.14 11:21

Ahoj vite nekdo o praci v zittau (žitavě)? pro muže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.5.14 14:28

Prosím o radu, jsem na RD a končí mi až v řijnu. Mam možnost jít pracovat do Německa. budu pobírat dál RD nebo ho budu muset zrušit nebo přepsat na manžela?? a pak bych chtěla ještě nekdy v budoucnu druhýho prcka. Když ale budu dojíždět do práce do něměcka můžu pak být na mateřský v ČR?? Děkuji za jakýkoli informace.. :-) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
11.7.14 11:58

Holky obnovuji diskuzi, chtěla sem se zeptat, nevíte o někom kdo dělá v německu u cnc strojů a pod.?a sháněj lidi? manžel shání práci, ale nechce do cizí země, aby tam byl sám:) prostě aby tam aspoň někdo mluvil česky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.1.16 11:38

Dobrý den chci se zeptat Pracuju už skoro dva roky v Německu ale bez smlouvy a chci se zeptat jaky výhody to ma pracovat se smlouvou Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.8.19 15:44

Aktuální to už asi není, ale ofiko smlouva je nutná ke zdravotnímu pojištění. Taky k tomu, abys tam mohla pobírat Kindergeld. Oboje ti může vygenerovat další příjemný prachy navíc. V neposlední řadě je vždycky důležité mít oficiálně podchycenou práci kvůli důchodu.

• Citovat
  • Upravit
2373
31.8.20 12:52

Ahoj, manžel shání práci. Jelikož bydlíme poblíž hranic (20km), tak přemýšlí i o práci v Německu. Našel práce, kde se může nechat zaměstnat přímo nebo přes agenturu.
O práci v zahraničí toho moc nevíme, tak se snažím najít nějaké informace. Můžete mi prosím napsat vaše rady a zkušenosti, co to obnáší pracovat přímo anebo přes agenturu? Předpokládám, že přímo je lepší. Jak to funguje s papírama, pojištěním, daněma…?
Já s tou prací v Německu moc nadšená nejsem. Obzvláště teď v době covidu, když nikdo neví, co koho zase napadne zavřít. Ale chápu manžela, že se snaží finančně zabezpečit rodinu, obzvláště teď, když se nám za 1,5 měsíce narodí druhé mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
31.8.20 13:21

@jary1 tak pokud bydlite takto blizko bylo by idalni bydlet a zit za cesky ceny a vydelavat nemec. plat. Otazka je co by manzel delal a zda umi slusne nenecky. Bez nemciny bych do toho nesla. A co takhle z okoli vim lepsi je byt primo zamstnany ne zadna agentura. Ja v nemecku ziju takze u me to byla trochu jina situace. Dle me by ho mel vsude prihlasit zamestnavatel. Vic asi bohuzel neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
31.8.20 13:31

@jary1
Určitě je lepší jít rovnou pod firmu. Co si pamatuju po letech, tak jediné co, musí si vyřídit na české zdravotní pojišťovně pendlerskou kartičku.
Daně si každý vyřizuje sám, obvykle jednou ročně. V pohraničí je spoustu lidi, co to za 1-3 tisíce vyřídí. Nic složitého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
31.8.20 13:37

@markytanka2 ta němčina u něj není úplně ideální. Jinak dělá na CNC strojích.
@NinaU. Tu pendlerskou kartičku na pojišťovně si vyřizuje jen pro sebe nebo i pro celou rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
31.8.20 13:51

@jary1 to si myslim ze ma docela dobrou sanci si slusne vydelat. Ja bych to zkusila. Odejit muze vzdycky. Jedine co asi tak budete mit vic papirovani kvuli tomu ze bude muz pendler, ale tezko rict. Sama nemam zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
31.8.20 13:59

@markytanka2 toho papírování se bojím. Hlavně nevím, co všechno bude potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
31.8.20 14:20

Bude muset si v nemecku u pojistovny vyridit papir E106 s tim se dojde na ceskou pojistovnu treba VZP spolupracuje s nemeckem a nemecka AOK Plus spolupracuje take a posilaji si tento papir mezi sebou a tim dostane pojisteni číslo 4. muze si deti nahlasit na sebe ale je lepsi kdyz si je nechas ty u sebe u ceske pojišťovny.. dost doktorů odmita osetrrni kdyz je pojištění cislo 4. papirovani to neni žádný, akorat si vyridit banku a zbytek vyrizuje zamestnavatel. Na přímo je to samozrejmne lepsi, jelikoz zamestnavatel vetsinou da smlouvu po nejake dobe na dobu neurcitou, ale agentura dava na dobu určitou a jsou moc vych…ny.. nechavaji minimální mzdy a zbytek shrabne agentura… daně se delaji v nemecku jednou rocne a stoji to okolo 100€. co je vic papirovani tak detske pridavky ktere činí 204 € měsíčně na jedno dite, tudiz si myslím ze i to papirovani za to stoji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat