Práce v Německu, přídavky a vše kolem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pozor uz SE projednava, ze pokud dite nezije v nemecku nebude ani kindergeld. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola @Patricia89 @schwarzwaldtorte, asi jsem se špatně vyjádřila, jde mi o to abych to mohla pobírat tady - tedy RD. a jak to bude s daní a zda může chlap nechat otevřený ŽL v ČR…
- Citovat
- Upravit
@pikola píše:
Pokud zůstávás s ditetem v ČR, můžeš normálně pobírat v cr
no, pokud si pamatuju, tak na zadosti o rodicak byla formulka, ze zadatel/ka ani jeji manzel/ka nepracuji v zadne ze zemi EU.
pokud se teda nic nezmenilo. plus nevim, zda to bylo vztazene jen na dobu pred narozenim ditete nebo i pozdeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Patricia89 píše:
Jenze oni nejsou manzele.
tam je to jako „manzel/manzelka nebo druh/druzka“. ale nevim, jak se to bere. ani nevim, jestli to je duvod k zamitnuti nebo jen duvod k dalsimu dokladani nejakych papiru.
jen si pamatuju, ze tam ta kolonka je a byl to jeden z duvodu, proc jsem si ja ani nezadala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, když jsem žádala o RD, tak jsme ještě o práci v Německu nevěděli. Manželé nejsme, ale chlap s máma normálně žije a živí nás, nikdy jsme neměli na nic nárok, jen na tento rok nám vyšly ty přídavky, protože jsem nenastoupila do práce. Musela jsem zůstat doma bez peněz s dcerou - nevzali mi jí do školky a to jsem se měla kde po RD vrátit
. Musela jsem si hledat novou práci, tam jsem byla chvíli jen na 1/2 úvazku a až malou vzali do MŠ, šla jsem na celý…A právě nevím jak to bude, pokud chlap bude dělat v Německu, abych nepřišla o RD a ty přídavky ![]()
- Citovat
- Upravit
Kindergeld
Dobrý večer všem. Zajímalo by mě jestli někdo neví jestli je možnost dostat kindergelt pro vlastni dítě nežijící ve společné domácnosti zaměstnance v Německu. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Potřebovala bych poradit. Přítel má možnost jít pracovat do Německa, práce na smlouvu s odvodem daní, soc. a zrav. pojištění. V ČR je OSVČ. Máme děti, mi momentálně končí MD a budu přecházet na RD, pobírám přídavek na děti (v roce 2014 - jsem po RD zůstávala doma s dcerou - nepřijali ji do Mš, pak jsem pracovala na 1/2 úvazek než malá nastoupila do školky - takže jsem měla malý příjem a vyšlo nám to…). Co všechno je třeba zařídit, budu moct pobírat RD a přídavky. A v Německu je to jak? (přídavky, daně). Já a děti budeme stále v ČR, přítel bude jezdit „turnusy“ cca 3týdny v Německu - 2 týdny doma. Odjíždět by měl na konci února/ začátku března. Tady bude mít cca 2 faktury.
.
Děkuji
Prosím o zachování anonymity.