Práce v oblasti pojišťovnictví. Máte zkušenost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ronnie123
21.1.25 06:29

Práce v oblasti pojišťovnictví. Máte zkušenost?

Dobrý den všem. Máte někdo zkušenosti s prací v oblasti pojišťovnictví? Konkrétně v ČSOB? Narazila jsem na inzerát a vypadá to zajímavě. Nemám ale v tomto žádnou praxi ani zkušenosti. Dá se to zvládnout? Dá se to všechno naučit? Děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3684
21.1.25 07:56

@Ronnie123 nemam zkušenosti přímo z pojišťovnictví, ale mam zkušenosti jako člověk, který dlouhodobě pracuje v HR a vyzna se v různých oblastech. Je práce na ŽL? Dostaneš nějaký fixní plat? Vis, jak se počítají provize? Nevadí ti, když budeš klienty navolavat a prodavat pojištění po telefonu? Mas na to povahu? Mas ze začátku nějaké finanční rezervy? Protože můžeš samozřejmě přijít k ne malým penězům, ale taky nemusíš nebo to může trvat dlouho, než si ziskas svoji vlastni klientelu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
21.1.25 10:23

Tak já jsem nějakou chvíli pracovala ve Fin. poradenství a pak taky pro Equa bank a taky jsem s tim nemela zadne zkusenosti. Všechno se naučit dá, udělají ti školení a různé kurzy, toho bych se nebála.
Spíš jak píše @suzka1 je důležité jestli ti dají fixní plat plus bonusy za sjednané produkty. Bez fixního platu bych hodně uvazovala, jestli do toho jít, protože než přijde nějaká provize, tak to chvilku trvá, pak je třeba počítat se storny některých klientů, kdy část provize se vracela. Ale předpokládám, že pokud je to práce přímo v bance, tak tam fixní plat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
29.1.25 23:52

Kdysi jsem pracovala v pojišťovnictví, ale ne u této firmy. Moc se mi nedařilo, byla jsem prakticky bez zkušenosti s jakoukoliv prací - dnes bych už zákazníkovi hodnotu produktu vysvětlit uměla mnohem lépe. Ale zejména úvodní školení jsme měli velmi kvalitní a čerpala jsem z něj ještě dlouhou dobu.
Práce je to těžká, to ostatně jakýkoliv prodej. Musíš být v pohodě s tím, že tě hodně lidí odmítne a že na tuto práci je obecně nahlíženo spíše negativně a když se o tom budeš bavit, tak na tebe spousta lidí vybalí svoje frustrace s tím, kdy jim někdo prodal nějaký značně nevýhodný produkt, jak prodělali nebo jak pojišťovna slibovala a pak neplnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat