Pohovor do Rak.-připravit se v NJ nebo i v AJ,pokud umím více..

Anonymní
18.1.25 22:43

Pohovor do Rak.-připravit se v NJ nebo i v AJ,pokud umím více..

Chtěla bych zkusit práci v Rakousku a připravit se na pohovor /práce ve výrobě/.

NJ jsem měla sice ve škole, ale už je to hodně dávno, AJ používám, ale spíše psané slovo..
Ale asi už mi přijde jednodušší.
Budu se muset připravit stylem, že si někoho chci zaplatit, aby mne trochu připravil.
Bude přeci jenom lepší v němčině či pokud je pro mne snažší angličtina, připravit se v angličtině?
Jak byste se rozhodli?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5070
18.1.25 23:18

Pokud bych neuměla jeden z jazyků pořádně, tak bych tam pracovat ani nešla. Jak s nimi budeš v práci komunikovat, když se musíš jazykově připravovat na pohovor? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.1.25 23:42

Práce ve výrobě = fabrika? Jestli ano, tak je angličtina fakt zajímat nebude a budou chtít oficiální jazyk- tedy němčinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
18.1.25 23:44
@Yasmina21 píše: Více

uplne stejne, tak jako cizinci pracuji u nas :lol: omg, to je zase zkostnately nazor… autorko, rovnez bych si oklepala znalosti z nemciny a jsi dobra, ze do toho jdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5070
19.1.25 00:38
@markytka3 píše: Více

Tak ale cizinci, kteří neumí česky, většinou pracují v mezinárodních firmách, kde dělají pohovor v jazyce, kterým normálně hovoří ne (třeba Aj)? Případně na takových pozicích (uklízečky atd.), kde je to v podstatě jedno, že nebudou rozumět a hovořit. Fakt je, že pokud se zakladatelka hlásí na pozici někde ve fabrice, tak je to asi jedno. Já pochopila, že zakladatelka neumí moc ani anglicky, ani německy a na pohovor někde ve firmě by se musela jazykově připravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.1.25 00:42
@Yasmina21 píše: Více

proc si neprectes uvodni prispevek nekolikrat, kdyz ho na poprve nepochopis? nevim, jako mas zkusenost s praci v zemich, kde se hovori jazyky, kterym obstojne nerozumis,.. ale asi ano, kdyz mas potrebu reagovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5070
19.1.25 00:49
@markytka3 píše: Více

Tak ani ty netušíš, na jakou pozici a kde se zakladatelka hlásí.,,Práce ve výrobě" je široký pojem. Myslím si, že pokud se hlásí někam do firmy, kde účelem práce není jen stání někde u pásu, ale i komunikace s lidmi/zaměstnanci, tak by měla zvládnou pohovor i bez větší jazykové přípravy. Pokud je to pozice u pásu, tak základy by asi stačit mohly. Každopádně bych si zopakovala oba jazyky. Nikdy neví, co zrovna její zaměstnavatel bude vyžadovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat