Zbývá mi 13 tisíc na měsíc

Anonymní
18.1.25 02:03

Zbývá mi 13 tisic na měsíc

Dostala jsem se do situace, kdy mi po zaplacení bydlení zbývá 13 tisíc měsíčně… jedu takhle první měsíc, tak jsem z toho vykolejena, jsem sama s 11 letym synem.. dá se to zvládnout? 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jvts
18.1.25 02:20

podle mě ano

Odpovim jinak, jsem rozvedený a invalidní, oba syny (10 a 17let) mám v péči. Exmanželka alimenty platí jak kdy a ne v plně výši. Když zaplatím za bydlení zbývá mě pro 3 lidi 17tisíc a z toho zaplatím ještě výdaje za střední školu (asi 1300měsíčne) + kroužky 700kč. Takže na jídlo+oblečení+drogerii pro 3 lidi mám 15tis na měsíc. za 500 na den se to dá zvládat dle mé zkušenosti bez prolémů i když musím sem tam koupit boty nebo oblečení. Holt nakupuji v sekáči, hodně ve slevách. Takže za mě 13tis pro dva je málo ale dá se to.

• Citovat
  • Upravit
3727
18.1.25 06:09

Jestli ti po odectu všech povinných nákladů zbývá 13tis.,tak to podle mě musíš určitě zvládnout. Jeden měsíc prostě nenakoupis boty a oblečení (je po Ježíšku a navíc zimní oblečení už musíš nosit 2 měsíce pro sebe i syna),s drogerkou se taky nějakou vydrží a jidlo, když budeš doma vařit, tak to prostě musíš v pohodě dát!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15323
18.1.25 07:15
@Anonymní píše: Více

Nic jiného než to zvládnout ti nezbývá. A podle mě se to dá, musí být plán co je potřeba koupit a toho se držet. Neutrácet bezmyšlenkovitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
18.1.25 07:18

A co z toho vše musíš platit? Jestli jen jídlo a drogerii tak bych ještě ušetřila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11855
18.1.25 07:21

Máme 20tis pro 4 s tím že jedno dítě je ještě plně na plenách a máme v tom i dvě auta…hlidame akce zvlášť na mlíko a vejce. I maso nakupujeme v akcích a koupíme třeba víc a dáme na mrazák. Pak podle toho co máme za maso vymýšlím co se z něj uvaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
18.1.25 08:19

Tak nepíšeš přesně, co vše z těch 13 tis. Musíš ještě zaplatit. Ale pokud máš zaplacené účty, energie, bydlení a toto je na nákupy, tak mi to nepřijde jako úplně mala castka. Taky jsem svého času byla s dcerou sama a zbývalo mi méně a zvládly jsme to. Sice jsem nic neušetřila, ale přežily jsme to bez újmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 08:33

Je to bída, ale asi je to dostačující a ne nějaký luxus.
Tak obědy má určitě ve škole, dopravu(pokud potřebujete) bych volila tu nejlevnější, oblečení nekupujete každý měsíc (někdo třeba 1× za rok, někdo za pár let), každý měsíc nekupuješ nove knihy/ sešity a pomucky do školy, domu prostě kupovat jídlo v akci, nekupovat nic značkového, chce to se uzkromnit. Dá se z toho vyjít, jen to vysvětlit dítěti a neutracet za kraviny, vše si rozpočítat, ať to vychází, hodně dělá i jídlo (kupovat to nejlevnější a to co opravdu potřebuji), přemýšlet, co se vyplatí uvařit pro vás dva.
Jsou na tom lidi i hůř.
Já si pamatuji moji mamku, kdy byla se mnou sama a alimenty nedostávala, žádné příspěvky, podporu apod.
Brala před cca 20ti lety 8tis., z toho 4,5tis. nájem (se vším všudy), ze zbytku musela zaplatit školu, obědy, kroužky (chodila jsem do hudebky) a výdaje, co zrovna třeba navic musela platit. Tak že ještě si na tom dobře.

Příspěvek upraven 18.01.25 v 08:37

• Citovat
  • Upravit
9148
18.1.25 08:34

Mam dvacet pro ctyri lidi, dva dospely a dva pubose. Plus dva a pul na kocku, mensiho psa a dvacet morcat. Nejstarsi dostava penize na jidlo bokem, fitnesak, sam si vari. Jo no, vcera mi doslo, ze jsem si pul roku nekoupila nic na sebe. Ale deti maj, co potrebujou. A na podzim jsem chytla zachvat, ze aspon neco znackovyho a kluci maj kazdej Puma triko a Adidas ponozky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
18.1.25 08:42
@Anonymní píše: Více

Záleží na co jsi byla zvyklá. Myslím, že takhle žije dost lidí… Samozrejmě pokud ten rodinný rozpočet byl předtím třeba 50, 100, tak to bude asi naráz s realitou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
18.1.25 08:48

Za mě v pohodě, ještě se z toho dá něco málo ušetřit. Na vyskakování to není, ale dá se. Musíš ušetřit na jídle, tam se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.1.25 08:51

Nějakou dobu z toho vyžiješ, ale trvale by to byl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
18.1.25 09:06

A to je málo? Jestli je to částka po zaplacení bydlení a účtu, tak to je úplně v pohodě.

Stačí se trošku zamyslet, když jdeš nakupovat. Každý týden si rozmyslet, co potřebujete na jídlo, nakupovat větší množství potravin, které jsou v akci.

Manžel pracuje ve stavebnictví, někdy se stane, že mu zaplatí pozdě fakturu, takže ten měsíc nemá penize a prozatím na mateřské mi zbývá po zaplacení výdajů na bydlení podobne jako tobě, a to ještě něco málo i ušetřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
18.1.25 09:14

To jsou peníze jen na jídlo a drogerku?
To máš víc jak 3000,– na týden, nám tato částka většinou stačí pro 4 na to jídlo bohatě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat