Práce ve školce, když jsem zdravotní sestra?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Cmochy Mám pocit, že na péči o děti do 3 let (což jesle jsou), je potřeba právě zdrávka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, moc si tu práci ve školce nemaluj narůžovo
Já strávila 6 let jako učitelka v soukromé školce a můžu ti říct, že bych do toho více nešla. Málokterá práce je tak nevděčná a psychicky i fyzicky vyčerpávající ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klafina123
To taky nezní úplně marně… mateřské centrum
Dneska je ty maminy celkem dost využívají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cmochy píše:
Takže myslíš, že jesle nebo soukr. školka by byly reálné jen se zdrávkou?V soukromé by i víc platili, což?
![]()
no do jesli dokonce musis mit zdravotni vzdelani..tam ti zas pajdak je prd platnej…no ale staras se o mimina…to by me nebralo
jinak plat ve statnich je podle tabulek…docela slusnej..se stredni skolou kolem 16tis..s vysokou kolem 21 tis..+ pak zapocitana praxe apod. v soukromych platove podminky neznam…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peppa Pig píše:
Zakladatelko, moc si tu práci ve školce nemaluj narůžovoJá strávila 6 let jako učitelka v soukromé školce a můžu ti říct, že bych do toho více nešla. Málokterá práce je tak nevděčná a psychicky i fyzicky vyčerpávající
Přesně tyhle názory jsem chtěla slyšet… názory zkušených pedagožek jak to vlastně chodí. Děkuju…
![]()
No, ono ani práce zdravotní sestry neni med - to mi teda věř. Na psychiku i fyzičku jsou kladeny tak dost vysoký nároky… holt, to jsou tyhle „sociální“ obory no… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cmochy Není zač - nikoli borec, ale bývalá úřednice ve školství. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cmochy To souhlasím. Dělat zdravotní sestru bych si opravdu netroufla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fatin píše:
@Cmochy Není zač - nikoli borec, ale bývalá úřednice ve školství.
No jooo, to jsou ony!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cmochy Mám pocit, že s platovými podmínkami v soukromé školce to tak růžové zase nebylo - že to bylo víceméně nastejno. Bývalá spolužačka tam kdysi učila a říkala, že je to děs (co si tak pamatuju, tak si právě stěžovala, že děti nosí plenky, náročná pracovní doba…). Ale asi taky záleží na tom, na jakou školku narazíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fatin píše:
@Cmochy Mám pocit, že s platovými podmínkami v soukromé školce to tak růžové zase nebylo - že to bylo víceméně nastejno. Bývalá spolužačka tam kdysi učila a říkala, že je to děs (co si tak pamatuju, tak si právě stěžovala, že děti nosí plenky, náročná pracovní doba…). Ale asi taky záleží na tom, na jakou školku narazíš.
Ano, soukromé školky často fungují jako poslední šance pro děti, které by byly do normálních školek nezařaditelné
A rodiče hřešící na to, že za školku platí velké peníze, si diktují podmínky a neskutečně buzerují
Jinak platově je to ve srovnání se státní školkou o dost lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fatin píše:
@lasička1 Možná by pro Tebe byla varianta pracovat jako asistent pedagoga? Jinak se obávám, že by sis musela vzdělání doplnit.
Vyloženě se nebráním doplnění vzdělání. I s tím počítám jako s podmínkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peppa Pig píše:
Ano, soukromé školky často fungují jako poslední šance pro děti, které by byly do normálních školek nezařaditelnéA rodiče hřešící na to, že za školku platí velké peníze, si diktují podmínky a neskutečně buzerují
Jinak platově je to ve srovnání se státní školkou o dost lepší
Člověk si musí zkrátka uvědomit, že ve školce děti POUZE HLÍDÁ, nikoli vychovává… a podle toho se zařídit. Věřím (a vím), že někteří rodiče jsou na přesdržku. a je jich čím dál tím víc… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cmochy Ono jen o hlídání to, bohužel, není. Dnes očekávají rodiče, zvláště v soukromých školkách, že učitelky naučí děti samostatně jíst, chodit na záchod, oblékat se. Byla jsem často v šoku, jak mohou být tříleté děti zanedbané. Maminky musely lítat po kadeřnicích, cvičeních, obchodech a kamarádkách a na výchovu jim jaksi nezbyl čas. A od nás pak čekaly zázraky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to snad ne?!
Bóóóže… ![]()
Ovšem teď mi došlo, že mám taky jednu kamarádku, jejíž dcera měla plínu na noc ještě v sedmi letech
Maminka k ní byla líná vstávat… a chudák holka pak měla velkou ostudu na školce v přírodě, pak na táboře - děti se jí smály…a během první třídy už to naštěstí nějak odbourali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit