Práce ve školce, když jsem zdravotní sestra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27281
5.4.13 11:17

@fatin
Jsi borec, díky… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011

@Cmochy Mám pocit, že na péči o děti do 3 let (což jesle jsou), je potřeba právě zdrávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520

Zakladatelko, moc si tu práci ve školce nemaluj narůžovo ;) Já strávila 6 let jako učitelka v soukromé školce a můžu ti říct, že bych do toho více nešla. Málokterá práce je tak nevděčná a psychicky i fyzicky vyčerpávající :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 11:19

@klafina123
To taky nezní úplně marně… mateřské centrum :think: Dneska je ty maminy celkem dost využívají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.4.13 11:20
@Cmochy píše:
Takže myslíš, že jesle nebo soukr. školka by byly reálné jen se zdrávkou? :think: V soukromé by i víc platili, což? :nevim: :think:

no do jesli dokonce musis mit zdravotni vzdelani..tam ti zas pajdak je prd platnej…no ale staras se o mimina…to by me nebralo :mrgreen: jinak plat ve statnich je podle tabulek…docela slusnej..se stredni skolou kolem 16tis..s vysokou kolem 21 tis..+ pak zapocitana praxe apod. v soukromych platove podminky neznam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 11:21
@Peppa Pig píše:
Zakladatelko, moc si tu práci ve školce nemaluj narůžovo ;) Já strávila 6 let jako učitelka v soukromé školce a můžu ti říct, že bych do toho více nešla. Málokterá práce je tak nevděčná a psychicky i fyzicky vyčerpávající :roll:

Přesně tyhle názory jsem chtěla slyšet… názory zkušených pedagožek jak to vlastně chodí. Děkuju… :kytka: :hug:

No, ono ani práce zdravotní sestry neni med - to mi teda věř. Na psychiku i fyzičku jsou kladeny tak dost vysoký nároky… holt, to jsou tyhle „sociální“ obory no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
5.4.13 11:22

@Cmochy Není zač - nikoli borec, ale bývalá úřednice ve školství. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
5.4.13 11:23

@Cmochy To souhlasím. Dělat zdravotní sestru bych si opravdu netroufla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 11:23
@fatin píše:
@Cmochy Není zač - nikoli borec, ale bývalá úřednice ve školství. :oops:

No jooo, to jsou ony!!! :pankac: :pankac: :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
5.4.13 11:26

@Cmochy Mám pocit, že s platovými podmínkami v soukromé školce to tak růžové zase nebylo - že to bylo víceméně nastejno. Bývalá spolužačka tam kdysi učila a říkala, že je to děs (co si tak pamatuju, tak si právě stěžovala, že děti nosí plenky, náročná pracovní doba…). Ale asi taky záleží na tom, na jakou školku narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
5.4.13 11:30
@fatin píše:
@Cmochy Mám pocit, že s platovými podmínkami v soukromé školce to tak růžové zase nebylo - že to bylo víceméně nastejno. Bývalá spolužačka tam kdysi učila a říkala, že je to děs (co si tak pamatuju, tak si právě stěžovala, že děti nosí plenky, náročná pracovní doba…). Ale asi taky záleží na tom, na jakou školku narazíš.

Ano, soukromé školky často fungují jako poslední šance pro děti, které by byly do normálních školek nezařaditelné :roll: A rodiče hřešící na to, že za školku platí velké peníze, si diktují podmínky a neskutečně buzerují :twisted: Jinak platově je to ve srovnání se státní školkou o dost lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
5.4.13 11:34
@fatin píše:
@lasička1 Možná by pro Tebe byla varianta pracovat jako asistent pedagoga? Jinak se obávám, že by sis musela vzdělání doplnit.

Vyloženě se nebráním doplnění vzdělání. I s tím počítám jako s podmínkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 11:35
@Peppa Pig píše:
Ano, soukromé školky často fungují jako poslední šance pro děti, které by byly do normálních školek nezařaditelné :roll: A rodiče hřešící na to, že za školku platí velké peníze, si diktují podmínky a neskutečně buzerují :twisted: Jinak platově je to ve srovnání se státní školkou o dost lepší ;)

Člověk si musí zkrátka uvědomit, že ve školce děti POUZE HLÍDÁ, nikoli vychovává… a podle toho se zařídit. Věřím (a vím), že někteří rodiče jsou na přesdržku. a je jich čím dál tím víc… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
5.4.13 11:40

@Cmochy Ono jen o hlídání to, bohužel, není. Dnes očekávají rodiče, zvláště v soukromých školkách, že učitelky naučí děti samostatně jíst, chodit na záchod, oblékat se. Byla jsem často v šoku, jak mohou být tříleté děti zanedbané. Maminky musely lítat po kadeřnicích, cvičeních, obchodech a kamarádkách a na výchovu jim jaksi nezbyl čas. A od nás pak čekaly zázraky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 12:08

@Peppa Pig

No to snad ne?! 8o Bóóóže… :zed:

Ovšem teď mi došlo, že mám taky jednu kamarádku, jejíž dcera měla plínu na noc ještě v sedmi letech :zed: Maminka k ní byla líná vstávat… a chudák holka pak měla velkou ostudu na školce v přírodě, pak na táboře - děti se jí smály…a během první třídy už to naštěstí nějak odbourali :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat