Práce ve školce, když jsem zdravotní sestra?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27281
5.4.13 10:57

Práce ve školce

Zdravím,
chci se poptat:
Jsem zdravotní sestra (bez registrace), v současné době na mateřské teprve s dvouměsíční holčičkou. Dneska mě ale tak napadlo, že bych po mateřské ráda pracovala ve školce.

Jsou-li tady pracovnice školek, zajímalo by mě zda-li bych měla šanci (se svým vzděláním) a kolik je tak výše platu? (né soukromá školka) Popř. co bych pro to měla udělat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21895
5.4.13 11:03

Nemela. Musis mit odpovidajici vzdelani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
5.4.13 11:05

Ty jo, sem taky sestra a mam za to, že do školky musíš mít pedagogickou, taky už jsem nad tim uvažovala, leda že by byla nějaká echt se zdravotnim dozorem, ale to je asi nereálný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
5.4.13 11:07

Jsem také zdravotní sestra-a lákala by mě práce jako zdravotní personál ve spec. MŠ. Práce s těžce postiženými dětmi. To by mě bavilo.Ale zatím jsem nepátrala, zda stačí zdravotnické vzdělání, nebo je potřeba dodělat ještě pedagogické.

Také by mě zajímala výplata učitelek v MŠ. Vím že 6-ti hodinová pracovní doba + 8 týdnů dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 11:08

Pokud je peďák nutný, tak mě napadlo si ho dálkově udělat… :think:
Je to takové spíš scifi, ale ta práce by mě fakt bavila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.4.13 11:09
@Cmochy píše:
Pokud je peďák nutný, tak mě napadlo si ho dálkově udělat… :think:
Je to takové spíš scifi, ale ta práce by mě fakt bavila :think:

nutny je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.13 11:10

Šance je, třeba jesličky, soukromá školka i bez vzdělání, státní školka i bez vzdělání, ale musí se dodělat. Vím to z vlastní zkušenosti. V jeslích spíše zdravotnice než pedagog. pracovník..je to o kontaktech, jak to umíš s dětmi, vzdělání se může doplnit…

• Citovat
  • Upravit
8935
5.4.13 11:12

Známá si pedag. udělala dálkově, do školky nastoupila-její letitý sen-a říkala, že tato práce jí vzala veškeré iluze. Že děti nesjou takové, jak si představovala, že jsou hodně zlé, nevychované. A že je tady veliký tlak na to, aby je učitelky hodně naučily jako přípravvu pro školu. A to prý není se spoustou dětí jednoduché.
Ale přesto bych do spec. mš šla ráda. Tam by mě naplňoval každý i sebemenší úspěch dětí. Pracovala jsem v ambulanci dětské neurologie, měli jsme dost postižených pacientů a tato práce byla úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011

Ono záleží na řediteli školky, jestli si Tě tam vezme nebo ne. Pokud ano, tak jako nekvalifikovanou a peníze nic moc. Poslední dobou je tlak na to, aby i učitelky MŠ měly VŠ se zaměřením na předškolní pedagogiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454

Pro praci ve statni skolce je pajdak nutny..staci stredni dodelat..kdyz si zdrav sestra tak muzes do jesli nebo do soukrome. jinak nastoupit muzes i do statni…ale do dvou let musis zacit studovat…davaji ale vzdycky prednost tem co uz jsou dovzdelane..pokud nemas znamy tak pak nemas moc sance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 11:13
@Anonymní píše: Šance je, třeba jesličky, soukromá školka i bez vzdělání, státní školka i bez vzdělání, ale musí se dodělat. Vím to z vlastní zkušenosti. V jeslích spíše zdravotnice než pedagog. pracovník..je to o kontaktech, jak to umíš s dětmi, vzdělání se může doplnit…

Že jo? Já si právě taky myslím… :think: Moje máma je administrativní pracovnice a když jsem byla malá tak pracovala ve školce… :think: Ovšem je to cca 25let zpět, pochopitelně je doba jiná, ale nebyla ani pedagog, ani zdravotník a neměla ani kurz první pomoci, prostě nic… Do té doby seděla jen za psacím strojem u soudních jednání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
5.4.13 11:13

Tady výňatek ze zákona 564/2004 Sb. o pedagogických pracovnících

Učitel mateřské školy získává odbornou kvalifikaci

1. vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním programu v oblasti pedagogických věd zaměřené na přípravu učitelů mateřské školy,
  1. vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním programu v oblasti pedagogických věd zaměřené na přípravu učitelů prvního stupně základní školy nebo vychovatelství nebo pedagogiku volného času nebo studijního oboru pedagogika a vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na přípravu učitelů mateřské školy,
  1. vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího programu vyšší odborné školy1) v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu učitelů mateřské školy,
  1. vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího programu vyšší odborné školy v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu vychovatelů a vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na přípravu učitelů mateřské školy,
  1. středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením vzdělávacího programu středního vzdělávání1) v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu učitelů mateřské školy,
  1. středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením vzdělávacího programu středního vzdělávání v oboru vzdělání zaměřeném na přípravu vychovatelů a vykonáním jednotlivé zkoušky8), která svým obsahem a formou odpovídá zkoušce profilové části maturitní zkoušky z předmětu zaměřeného na pedagogiku předškolního věku, nebo
  1. vzděláním podle odstavce 2 písm. a) nebo b).

(2) Učitel mateřské školy, který vykonává přímou pedagogickou činnost ve třídě nebo škole zřízené pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami, získává odbornou kvalifikaci

1. vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném studijním programu v oblasti pedagogických věd zaměřené na speciální pedagogiku,
  1. vyšším odborným vzděláním získaným ukončením akreditovaného vzdělávacího programu vyšší odborné školy v oboru vzdělání zaměřeném na speciální pedagogiku, nebo
  1. vzděláním stanoveným pro učitele mateřské školy podle odstavce 1 a vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném bakalářském studijním programu v oblasti pedagogických věd zaměřené na speciální pedagogiku, nebo vzděláním v programu celoživotního vzdělávání uskutečňovaném vysokou školou a zaměřeném na speciální pedagogiku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
5.4.13 11:14

Musíš mít peďárnu. Kdysi takhle kamarádka taky hrozně chtěla do školky a byla sestřička-dětská. Protože měla dítě, nezvládala večerně chodit do školy, udělala si peďárnu dálkově. Jestli nechceš dělat v nemocnici, tak jako zdrav. sestra se chytneš někde v dětským koutku, mateřském centru, hlídací agentuře nebo jeslích a dál pak v kojeňáku nebo dětském domově do předškolního věku. Nebo si udělej s nějakou kamarádkou baby-siting na živnostňák. Na něj nejsou tak přísný pravidla jako na to, kdyby jsi si zřídila jesle. Chtěla jsem si to takhle kdysi udělat s kamarádkou-ona měla prostory, já jsem taky zdravotník a že by jsme braly i maličké děti nebo i děti s postižením. Jenže na děti do 3 let je potřeba, aby jedna „teta“ byla sestřička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 11:15
@mikitaa píše:
Pro praci ve statni skolce je pajdak nutny..staci stredni dodelat..kdyz si zdrav sestra tak muzes do jesli nebo do soukrome. jinak nastoupit muzes i do statni…ale do dvou let musis zacit studovat…davaji ale vzdycky prednost tem co uz jsou dovzdelane..pokud nemas znamy tak pak nemas moc sance.

Takže myslíš, že jesle nebo soukr. školka by byly reálné jen se zdrávkou? :think: V soukromé by i víc platili, což? :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
5.4.13 11:16

@lasička1 Možná by pro Tebe byla varianta pracovat jako asistent pedagoga? Jinak se obávám, že by sis musela vzdělání doplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat