Práce ve školce, když jsem zdravotní sestra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1520
5.4.13 12:15

@Cmochy Jo jo. Bohužel :( Nevím tedy jak je to s dětmi ve státních školkách, ale já mám spíš negativní zkušenosti. Dnes vůbec dělat ve školství je spíš za trest. Děti nemají naprosto žádný respekt k autoritám. Ono když ti čtyřleté dítě oznámí, že tě jednou stejně zabije, protože chceš, aby si umylo ruce, tak to moc chuti do práce nepřidá :roll: Každý rok jsme měli ve školce minimálně jedno naprosto nezvladatelné dítě, které otravovalo život spolužákům i učitelům! A bohužel, nic s tím nezmůžeš :nevim: Jen tě to naprosto psychicky vyčerpá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.13 12:21

Pracuji jako učitelka v Mš a co se týče platu, je to děs a bída. mám střední i vysokou pedagogickou a po dvou letech praxe přemýšlím o odchodu do jiné práce. mám opravdu jen základní plat, který sice s každým rokem o něco stoupá, ale je to pořád málo. podle mě si to můžou dovolit, tuto práci, jen ženy, kterým doma vydělá hlavní část peněz manžel. já mám tuto práci ráda a miluju děti, ale bohužel do budoucna to moc už nevidím. Navíc musím napsat, že rodiče jsou opravdu čím dál náročnější, myslí si, že my učitelky ve školce jejich dítě vychováme a všemu je naučíme. pokud to tak není, je zle, přitom výchova by měla být především na rodičích. a taky si podstatná většina rodičů myslí, že si s dětmi ve školce jen hrajeme. když si vezmu kolik mě každá besídka, akce, či obyčejný den ve školce zabere času na přípravu (i když s více lety praxe, to bude pravděpodobně míň), musím říct, že za ty peníze, je to příliš velká zodpovědnost. bohužel. myslím si, že někde v mateřském centru apod. jsou lepší podmínky, min. se člověk nemusí tolik držet RVP apod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.13 12:23

@Peppa Pig
naprosto souhlasim, ja kdyz jsem zacinala, tak jsem mela nezvladatelne deti ve veku 3 let rovnou pět, to byla jizda, po roce jsem tu praci chtela vzdat, prisly jine deti, tyhle sly do starsich, mela jsem tam jen dva zlobivce, a to byla pohoda. (predtim si rodice i ostatni ucitelky mysleli, ze jsem neschopna a nezvladam je, pak pochopili i ostatni).

• Citovat
  • Upravit
27281
5.4.13 12:23

@Peppa Pig

Nééééé… ty mě tak krásně bereš iluze :lol: :lol: :lol:
O těhle dětech vím, dokonce jedno i znám… chlapeček (nyní 9let) a jasně roste pro kriminál. :nevim: Mámu v šesti letech poslal do prd*ele a tátovi řek ať už se z práce laskavě nevrací. 8o :evil: U obojího jsem byla a co myslíš ti rodiče? NIC!!! Naprosto to přešli!!! Jen řekli jakoby výhružně „Péééťooo!“ a to bylo vše… :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.4.13 12:25
@Anonymní píše:
Pracuji jako učitelka v Mš a co se týče platu, je to děs a bída. mám střední i vysokou pedagogickou a po dvou letech praxe přemýšlím o odchodu do jiné práce. mám opravdu jen základní plat, který sice s každým rokem o něco stoupá, ale je to pořád málo. podle mě si to můžou dovolit, tuto práci, jen ženy, kterým doma vydělá hlavní část peněz manžel. já mám tuto práci ráda a miluju děti, ale bohužel do budoucna to moc už nevidím. Navíc musím napsat, že rodiče jsou opravdu čím dál náročnější, myslí si, že my učitelky ve školce jejich dítě vychováme a všemu je naučíme. pokud to tak není, je zle, přitom výchova by měla být především na rodičích. a taky si podstatná většina rodičů myslí, že si s dětmi ve školce jen hrajeme. když si vezmu kolik mě každá besídka, akce, či obyčejný den ve školce zabere času na přípravu (i když s více lety praxe, to bude pravděpodobně míň), musím říct, že za ty peníze, je to příliš velká zodpovědnost. bohužel. myslím si, že někde v mateřském centru apod. jsou lepší podmínky, min. se člověk nemusí tolik držet RVP apod.

Když jsi tu anonymně… nevadilo by ti mi napsat kolik bereš? „málo“ peněz je individuální pojem… pro někoho je málo i třeba 20tis. (čistého prosím) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.13 12:26

Mikitaa, co se tyce prispevku o platu, tak to bych byla velice spokojena mit takovy plat, mam 10 cisteho, temer 11 cisteho po dvou letech praxe.

• Citovat
  • Upravit
1520
5.4.13 12:27

@Cmochy Ona to taky většinou je chyba rodičů. Děti jsou pořád stejné, jen rodiče jim více a více povolují mantinely. Kolikrát jsem si říkala, že pár facek by občas neuškodilo, a to nejsem žádný zastánce tělesných trestů! Ale takoví rodiče mají tendenci svalovat vinu na okolí, jejich dítě a jejich výchova jsou vždy dokonalé! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.13 12:29

@Cmochy tak ted prispevek vyse, to je muj plat. pracuji sice na vesnici, ale deti mame hodne, dokonce tolik, ze jsme museli otevrit dalsi oddeleni. :nevim:
a ona ta prace je opravdu nejen psychicky narocna, ale i dost fyzicky, ja jsem mela teda ty nejmensi, takze jsem se je hodne natahala a hodne me bolely zada, takze se starsimi to mozna je lepsi. ale ten plat fakt bida :(

• Citovat
  • Upravit
27281
5.4.13 12:29
@Anonymní píše:
Mikitaa, co se tyce prispevku o platu, tak to bych byla velice spokojena mit takovy plat, mam 10 cisteho, temer 11 cisteho po dvou letech praxe.

Ááááha… no tak to je masakr… :zed: Já teda brala v Motole 12500,–, takže jako změna by nebyla zase tak radikální :lol: To je výsměch ty peníze, fakt :lol:

Vždycky mě zajímalo kde berou ty politici ty tabulky, že zdravotní sestry berou 24tis. a učitelky v mateřský taktéž… :mrgreen: kKdo ty prachy kurňa bral za mě??? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
5.4.13 12:30
@Anonymní píše:
@Peppa Pig
naprosto souhlasim, ja kdyz jsem zacinala, tak jsem mela nezvladatelne deti ve veku 3 let rovnou pět, to byla jizda, po roce jsem tu praci chtela vzdat, prisly jine deti, tyhle sly do starsich, mela jsem tam jen dva zlobivce, a to byla pohoda. (predtim si rodice i ostatni ucitelky mysleli, ze jsem neschopna a nezvladam je, pak pochopili i ostatni).

Já to taky chtěla už po půl roce vzdát, ale pořád jsem si říkala, že se to snad časem zlepší. Ti problémoví jednou odejdou a já si časem nějak obrním nervy. Ale nikdy se tak nestalo. Pak už mě motivovaly jen peníze a myšlenka, že snad brzy půjdu na mateřskou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.13 12:32

Ale zas, abych te neodradila uplne, obcas jsou ty deti kouzelne, nekdy jsou ty dny ve skolce fakt krasne. Jen skoda, ze je ted vic a vic deti, kteri jsou vvychovany silenym zpusobem, nebo spis nejsou vychovavany vubec a ti to kazi i tem ostatnim a v te skolce clovek fakt nezmuze, myslim nejake tresty, ve skolce treba dostanou spatnou znamku, domaci ukol navic. tady jim to max. muzete vysvetlovat, co udelaly spatne a at to priste nedelaji, popr. ze si nebudou smet hrat v herne, ale to je asi tak vsechno a nekterym detem je to uplne jedno.

• Citovat
  • Upravit
2526
5.4.13 12:33
@Peppa Pig píše:
@Cmochy Ono jen o hlídání to, bohužel, není. Dnes očekávají rodiče, zvláště v soukromých školkách, že učitelky naučí děti samostatně jíst, chodit na záchod, oblékat se. Byla jsem často v šoku, jak mohou být tříleté děti zanedbané. Maminky musely lítat po kadeřnicích, cvičeních, obchodech a kamarádkách a na výchovu jim jaksi nezbyl čas. A od nás pak čekaly zázraky :?

No, můžu Ti říct, že podobné chování maminek, jsem zažila i v Dětském koutku v jednom fitku, kde jsme děti hlídali, než si maminky zacvičí. A protože to bylo takové lepší a dražší fitko, chodily tam většinou maminky..„eňo ňeňu..“ a chvíli trvalo, než pochopily, že my nejsme ani učitelky ve školce, ani vychovatelky jejích dětí, ale ani jejich poddaní nebo služky a že musím říct, že i v některých dětech, jsem viděla jejich maminy, protože mi třeba 4 letá holčička před příchodem maminky řekla, když jsem chtěla, aby si uklidila hračky, které měla vyndané(nechodila do školky)…arogantní tón, jako její maminka..„tak to si teda neuklidim, od toho tu nejsem“…já na to reagovala „no, tak to teda uklidíš, protože já tu nejsem od uklízení hraček a hračky nemají nožičky. Ty sis s nima hrála a ted je dáš tedy zpátky“…ona..„to tedy nedám, ani já, ani maminka taky doma neuklízíme a mohli by jsme, kdyby jsme chtěli, ale máme hodně penízků a můžem si dovolit paní, co ten bordel po nás uklidí a ještě je ráda, že má práci. Ty bud taky ráda, že pracuješ, protože, když mě budeš nutit, řeknu mamince, žes byla na mě zlá a ona Tě vyhodí“…jen jsem 8o oči, ale nedala se. Řekla jsem jí klidným, důrazným hlasem…„a já Ti zase říkám, že ted si okamžitě klekneš na kolena a ty hračky po sobě uklidíš, protože jestli budeš mamince říkat něco o tom, že já jsem na Tebe zlá, i když víš, že to není pravda, tak si pamatuj, že já se postarám o to, že příště k nám do koutku už nebudeš moct přijít za to, že jsi drzá a Tvoje maminka se bude zlobit, že nebude moct kvůli Tobě chodit cvičit“. Chvíli holčička přemýšlela, pak zaklekla a uklidila. Do toho přišla její mamina a koukala jak zjara, že holka uklízí hračky, že doma je to s jí boj. Já jí pro jistotu jen řekla, že tady se taky trochu vzpouzela, ale, že jsem jí řekla, že ostatní a daleko menší děti taky uklízí a že ona taky musí. Maminka jen řekla, že čučí a že jestli bych k nim nechtěla chodit jí hlídat, když jí tak zmáknu, že jim všechny hlídací tety utekly..no, vymluvila jsem se, že nemám moc času, ale k nim, bych tedy nešla, ani za zlatý prase. Chodívala jsem k jiným. Zas je ale pravda, že nějak jsem jí zlomila, protože mě, jako jedinnou tetu neprudila, ostatní holky z ní šílely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.13 12:34

@Cmochy taky by me zajimalo kdo bere za me :mrgreen:
@Peppa Pig ted jsem na materske a uzivam si to :)))

• Citovat
  • Upravit
1520
5.4.13 12:35
@Anonymní píše:
@Cmochy taky by me zajimalo kdo bere za me :mrgreen:
@Peppa Pig ted jsem na materske a uzivam si to :)))

Já taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
5.4.13 12:37

@Cmochy Ty jsi brala v Motole 12 500,–? I s příplatkama za noční, víkendy a tak? A jsi zdrav. sestra? To je nějak málo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat