Práce ve školce, když jsem zdravotní sestra?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Jitka1976 píše:
Promiň…ale to je kravina, co tu píšeš…já mám pouze Vyšší pedagogickou ( DiS.)…nikoliv Vysokou…takže takový mezistupeň mezi střední pedagogickou a Vysokou školou ped. a mám teda delší praxi (15 let),kolegyně měla praxi 10 let, ale Vysokoškolské vzdělání (Mgr.)a já mám plat cca 17 200Kč čistého/za měsíc při úvazku 31 hod. týdně (plný úvazek uč. v mš)kolegyně i přes KRATŠÍ praxi má s Vysokoškolským vzděláním (což tvrdíš i TY, že máš!!!)21 000Kč čistého…takže pokud píšeš pravdu a máš Vysokoškolské vzdělání ped. směru a jsi tak plně kvalifikovaná NEMŮŽEŠ mít 10-11 tisíc plat…i úplně začínající uč. s Vysokou školou mají plat minimálně v mojí výši…ne-li vyšší…
No…ja ti nevim, ale ono asi zalezi i na kraji, opravdu do ms jsou nabidky zacinajici na 12 000kc alespon u nas v Moravskoslezskem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitka1976 Dcera by šla ráda pracovat do MŠ. Ovšem v době výběru oboru po ZŠ netušila, jakým směrem by se chtěla jednou ubírat, tak studuje obchodku. A nyní má vyhlídnutou VOŠku-Školní a mimoškolní pedagogika. Mohla by s tímto vzděláním bez potíží najít místo v MŠ? Nebo mají radši holky se střední, nebo potom až VŠ? Je tento mezistupeň k něčemu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 píše:
@Jitka1976 Dcera by šla ráda pracovat do MŠ. Ovšem v době výběru oboru po ZŠ netušila, jakým směrem by se chtěla jednou ubírat, tak studuje obchodku. A nyní má vyhlídnutou VOŠku-Školní a mimoškolní pedagogika. Mohla by s tímto vzděláním bez potíží najít místo v MŠ? Nebo mají radši holky se střední, nebo potom až VŠ? Je tento mezistupeň k něčemu?
Mohla by zde najit uplatneni, lec spise bych tyto absolventy zaradila na pozice pedagogu volneho casu v domovech deti a mladeze, sk. druzinach, sk. klubech atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielitha píše:
Mohla by zde najit uplatneni, lec spise bych tyto absolventy zaradila na pozice pedagogu volneho casu v domovech deti a mladeze, sk. druzinach, sk. klubech atd…
Tak toho jsem se trochu bála, že jí do běžné školky s tímto vzděláním nebudou moc chtít. Ona práce v družině asi není pro ženskou moc zajímavá-myslím pracovní doba x výplata? Oni mají také zkrácený úvazek jako učitelky v MŠ? Nebo mají mít 8 hodin-tzn. v reálu mají méně a výplatu dosti pokrácenou? Dětský domov je od nás docela daleko a mluví se o postupném rušení a umísťování dětí do rodin. Práce v klubech, domovech mládeže-toho také moc není a nebude.
Takže by si radila jít spíše na VŠ a mít alespoň Bc.?
A je to spíše o vůli mš, zda vezmou s VOŠkou, nebo se tato škola vyloženě k tomuto zaměstnání nehodí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 píše:
Tak toho jsem se trochu bála, že jí do běžné školky s tímto vzděláním nebudou moc chtít. Ona práce v družině asi není pro ženskou moc zajímavá-myslím pracovní doba x výplata? Oni mají také zkrácený úvazek jako učitelky v MŠ? Nebo mají mít 8 hodin-tzn. v reálu mají méně a výplatu dosti pokrácenou? Dětský domov je od nás docela daleko a mluví se o postupném rušení a umísťování dětí do rodin. Práce v klubech, domovech mládeže-toho také moc není a nebude.
Takže by si radila jít spíše na VŠ a mít alespoň Bc.?
A je to spíše o vůli mš, zda vezmou s VOŠkou, nebo se tato škola vyloženě k tomuto zaměstnání nehodí?
Urcite, ja mam strední peagogickou skolu obor vychovatelstvi a bakalare z dvou boru psychologie a pedagogika do skolky me chteli, ale jen proto, ze jsem mela dvou letou praxi v zarizeni pro deti vyzadujici okamzitou pomoc, uprimne mi rekli, ze vzdelanim splnuji okrajove. Takze asi bude lepsi, aby si vs udelala, mozna by stacila i stredni pedagogicka skola v oboru mimoskolni a predskolni pedagogika.Co se tyce prace v druzine, ja bych ji brala ve vedlejsi vesnici nabizeji plat 17 000kc s 0,85 uvazkem (chteji, ale vs), za mladou se povazuji je mi 26.let a vazila bych si prace bez nepretrziteho provozu a prace by me bavila, asi je to individualni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielitha píše:
Urcite, ja mam strední peagogickou skolu obor vychovatelstvi a bakalare z dvou boru psychologie a pedagogika do skolky me chteli, ale jen proto, ze jsem mela dvou letou praxi v zarizeni pro deti vyzadujici okamzitou pomoc, uprimne mi rekli, ze vzdelanim splnuji okrajove. Takze asi bude lepsi, aby si vs udelala, mozna by stacila i stredni pedagogicka skola v oboru mimoskolni a predskolni pedagogika.Co se tyce prace v druzine, ja bych ji brala ve vedlejsi vesnici nabizeji plat 17 000kc s 0,85 uvazkem (chteji, ale vs), za mladou se povazuji je mi 26.let a vazila bych si prace bez nepretrziteho provozu a prace by me bavila, asi je to individualni
Zda se ke skole tato prace hodi, ci ne rozhodne reditel zarizeni, nevidim duvod ji neprijmout, ja osobne bych vsak prijala radeji absolventku ucitlstvi pro ms, nebo uc. pro prvni stupen zs, preci jen studijnim planem jsou na tuto praci lepe pripraveny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielitha píše:@Jitka1976 píše:
Promiň…ale to je kravina, co tu píšeš…já mám pouze Vyšší pedagogickou ( DiS.)…nikoliv Vysokou…takže takový mezistupeň mezi střední pedagogickou a Vysokou školou ped. a mám teda delší praxi (15 let),kolegyně měla praxi 10 let, ale Vysokoškolské vzdělání (Mgr.)a já mám plat cca 17 200Kč čistého/za měsíc při úvazku 31 hod. týdně (plný úvazek uč. v mš)kolegyně i přes KRATŠÍ praxi má s Vysokoškolským vzděláním (což tvrdíš i TY, že máš!!!)21 000Kč čistého…takže pokud píšeš pravdu a máš Vysokoškolské vzdělání ped. směru a jsi tak plně kvalifikovaná NEMŮŽEŠ mít 10-11 tisíc plat…i úplně začínající uč. s Vysokou školou mají plat minimálně v mojí výši…ne-li vyšší…
No…ja ti nevim, ale ono asi zalezi i na kraji, opravdu do ms jsou nabidky zacinajici na 12 000kc alespon u nas v Moravskoslezskem.Ano..ale je veliký rozdíl mezi začínající s Vysokoškolským vzděláním a střední (Vyšší)odbornou školou…s Vysokoškolským vzděláním nemáš nástupní plat 12000…loni jsme v naší Mš (bývalé)potřebovali novou uč. Ředitelka pověřila mě výběrovým řízením, vedla jsem pohovory…bylo mi řečeno, že pokud se budu rozhodovat mezi uč. se středoš. vzděláním a vysokoškolačkou, mám se přiklonit k té první…protože vyjde školku levněji…(obecní školku, né soukromou)
A platy jsou tabulkové…přece nemůže uč. v Praze mít vyšší plat protože je v Praze…jsem v 9 pl. třídě a měla bych mít to samé i na Moravě…myslím, že něco shnilého je ve státu Českém…
- Citovat
- Upravit
@Danielitha píše:
Blbost, promiň…já mám VOŠku a pracuju v Mš…(dříve Montessori zaměření, nyní soukromá školka) S VOŠ je plně kvalifikovaná pro tuto práci…jediný rozdíl je v platových podmínkách…VOŠ je braná jako střední ped. vzdělání…s Vysokou školou ped. bude mít vyšší plat a to o dost…mezi mnou a bývalou kolegyní je rozdíl 5 tisíc (ona má Vysokou, já VOŠ…i když já mám delší praxi
) takže pokud Tvá dcera chce být učitelkou, tak po ukončení obchodní školy bych doporučila Vysokou…stačí Bc. a bude na tom platově lépe…
A mimochodem..dobrou učitelku nedělá škola, ale dobrá praxe pod dobrým vedením…protože to, jak zvládnout 25-28 dětí se ve škole teda fakt neučí…A to co nás učili (např. Platonovo Podobenství o jeskyni…)to fakt u dětí neužiju… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 Děkuji za rady.Je jasný, že dobrou učitelkou se člověk nestává školou, ale potřebuje vzdělání, které jí umožní tuto práci vykonávat.
Určitě ještě koukneme po jiných školách, zda nejít rovnou na Bc. Vím že je v Praze soukromá-UJAK, ale školné 50 tisíc je docela veliký zásek do rozpočtu. I když pokud by to byla jediná šance, jak tento obor vystudovat, tak bychom to školné zaplatili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám VOŠ v Praze 6 na Evropské…je na 3 roky..1500Kč za semestr…tzn.9 tisíc za celé tři roky…a mám plnou kvalifikaci pro práci uč. v Mš…učím 15 let…takže ohledně kvalifikace jsem v pořádku…kolik se platí třeba na Rettigovce (Pedf UK)nevím, ale po 3 letech bude Bc. a plat bude o dost vyšší než s VOŠ kou nebo střední školou…Já vysokou studovat nemohla (zdravotní důvody) oproti VOŠce jsou na Vysoké zápočty a zkoušky z TV…jako revmatik se zničenýma kloubama u mě bez šance…pokud Tvá dcera nemá zdravotní problémy, at zkusí Vysokou…
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 píše:
Já mám VOŠ v Praze 6 na Evropské…je na 3 roky..1500Kč za semestr…tzn.9 tisíc za celé tři roky…a mám plnou kvalifikaci pro práci uč. v Mš…učím 15 let…takže ohledně kvalifikace jsem v pořádku…kolik se platí třeba na Rettigovce (Pedf UK)nevím, ale po 3 letech bude Bc. a plat bude o dost vyšší než s VOŠ kou nebo střední školou…Já vysokou studovat nemohla (zdravotní důvody) oproti VOŠce jsou na Vysoké zápočty a zkoušky z TV…jako revmatik se zničenýma kloubama u mě bez šance…pokud Tvá dcera nemá zdravotní problémy, at zkus í Vysokou…
Vazne zalezi na tom zda zamestnavatel vyzaduje VS, nebo SS, pokud vyzaduje SS neda ti vic i pokud tu VS mas a v tabulkach jsou rozptyly v platovych ohodnocenich, preci ti nebudu lhat kolik se nabizi napr. v Moravskoslezkem kraji, staci mrknout na nabidky prace. Co se tyka socialni pedagogiky, opravdu to neni ucitelstvi pro MS, pokud mas toliko praxe je mozne, ze by ti praci jiste dal, ale pokud by se rozhodoval mezi dvema albsolventy tu praci da jiste radeji tomu, ktery bude mit splnen obor ucitelstvi pro MS
. Cimz tady nechci snizovat VOS, sama si ji chci dodelat a zrovna v oboru socialni pedagogika (pokud se nedostanu na navazujici socialni pedagogiku Mgr.)je to super obor, ale vazne ne do skolky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielitha Ale já MÁM obor předškolní a mimoškolní pedagogika…tak to jsme si asi nerozuměli…já mám VOŠ tohoto zaměření…jsem kvalifikovaná pro Mš ale i pro mimoškolní, tedy např. družina a pod…nemám tedy sociální, ale pedagogickou…
Jinak to je teda pěkně nefér…tabulky by měli být stejné…je to teda ted dost na ředitelce Mš, jestli novou uč. zařadí do 8 nebo 9 té plat. třídy…já mám 9ku…a rozdíl je markantní…3500Kč mezi dvěma třídama…
ale i tak to neodpovídá, jak počítám, tak počítám…12 tisíc je fakt málo…to jsem měla tak před 8 lety…
- Citovat
- Upravit
@Jitka1976 píše:
@Danielitha Ale já MÁM obor předškolní a mimoškolní pedagogika…tak to jsme si asi nerozuměli…já mám VOŠ tohoto zaměření…jsem kvalifikovaná pro Mš ale i pro mimoškolní, tedy např. družina a pod…nemám tedy sociální, ale pedagogickou…
Jinak to je teda pěkně nefér…tabulky by měli být stejné…je to teda ted dost na ředitelce Mš, jestli novou uč. zařadí do 8 nebo 9 té plat. třídy…já mám 9ku…a rozdíl je markantní…3500Kč mezi dvěma třídama…ale i tak to neodpovídá, jak počítám, tak počítám…12 tisíc je fakt málo…to jsem měla tak před 8 lety…
Aha…jejda tak to se moc omlouvam, ja to cetla na nocni…tak to je jasny, nicmene fakt to tak je 12 200kc vazne na plny uvazek, na soukrome mi nabizeli 17 000 kc, ale bylo to tam divne 9 000 ze jako na ucet a zbytek na ruku…ale jak jsem psala vyse, pro me je ucitelstvi v MS spise okrajove, jsem spokojena tam kde jsem i kdyz ty smeny me nici…tady je to strasne v tom kraji, uz sem se koukala, ze jen kdbych se prestehovala do Brna mam tak o 4000 vice, jenze sem rada, ze mam praci a jaks taks v oboru, oproti spoluzakum co pipaji u pokladen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitka1976 A myslíš že Bc. je o hodně náročnější na učení než VOŠka? Dcera se neučí hvězdně, přeci jenom se učit musí. Ale práce by jí bavila.Tu školu na Evropský má vyhlídnutou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VOŠ je jednodušší…ale zvládne i Bc…Peďák je jedna z nejlehčích Vysokých škol…a hrát na klavír se naučí levou zadní…když to natloukli do mě v mém věku
![]()
- Citovat
- Upravit