Práce ve výrobě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.10.20 08:10

práce ve výrobě

Nám právě řekli, že noční vůbec nebyly, ale je moc práce a navíc bývají nepravidelně. Je možné, že agenturní zaměstnanci je mívají jak je potřeba, abyh třeba potom nechodila jen na noční a přečasy moc dělat nechci, navíc je nezaplatí. Je to tam o rychlosti, jsou dané normy? Ve fabrice z které jsem odešla se to nedalo stíhat, dostanete se na záchod? My neměly ani přestávky na oběd, bylo nás tam málo a nemohly jsme se vystřídat. Z TOHO VŠEHO KDE JSEM ZATÍM BYLA MI VYCHÁZÍ NEJLÍP SLÉVÁRNA, ŽÁDNÁ BUZERACE, ČLOVĚK SI DĚLAL V KLIDU NEBYL NORMOVANÝ, ALE MUSELA JSEM SI TO SVOJE UDĚLAT, KDYŽ BYLO VÍC PRÁCE, TAK JSEM SI MUSELA POHNOUT, JENŽE FYZICKY NÁROČNÉ, SKONČILA JSEM SE ZABLOKOVANÝMI ZÁDY. TEĎ BYCH BYLA JINDE A NEBYLO BY TO ASI FYZICKY MOC NÁROČNÉ, ALE JÍT TAM NA ZIMU DOBRÉ NENÍ, TAM JE ZIMA, PRACH…FAKT NEVÍM, BYLA BYCH POD FIRMOU A MĚLA JISTOTU, PENÍZE SLUŠNÉ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.20 15:51

Jsou tam normy a na záchod se dá dostat…ale jasně pokud máte něco lepšího tak tam nechoďte. Kdybych já měla jinou možnost tak mizim :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.20 16:11

práce ve výrobě

Nevím jestli je zrovna slévárna výhra, zima, prach..možná i fyzická zátěž, já ted nevím co bych tam dělala jen zhruba, ale už to tam vesměs znám. Neměla bych noční, ty také huntují zdraví, peníze by mohly být stejné možná lepší. Ty noční v Imi údajně nejsou pravidelně, to si mám vysvětlit jak? Jak je to s přesčasy, ví se dopředu a dělají se z odpolední, nebo ranní? Propouští lidi, když nedávají normy, nebo odchází sami? Normy jsou všude, ale záleží na tempu, v minulém zaměstnání nám padala kolena jedno po druhém a tak jsme byly nucené je rychle zpracovat..dokončit a zabalit..Ve porovnání s obchodem je lepší pracovat kde myslíte? Tam teď berou jen brigádně, tak nevím zda jít zatím na brigádu do potravin, ale potřebuji mít aspoň 19čistého.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.20 21:14

Jsem tam chvíli, ale už jsem se samozřejmě něco dozvěděla. Jsem na oddělení, kde jsou noční pravidelně, každý třetí týden. Přesčasy nařídili každý týden 8 hodin. Chodí se na ně na všech třech směnách. Je to šílený… Spíš si myslím, že tam ty lidi odchází sami. Se mnou nastoupili 3 a už jsem tam po měsíci zbyla jen já. Jsem taky vyučená prodavačka a celý život jsem dělala v obchodě. Šla jsem do fabriky jen kvůli volným vikendum, ale asi to za to nestojí. Asi až skončí korona a všechny ty zákazy půjdu zase radši do obchodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.20 09:45

Tak moc děkuji, to jsem udělala hloupost a měla jsem vydržet radši v tom Plastu, i když se to tam nedalo někdy ani stíhat a jak jsem psala na záchod jsem se nedostala kolikrát, bez oběda jak otrok si člověk připadal…Po noční rozhodně nemůžou nařizovat přečas, já nevydržím 8 hodin natož víc. Je rozdíl noční prospat a muset stíhat normy. Nevím jestli Lidl bere, ale Kaufland mě teď nechtěl, kdysi jsem se tam už zajimala a potom nastoupila jinam. Těžko říct, jestli je to tím, nebo tou koronou, vesměs z obchodů mi chodí, že mě nevybrali. Brněnka má inzeráty neustále, podle všeho se tam lidi také dost střídaji, přísní vedouci, neplatí, co já vím? A co jít na brigádu do nějakého hypermarketu na dpč, tím by se dalo také vydělat pokud by byly hodiny, jsi neuvažovala? Já teď tedy taky nevím co dělat, už 3 směny samy o sobě jsou nanic, natož přesčasy. Ty jsem jinde nechodila. Jinak nevím, v těch fabrikách je to všude na h…o. Možná je lepší dělat někde v malém obchodě, kde si sice moc nevyděláš, ale můžeš jít případně ještě někam na brigádu. Něco takového jsem si nechala utéct ještě když nebyla situace tak vážná kvůli penězům, ale byl by tam klid žádná dřina.

• Citovat
  • Upravit
4191
28.10.20 09:54
@FraDeu píše:
Oslov přímo firmy v okolí a běž pod kmen a né živit další lidi přes agenturu :zed:

To je hezká teorie, nic proti ní, ale bohužel momentálně fabriky a montovny - pokud vůbec nabírají nové lidi, tak převážně přes agenturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.20 11:43

práce ve výrobě

Přesně tak jinak je to nemožné a stejně jste otrok, chodit na přečasy i po noční, to bych nedávala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.20 17:42
@Anonymní píše:
Tak moc děkuji, to jsem udělala hloupost a měla jsem vydržet radši v tom Plastu, i když se to tam nedalo někdy ani stíhat a jak jsem psala na záchod jsem se nedostala kolikrát, bez oběda jak otrok si člověk připadal…Po noční rozhodně nemůžou nařizovat přečas, já nevydržím 8 hodin natož víc. Je rozdíl noční prospat a muset stíhat normy. Nevím jestli Lidl bere, ale Kaufland mě teď nechtěl, kdysi jsem se tam už zajimala a potom nastoupila jinam. Těžko říct, jestli je to tím, nebo tou koronou, vesměs z obchodů mi chodí, že mě nevybrali. Brněnka má inzeráty neustále, podle všeho se tam lidi také dost střídaji, přísní vedouci, neplatí, co já vím? A co jít na brigádu do nějakého hypermarketu na dpč, tím by se dalo také vydělat pokud by byly hodiny, jsi neuvažovala? Já teď tedy taky nevím co dělat, už 3 směny samy o sobě jsou nanic, natož přesčasy. Ty jsem jinde nechodila. Jinak nevím, v těch fabrikách je to všude na h…o. Možná je lepší dělat někde v malém obchodě, kde si sice moc nevyděláš, ale můžeš jít případně ještě někam na brigádu. Něco takového jsem si nechala utéct ještě když nebyla situace tak vážná kvůli penězům, ale byl by tam klid žádná dřina.

Ano, už i o té brigádě jsem uvažovala… Vím, že na tři směny a ještě s přesčasy dělat dlouhodobě nechci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.20 17:43

práce ve výrobě

Ty přesčasy tam jsou tedy každý týden? Jsou rozvrženy na každý den, nebo si můžeš zvolit sama jak tam chceš dlouho být např. 2 dny v týdnu o 4 hodiny navíc? Jsou na každém oddělení, asi ano co? Bude asi jedno zda se jedná o kmenového, nebo agenturního zaměstnance. Pokud jsou jen nárazově a ne celoročně, tak dejme tomu, ale jinak bych asi do Imi nešla, nebo jen na 2 směny, což jde taky přes agenturu, jsou tam ale malé peníze 21 hrubého, no ale s přesčasy by to mohlo být víc zase, jenže platí jen 30% jinak je převádí do časového fondu.Je to těžké rozhodování. Je tam teplo, čisto. Slévárna je o zdraví, ale ani práce v noci tělu neprospívá, nejsem noční tvor.. I ve slévárně dělají přesčasy, ale bez nočních směn a nevím zda mě budou nutit. Těžké rozhodování, já můžu i do obchodu za pult maso uzeniny, ale 22 hrubého, no ted nic lepšího neseženem. Každá práce má svoje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.20 17:52

OPERÁTORKA VÝROBY

A co Comscope ve Slatině, tam taky pořád nabírají, mají tam i na 2 směny a třeba by tam nebyly přesčasy, zas tam můžou být lidi na prd..Nevíte někdo jak to tam funguje?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.20 11:42

práce ve výrobě

@Anonymní píše:
Ahoj, já můžu poradit. Před měsícem jsem nastupovala do Imi na 3 směny. Nabírají pořád i do kmene, je to určitě lepší, než přes agenturu. Všechno co píšeš, je pravda. Mají hodně práce a nařizují přesčasy. Směny se střídají po týdnu, ranní, odpolední, noční, ale asi záleží jak na kterém oddělení. Práce není těžká, dá se rychle naučit a není vůbec fyzicky náročná. Ale je to prostě „fabrika“… Lidi jsou tam jak roboti. Jenže v této době je člověk rád, že vůbec něco má.

Jsem nastoupila už do Imi, ale děs a hrůza. Šla jsem jen na 2 směny, budu mít však málo peněz, tak to stejně nevidím nadlouho. Jsem celkem v šoku z toho papírování, já to nikde předtím nezažila. Nováčka posadí hned k lince i s haldou papírů, aniž by mu pořádně něco vysvětlili, zaškolují během práce v rychlosti a člověk si stejně nemůže pamatovat všechny informace. Vše se zapisuje jinak a když nevíte ani co ten moment konkrétně vyrábíte, kam to zapsat je nadlidský úkol. Potom s radstí dojdou s výtkou, že je to špatně. Už chápu, proč tam nemají lidi, když neustále nabírají. Lidi možná i vyhazují, když hned neplní normy, těžko říct, spíš většina odejde sama.Kde je to ale lepší, v těch velkých firmách, které berou přes agentury asi nikde?

• Citovat
  • Upravit
11
28.11.20 14:24

Zkusila bych si najít něco jiného, samozřejmě pokud je ta možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.20 17:49
@Aneta555 píše:
Zkusila bych si najít něco jiného, samozřejmě pokud je ta možnost

Ted právě moc možností není. Ty to tam znáš, pracuješ tam? Kde je to lepší, co v Tico Kuřim, tam také nabírají, ale není to samo sebou neustálé nábory a lidi nikde nemají dostatek, což se děje ve všech fabrikách. Mám možnost jít do slévárny, pracovala jsem tam, ale tam je to o zdraví a pro ženu nic moc, zas tam není buzerace jako jinde, byla bych přímo pod firmou i víc peněz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.20 18:39
@Anonymní píše:
Jsem nastoupila už do Imi, ale děs a hrůza. Šla jsem jen na 2 směny, budu mít však málo peněz, tak to stejně nevidím nadlouho. Jsem celkem v šoku z toho papírování, já to nikde předtím nezažila. Nováčka posadí hned k lince i s haldou papírů, aniž by mu pořádně něco vysvětlili, zaškolují během práce v rychlosti a člověk si stejně nemůže pamatovat všechny informace. Vše se zapisuje jinak a když nevíte ani co ten moment konkrétně vyrábíte, kam to zapsat je nadlidský úkol. Potom s radstí dojdou s výtkou, že je to špatně. Už chápu, proč tam nemají lidi, když neustále nabírají. Lidi možná i vyhazují, když hned neplní normy, těžko říct, spíš většina odejde sama.Kde je to ale lepší, v těch velkých firmách, které berou přes agentury asi nikde?

Ahoj já už jsem odtam odešla. Vydržela jsem 2 měsíce. Děs a hrůza :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.20 19:10
@Anonymní píše:
Ahoj já už jsem odtam odešla. Vydržela jsem 2 měsíce. Děs a hrůza :roll:

No to máš pravdu, měla jsem ještě zkusit vydržet v předchozí práci, odkud jsem utekla těsně před koncem zkušebky, taky honička, noční a bez přestávky i obědové jsme dělali, ale tady je šílená buzerace, to jsem nikde nezažila. Zkusím přečkat zimu a pokud ještě bude volno ve fabrice kde jsem kdysi pracovala, tak půjdu tam, i když tam je nezdravé prostředí a moc pro ženy ta práce není, ale je tam klid.
Každý týden dělají nábory, kde jsou všichni? Podle mě jim každý normální člověk uteče při takovém zacházení. Ale kde v této době sehnat lepší místo, můžu se zeptat kam jsi odešla?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat