Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dokud jsou děti malé, zůstala bych v obchodě, až budou samostatnější, hledala bych dál ![]()
Hodina, hodina a půl je u nás běžný dojezd. Pokud to není jedná cesta, to by bylo moc i na mě. Záleží jak moc práci potřebuješ, zda si můžeš dovolit čekat a hledat dál, a jakou máš šanci ze najdeš něco podle tvých představ. Já hledám už rok, deti podobně staré, ja bych teď volila to první.
Jelikož jsem pracovala před dětmi v administrativě, tak bych chtěla nejakou podobnou praci, bydlíme 30 km od Prahy tak možnost sehnat práci je, ale za cenu méně času s dětmi
Taky dělám v obchodě, směnuju já i muž. Dokud jsou hadi malí, budu tam…postupně ale hledám něco lepšího, co by mi vyhovovalo s dětma…když najdu, odejdu z obchodu. Nenajdu, vydržím a za pár let nebudu řešit děcka, vyvzedávání atd
Před MD jsem dojížděla 1,5 hod jednu cestu, to bych s malými dětmi nedala už kvůli vyzvedávání ze školky, takže budu po RD hledat něco poblíž i když to třeba nebude odpovídat tomu, co jsem dělala dřív a bude za to méně. Dokud jsou děti malé, zůstala bych v obchodě, později si můžeš hledat něco v Praze.
Souhlasím s ostatními, zatím zůstat v obchodě, až děti povyrostou, tak se uvidí. Teď tě potřebují nejvíc.
Pokud s tvým platem v obchodě vyjdete, tak bych se vůbec nerozmýšlela…i kdybys dojížděla jen o půl hodiny dýl(na jednu cestu, tak to máš 5h týdně, cca 20h měsíčně, a pomalu 1000 hodin za rok, co bys mohla strávit navíc s dětma.
@slavuska1 Za rok je to 240 hodin ![]()
Ja asi pujdu proti proudu.. Volila bych zajimavejsi praci. Pokud by se logisticky zvladly deti.
@Ukulina píše:
@slavuska1 Za rok je to 240 hodin
Ja asi pujdu proti proudu.. Volila bych zajimavejsi praci. Pokud by se logisticky zvladly deti.
nojo, ta matika
asi potřebuju odpočinek ![]()
Jo a jeste. Mne by vadily ty odpo smeny. Temi prece zabijes daleko vic casu, kdy nejsi s detmi, nez v pripade dojizdeni. Ne? Rano jsou deti ve skolce, skole, ty odpo, vpodvecer v praci, takze spolu nejste cely den.
Rozhodně druhou možnost, hledat práci, která tě bude naplňovat, protože pak vlastně nebudeš nikdy pracovat.
Práce v potravinářství by byla můj hrob. Celý den stát na nohou, rovnat zboží, dohadovat se s lidmi, mýt studené lednice a vyhánět brouky ze zásob ze skladu, to si nedovedu vůbec představit.
Ale záleží, co vlastně chceš ty, nemůžeš se rozhodovat podle jiných lidí.
Mně třeba odpolední prijdou dobré aspoň v tom, ze dopo se stihne nakoupit, vyridit, jit s dětmi k lékaři a nemusí se brát volno z práce.
Dobrý večer všem, prosím o radu, dali by jste přednost práci prodavačky v potravinách ( pozitivum prace 3 km od domova, ranni a odpolední směna, kdy při ranni jsem nejpozději ve 14:45 doma, z odpolední jsem doma v pul osmé. Příjemný kolektiv (jsem tam zatím brigádně) nebo hledat jinou práci, která by mě naplňovala, ale s tím, že bych minimálně hodinu až hodinu a půl strávila dojížděním, tím pádem, bych měla méně času na děti (3 a 7 let).