Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Denně vytírám a vysávám zhruba 130m2, už jsem se smířila. Zbavila jsem se zbytečných lapačů prachu, většiny záclon atd… Zhruba obden utřu prach z nábytku a parapetů, předsíně a komory uklízím podle potřeby. Fakt už to neřešim, prach byl, je a bude.
Centrální vysavač to jistí. Odstraní to i takový ten poletavý prach, který normálně vysavač nezachytí a jen ho skrze sebe profoukne.
@j.a.n.i1 píše:
Neblbnout s úklidem, z trochy prachu ještě nikdo neumřel
Jasně, ale jsme s mužem oba alergici, dceři jsou 3 a brzy čekáme miminko a současná situace mě štve.
@Havran007 píše:
Centrální vysavač to jistí. Odstraní to i takový ten poletavý prach, který normálně vysavač nezachytí a jen ho skrze sebe profoukne.
Ten by se mi líbil, ale technicky to nejde, starý dům.
Příspěvek upraven 22.03.17 v 12:56
@kacenka.sks píše:
My jsme přišli na to, ze se nám prasi z krbových kamen…takže budeme kupovat nove, a to tyhle máme tři měsíce…jak říkáš, uklízím opravdu denně a někdy i dvakrát za den. Jsem z toho vyrizena.
Topení máme ústřední, tady u nás nebude zakopaný pes.
@Pimperelle píše:
Jasně, ale jsme s mužem oba alergici, dceři jsou 3 a brzy čekáme miminko a současná situace mě štve.
No, jestli ony ty alergie nejsou dost často právě z příliš sterilního prostředí…
Povznést se nad to, prach je normální jev, nedá se ho zbavit navždy- je i ve vzduchu. Chtělo by to určit si nějaký režim úklidu a tím se řídit, nebo navštívit psychologa- přijde mi přehnané dstále utírat prach a vysávat.
@Pimperelle píše:
Topení máme ústřední, tady u nás nebude zakopaný pes.
A zkoušela jsi místo vysávání vytírat? Mně to přijde o poznání lepší ![]()
Na prach používám prachovku, jednou denně. Lux mám sáčkový a po vyluxování vytírám.
To co děláš mi přijde až přehnaný.
A jinak máme záclony i závěsy, ty peru jednou týdně.
@radkka píše:
A zkoušela jsi místo vysávání vytírat? Mně to přijde o poznání lepší
No já třeba před vytíráním vždycky vysávám
![]()
A co takhle právě pořídit ty lapače prachu a prach do nich nechat usadit, není pak vidět
Anebo sundat brýle, to u mě funguje skvěle.
@ivik21 píše:
No já třeba před vytíráním vždycky vysávám![]()
Já ne, protože vytírám tak často, že to není potřeba ![]()
@Netopirek píše:
Na prach používám prachovku, jednou denně. Lux mám sáčkový a po vyluxování vytírám.
To co děláš mi přijde až přehnaný.A jinak máme záclony i závěsy, ty peru jednou týdně.
Jako fakt? To jsem ještě nezažila
… naštěstí ani jedno z toho v bytě nemám.
@Netopirek píše:
To co děláš mi přijde až přehnaný.A jinak máme záclony i závěsy, ty peru jednou týdně.
No, mě zas přijde přehnaný prát jednou týdně záclony a závěsy ![]()