Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@KimL píše:
@Anna85 A můžu se zeptat, jakou máš?
Snad to nebude bráno jako reklama ![]()
Mam tuto: https://www.gavri.cz/…tima-ca-267/?…
@VeselaHolka Úplně mi mluvíš z duše. Jsem z toho nešťastná. Přestěhovali jsme se v rámci města z relativně přírodní části města (les, rybník) do rušné zástavby, protože to máme všude blíž, je to větší byt, máme blízko babičku atd. Jenže ať dělám co dělám, máme doma pořád prach. Uklízím už jak blázen 2× týdně, a vytírám někdy i 4× týdně. Pořídili jsme čističku vzduchu, ale pomáhá jen v tom, že ten prach se pak víc drží na zemi a ne ve vzduchu. Přijde mi, že dýcháme strašně nezdravej prašnej vzduch doma, a občas uvažuju, jestli není lepší se zase odstěhovat někam do přírodnější části. Jenže syn už si zvykl na školku, půjde tu do školy, má tu kamarády atd. Navíc co jsem mluvila s kamarádkou, tak ta sice bydlí 15 km za Prahou, ale řeší to samé. Přijde mi, že tak do 50 km od Prahy je prostě špatný prašný vzduch. Co jsem tedy podnikla je, že jsem pořídila do bytu víc rostlin, na jaře osázím okna a balkon + jsem pořídila čističku vzduchu + jsme pořídili zvlhčovač vzduchu (je možné, že ta prašnost je teď větší topnou sezónou a mrazy) + častěji uklízím. Ale výsledek nic moc.
Holky, jak řešíte prach z prádla na balkóně? Ať to vyklepu venku sebevíc, stejně si ho domů odnesu… ![]()
@Salorka píše:
Holky, jak řešíte prach z prádla na balkóně? Ať to vyklepu venku sebevíc, stejně si ho domů odnesu…
Mám sušičku a ta prach z prádla vyfoukává, máme doma minimálně o 80% prachu méně než dřív (sušička a vodní vysavač). Skoro nemusím utírat prach, dříve denně.
@Salorka Taky co mam susicku je to o sto pro lepsi. Ten prach v tom pradle byl des. Vyklepat to neslo proste nic. A kazdy den jeste jezdi roboticky vysavac a prach uz itiram jen jednou tydne. Pred tim jsem mohla surovat kazdy den.
@Salorka mozna susit vevnitr pradlo? Jestli mas misto. Venku se prece jen prasi vic pokud bydlis ve meste.
Já suším prádlo vevnitř a prach z něj mám stejně všude. Není to prach zvenku, ale vlákna, která prádlo pouští. Je to výrobou látek. Prach neřeším, prostě ho utírám a obden vysávám.
Sice nejsem holka
, ale my to řešíme sušičkou… Od té doby co máme čerstvé dvojcatka je to k nezaplacení…
@Salorka
Udělej z budoucnosti přítomnost
fakt se to vyplatí…
@Elzaaa píše:
@Salorka mozna susit vevnitr pradlo? Jestli mas misto. Venku se prece jen prasi vic pokud bydlis ve meste.
Doma v něm ten prach taky bude. ![]()
A jak vás čtu, asi teda taky zauvažuju o sušičce, protože tuny prachu (čtyřproudová silnice a dvě stavby pomalu u domu) dělají své.
@Flyingfrog ja ji dlouho nemela. Rikala jsem si skoda penez hodim to na susak a uschne to taky. Ale co ji mam jsem fakt spokojena a nemenila bych. A to ze ubylo toho prachu je fakt prijemny bonus.
@Elzaaa A jakou máš? A hlavně případně kde? Ani pračka se mi nevejde do koupelny, musím ji mít v kuchyni. Úpně nevím, kam se sušičkou. Ale je fakt, že jak čtu, že ubyde prach, asi začnu šetřit.