Prach v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pimperelle
22.3.17 13:21
@smudlinky píše:
Povznést se nad to, prach je normální jev, nedá se ho zbavit navždy- je i ve vzduchu. Chtělo by to určit si nějaký režim úklidu a tím se řídit, nebo navštívit psychologa- přijde mi přehnané dstále utírat prach a vysávat.

Ale já přece nedělám každý den všechno, psala jsem, jaké metody jsem zkusila a bez úspěchu. Je jasné, že systém úklidu mám, ale výsledek nic moc.

• Citovat
  • Upravit
23966
22.3.17 13:21

@radkka a co si nezažila? Mě teda víc než prach rozčilují kočičí chlupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
22.3.17 13:24

@Netopirek No, třeba z tmavého perského kocoura na světlém koberci. To znám. Ještě že můžu sundat ty brejle.

Ty jo, prát záclony každý týden? To nevím, kdy bych to ještě vmezeřila mezi ty pračky, co peru normálně. Teď přemýšlím nad tím, kdy jsem záclony a závěsy naposledy prala, asi před Vánocemi? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
22.3.17 13:24

A robotický vysavač uklidí max. 1-2 místnosti denně, takže ne že denně všechny.

• Citovat
  • Upravit
20767
22.3.17 13:25
@Netopirek píše:
@radkka a co si nezažila? Mě teda víc než prach rozčilují kočičí chlupy.

Prát záclony jednou týdně. Kočky řešit nemusím, ty by mi zabily manžela, je alergik :mrgreen: ale na návštěvách mi to hodně vadí, vždycky přijdu domu obalená :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
22.3.17 13:26
@ivik21 píše:
No já třeba před vytíráním vždycky vysávám :think: :palec:

taky to tak doma děláme, přesto si myslím, že lepší by to bylo naopak. Vysáváním se prach rozvíří, proto by třeba alergici/astmatici neměli ani vysávat, ale pouze vytírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
22.3.17 13:28

@Havran007 nejsme ani jedno, ale stačí dcera s dlouhými vlasy :think:

• Citovat
  • Upravit
23966
22.3.17 13:32

@j.a.n.i1 já peru v krátkým programu 15min. A to bydlíme v Praze u hlavní silnice.
A rozhodně mi to nepřijde tak extrémní jako čistička vzduchu + robo. vysavač+denní úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.3.17 13:34

@radkka já je peru v krátkým programu 15min. Zbaví je to prachu i chlupů. Kočka po nich totiž šplhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
22.3.17 13:35

@Netopirek Tak s tou kočkou to chápu, ale jinak jsem tohle fakt od nikoho neslyšela :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
22.3.17 13:41
@j.a.n.i1 píše:
Neblbnout s úklidem, z trochy prachu ještě nikdo neumřel :mrgreen:

Taky bych řekla, nesmí se to s tou čistotou tak přehánět, pak budeš mít dítě už od narození ke všemu náchylné a nebude vůbec odolné. Podívej támhle někde v džungli domorodci se tam válí v bahně a jak jsou zdravý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101506
22.3.17 13:42

@Netopirek Mě přijde extrém obojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.3.17 13:44
@zvidavajanca píše:
@VeselaHolka
Je to možné. Máte stejný typ podlah? U nás jsme přešli z koberce na tvrdou a prach je vidět.
Dřív se ti prostě zašlapalo do koberce, jendou za týden se vysál (a hned měl z šedé barvy tu původní). Teď aby se vysávalo snad každý den.Nicméně co tvořilo hodně prachu, tak sušení prádla - pořídili jsme sušičku a kolik tam toho bylo na filtrech! A je to poznat.
K tomu máme robotický vysavač, takže aspoň nemusím pořád lítat a vysávat já. Za sebe doporučuju.

Tak to POZOR!!! To, co se usazuje ve filtru susicky neni ani tak prach, jako se trenim pri suseni opotrebovavaji vlakna obleceni a uvolnuje se z nej „prach“ = castecky vlaken tkaniny. Nejaky prach v tom samo taky bude, ale primarne to je namlete obleceni.

Padla zde dobra rada delat uklid hodne od podlahy, to podepisu.

Taky nez davam obleceni a postelove povleceni do pracky, tak to poradne vyprasim na balkone. Prach z toho jenom lita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.3.17 13:44

@radkka já to taky nikdy dřív nedělala, ale kočičí chlupy a prach fungují jak dva magnety. Takže ten týden je max co se to na závěsech dá ignorovat. A záclony tam jdou na doplnění pračky. Ale v létě máme v plánu žaluzie, tak mi to odpadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
22.3.17 13:52
@Pimperelle píše:
A robotický vysavač uklidí max. 1-2 místnosti denně, takže ne že denně všechny.

jooo, my dostali na vanoce od nasich tuto masinku. Snad existuji modely na trhu, ktere dokazi vysat dobre, ten nas mezi ne nepatri. Ono to totiz per primo nevysava, ale ma pod sebou takove stetinky, ktere to zametaji do vnitrku vysavace. Problem je, ze ty stetinky vic prach viri, nez zametou. Kdyz vypustime „krakena“ a nechame ho povysavat, tak hned v zavesu muzu utirat prach a je to min. centimetrova vrstva prachu. Od vanoc mam prach i tam, kde puvodne skoro cele mesice ani zadny nebyl. Mne se ten vysavac uz ani nechce poustet… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný