Pracoval někdo ve velkém hotelu?

180
13.8.14 13:22

Pracoval někdo ve velkém hotelu?

Ahoj holky, pracoval někdo ve velkém hotelu? Cokoli, i třeba uklízet nebo pokojská. Pracovala jsem v reklamce, dostala jsem nabídku dělat propagaci do zahraničí pro velký mezin. hotel. Zvažuji to, o hotelnictví nic nevím. Jsem poctivá, přiznávám to i tomu, kdo mi tu nabídku udělal-o hotelech nic nevím. Jako holka jsme byli chudí, neměli jsme ani na kemp, v hotelech jsme nebydleli. Později jen malé levnější hotýlky. Zajímá mě, co je největším problémem hotelů? Máte nějaké vzpomínky na práci v hotelu? Na co se mám připravit, jací lidé tu pracují :-)?Předpokládám, že mým úkolem bude prezentovat hotel v médiích a propagač. materiálech. Zajímá mě proto fungování hotelu obecně, chci vědět všechno, od práce uklízečky po management. Proto uvítám jakékoliv postřehy z vaší práce v hotelu, i třeba jen z brigády. Co vás tu bavilo? Co bylo nejhorší? Co vás doslova otravovalo? dík Janča :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3951
13.8.14 13:27

Já pracovala v několika hotelových řetězcích. Co mě ale překvapuje, teď si to neber nijak špatně, že přijímají někoho na tuto pozici bez zkušeností… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
13.8.14 13:34

@Jindřiška7 Já pracuji v Praze ve velkém hotelu a na pozice bereme lidi i bez zkušeností v oboru. Důležitá je ochota učit se. A tu ze zakladatelky cítím. Lépe lidé pracovití a učenliví bez zkušenosti z oboru než líní a zpovykaní se zkušenostmi v oboru :-).Navíc jestli zakladatelka bude dělat promo a má praxi z reklamky, není laik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
13.8.14 13:35

@jancakral písnu Ti SZ a napíši Ti pár svých podstřehů :-)Snad Ti to pomůže :-)A neboj, vše pochopíš, žádný učený z nebe nespadl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
13.8.14 13:36

Hlavně aby nebyla ta pozice vázána i na to, jestli bude v reakci na propagaci o hotel zájem, prostě něco jako provize. Takže doporučuji nepředpokládat, ale rozhodně se na rovinu zeptat, co všechno by to místo obnášelo.
Pracovala jsem víc jak tři roky v mezinárodním hotelu, tenkrát pro víc jak tři stovky lid. Zaměstnanci byli různí, to je prostě stejné jako v jakékoliv jiné práci, od fajn lidí, přes normální lidi, od primitivních tupců, přes namyšlené ženské a práci hltající manažery… :lol: S kamarádkou se znám právě z té práce. :palec: Práce jako každá jiná, jen možná těžší o to, že práce s lidmi je prostě někdy náročná, ale zase v určité míře různorodá. Nejhorší byl správce objektu, který si myslel, že mu patří svět a taky tam působil a původní vedení mu to umožňovalo. Hodně to bylo zaměřeno na skupinové pobyty, ať už studijní třeba pro mladé z USA nebo pro vzdělávací kurzy pro různé české firmy. Pro ně to pak bylo za úplně jiné peníze, častá klientela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
13.8.14 13:40

@Samy závidím!!! :oops: jsem zcestovaká mluvím dokonale anglicky pracovala jsem v pětihvezdičkovem hotelu atd,…a práce žádná jelikož bydlím v malém městě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.14 13:40
@yourlady píše:
@Jindřiška7 Já pracuji v Praze ve velkém hotelu a na pozice bereme lidi i bez zkušeností v oboru. Důležitá je ochota učit se. A tu ze zakladatelky cítím. Lépe lidé pracovití a učenliví bez zkušenosti z oboru než líní a zpovykaní se zkušenostmi v oboru :-).Navíc jestli zakladatelka bude dělat promo a má praxi z reklamky, není laik :-)

Souhlas. Jestli budeš dělat propagaci, máš praxi z reklamky atd. a nejsi na hlavu padlá :-),vžiješ se do nové práce. Třeba ségra je tisková mluvčí, pracovala pro různé firmy různého typu-a bylo jedno, jestli pro potravin. firmu nebo politické hnutí, říkala, že ten základ práce je pořád stejný :-).Docela si cením toho, že se o tu problematiku zajímáš. Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.14 13:42

@Jindřiška7 Jak bez zkušenosti? vždyť píše, že dělá v reklamní agentuře a má zase dělat reklamu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.14 13:43

@Imagine13 držím pěsti, abys něco našla! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
13.8.14 13:45

@Imagine13 no já dojížděla cca 30 km, ale už dávno dělám někde jinde něco jiného, takže není co závidět ;) ale zpětně to hodnotím jako dobrou zkušenost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
13.8.14 13:49
@yourlady píše:
@Jindřiška7 Já pracuji v Praze ve velkém hotelu a na pozice bereme lidi i bez zkušeností v oboru. Důležitá je ochota učit se. A tu ze zakladatelky cítím. Lépe lidé pracovití a učenliví bez zkušenosti z oboru než líní a zpovykaní se zkušenostmi v oboru :-).Navíc jestli zakladatelka bude dělat promo a má praxi z reklamky, není laik :-)

Naprosto s tebou souhlasim a plati to i v jiných oborech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
13.8.14 13:59

@jancakral zpět k tvé otázce ČISTOTA je základ-jak v kuchyni, v pokojích ale i nevhodné oblečení zaměstnanců s rozcuchánými vlasy, jako největší problem vnímámJEDNÁNÍ povětšinou personál, se neřídí heslem náš zákazník náš pán,…je podstatné aby veškeré služby ktere hotel nabízí opravdu byly vždy a v plné míře možné splnit. př. plavaní- pokud není bazen i vnitřní a není možné ho využít za každého počasí nemůžu se jim chlubit potencionálním zákazníkum v listopadu, JÍDLO ceny mnohdy neodpovídají exluzivitě pokrmů, to že je řízek chutný neznamená že muže stát stejně jako krevetí polevka,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.14 14:27

Hlavně ti držím pěsti a nenech se srážet tím, že nemáš praxi v hotelu - to by nedokázal pak nikdo nic, vše je jednou poprvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
13.8.14 16:13

Pracovala jsem ve 4 a 5* hotelech. brigáda, takže pokojská, servírka, takový ten základní servis.
Z pozice zákazníka pro mě byl největší problém kvalita kuchyně a občas čistota pokojů.
Klidně napiš SZ s dotazy, zkusím poradit..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat