Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Za sebe i dítě jsi zodpovědná sama, rozhodni se podle svého svědomí. Já mám na první pohled ideální práci i pro těhotnou - sedím v krásným kanclu s klimatizací. Jenže je tam se mnou pár lidí, kteří neřeší chřipku ani kašel (když si někdo dovolil neschopenku na chřipku vzít, nebylo to kulantně řečeno extra oceněno), stres je přeci všude… K lékaři v pracovní době? Jasně, ale nepočítej s odměnami… Přijdu o dost peněz, ale stojí mi za to zůstat doma i za cenu omezených vycházek. A někdo zase bude 8 hodin trčet u pásu, aby nebyl za vyžírku a pak stejně čerpá spoustu sociálních dávek.
*anonym se snad dá v tomto případě pochopit
Já se divím, že lidstvo ještě nevymřelo - s tímhle myšlením. Je div, že jsme se vůbec narodily my, když naše mámy a jejich mámy atd. neschopenky v těhotenství téměř neměly a pracovaly ![]()
@bartsch píše:
Já se divím, že lidstvo ještě nevymřelo - s tímhle myšlením. Je div, že jsme se vůbec narodily my, když naše mámy a jejich mámy atd. neschopenky v těhotenství téměř neměly a pracovaly
Sice jsme se narodili, ale jak vidíš- tak některý to dost poznamenalo
![]()
@bartsch píše:
Já se divím, že lidstvo ještě nevymřelo - s tímhle myšlením. Je div, že jsme se vůbec narodily my, když naše mámy a jejich mámy atd. neschopenky v těhotenství téměř neměly a pracovaly
Tak nějak.
A důvod jít na neschopenku, že nebude mít odměny
![]()
Buď ráda, že na neschopenku ze zdravotních důvodů jít nemusíš. Já jsem jí nechtěla, ale musela jsem na ní jít velmi brzo byla k tomu indikace. I když mám o dost náročnější práci než ty a sedět ve dvaceti stupních v kanclu je vcelku balada radši bych byla v práci. Za prvé ztráta peněz je dosti citelná, aspoň pro mě. Za druhé první měsíc jsem neměla ani vycházky a jenom ležela a to omezení teď smíš a teď ne je k zbláznění. Nesmíš jet nikam na vikend jen s povolením lékaře a přepsáním místa neschopenky a věčně sedíš doma a čumíš do zdi, protože jsou všichni v práci. Teď už jsem ve 30 týdnu a odpočítávám dny do mateřský. Takže za mě buď v práci a případně si vyžádej lepší pracovní podmínky.
Za sebe i dítě jsi zodpovědná sama, rozhodni se podle svého svědomí. Já mám na první pohled ideální práci i pro těhotnou - sedím v krásným kanclu s klimatizací. Jenže je tam se mnou pár lidí, kteří neřeší chřipku ani kašel (když si někdo dovolil neschopenku na chřipku vzít, nebylo to kulantně řečeno extra oceněno), stres je přeci všude… K lékaři v pracovní době? Jasně, ale nepočítej s odměnami… Přijdu o dost peněz, ale stojí mi za to zůstat doma i za cenu omezených vycházek. A někdo zase bude 8 hodin trčet u pásu, aby nebyl za vyžírku a pak stejně čerpá spoustu sociálních dávek.
*anonym se snad dá v tomto případě pochopit