Pracovní smlouva - lze odstoupit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Zdravím, nejlepší bude zeptat se přímo v práci a domluvit se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jelikož se jedná o prodloužení smlouvy, tak již platí a tedy se musí buď dohodnout nebo dodržet výpovědní lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sama píšeš, že to nabude platnosti 1. 9., což ještě není. Nejspíš jí to prodloužil dodatkem, ten opravdu platí ode dne, kdy jakoby začíná nová pracovní smlouva
Může to být tedy ještě zrušeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catalinn Až na to, že nic nenabude platnosti až 1.9., dodatkem se upravila ta původní smlouva, tedy ta která jiz platí a „pouze“ se jí změnilo datum, do kdy platí.
Bych chtěla vidět tebe, jak bys měla smlouvu třeba do konce srpna, v červenci dostala dobrou nabídku jinde, tak bys šla za zaměstnavatelem, ohledně prodloužení, podepsali jste to, tys na základě tohoto nabídku odmítla a on by 30.8. přišel s tím, že od smlouvy odstupuje… Určitě bys byla nadšená, že fajn, že přece ta nová platí až od září, tak super, když to tu tak krásně radis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: VíceA viděla jsi někdy takový dodatek? Nebo podrobně četla? Jen se ptám, není to narážka. Šla jsem se tedy schválně podívat na poslední dodatek, kterým se mi smlouva prodlužovala, a tam je výslovně napsáno, že změna pracovní smlouvy nabývá platnosti v poslední den trvání smlouvy původní (konkrétní datum).
Jestli to může být i jinak, to nevím, mně to všichni zamalestnavatelé zatím dělali takto. Tak třeba máme pravdu obě ![]()
To, co píšeš, je už věc druhá, bohužel ze strany zaměstnavatele nebo zaměstnance vůči sobě dochází k podobným nešvarům právě kvůli těmto kličkám v zákoně. Že je to morální, to si nemyslím, ale to už není má věc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catalinn Nejenom viděla, ale i samozřejmě před podepsáním četla, a ne nic takového jsem tam neměla, z jednoho prostého důvodu, že nic takového bych nepodepsala, protože bych nechtěla řešit právní výklad. I když si myslím, že výklad je takový, že ani tak nejde od té smlouvy odstoupit, neb zákoník práce jasně říká, že i když podepíšeš zcela novou smlouvu s tím samým zaměstnavatelem, tak se na ni nahlíží jako na prodloužení té původní a tedy již pracovní poměr běží, do práce chodíš a proto nelže využít odstoupení před nástupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catalinn píše: Více
Maminka zakladatelky to třeba má formulováno jinak než ty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, řeším zde dotaz pro mamku. V práci se jí každý rok prodlužuje smlouva, nyní tedy podepsala smlouvu na další rok, která nabude platnosti 1.9., ale naskytla se jí příležitost jít pracovat jinam a moje otázka teda zní, zda jde od této smlouvy ještě odstoupit? Nebo musí podat výpověď a dodržet výpovědní lhůtu? Děkuji moc za odpověď.