Pracovní úřad a PPM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
FloraBolger
7.4.10 12:23
malekote21 píše:
Ted sem u toho co s ním čekám mimčo a od května začínám bydlet sama ale vedená jsem u rodičů zatím než budu příští týded měnit bydlliště

To bys potom měla dosáhnout na nějaké sociální příplatky. Když ne hned (dokud budeš brát těch 7600,– Kč), tak po snížení určitě. Také záleží kolik peněz ti bude dávat otec dítěte - nepíšeš, jak to máte „finančně upraveno“. Jak jsem napsala - má vyživovací povinnost vůči malému i vůči tobě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
115
7.4.10 12:26

Zkusím si tam někoho najít,ale nevím kdo by chtěl byydlet se svobodnou matkou a malým mimčem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
7.4.10 12:28

malekote, tak to ti tedy vůbec nezávidím. Já si nedovedu představit, že bych musela vše utáhnout pouze z mých peněz, ale pokud by nebyla jiná možnost, tak co by mi jiného zbývalo. No a co otec dítěte? Snad je to i jeho dítě, takže doufám, že se o Vás postará? Pokud je to tvůj byt v osob. vlastníctví, tak tuším, že nebudeš mít na žádné soc. příspěvky nárok. Ale určitě ti líp poradí maminka, která je ve stejné situaci jako ty. Taky asi záleží na lidech , kteří sedí na sociálce. Moje kolegyně z práce je taky svobodná maminka a byla žádat o soc. příspěvek a řekli ji, že má prodat auto a že ji nic nedají, ale je pravda, že ona žila ve svém rod. domku, který byl sice v hodně žalostném stavu a tudiž i díky tomu na nic neměla nárok. Říkala, že její známá , taky svob. matka, sice žila v pronajatém bytě a byla vedena u jiné sociálky, dostala soc. příspěvky. Úplně nejlíp bude, když si zajdeš na tu sociálku a vše si zjistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.4.10 12:33

To bude nejlepší tam zajít.Já mám bydlet u tety,ona vlastní barák z nájemníkama a já bych tam byla jako nájemník.S otcem je to těžké..... dost mi ublížil a i když se chce napsat jako otec tak já nechci aby mělo jeho příjmení.Ted 21. jdeme na matriku tak nevím co s příjmením miminka ještě bude :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
7.4.10 12:40
malekote21 píše: …S otcem je to těžké..... dost mi ublížil a i když se chce napsat jako otec tak já nechci aby mělo jeho příjmení.Ted 21. jdeme na matriku tak nevím co s příjmením miminka ještě bude :cry:

Otce bych odpovědnosti určitě nezbavovala…navíc se můžete dohodnout, že malý/malá bude mít tvé příjmení. Zřejmě ti hodně ublížil, ale dítě má právo na otce. A i když pominu tento fakt, tak si určitě umíš představit, jak náročné to budeš mít - hlavně finančně. Tak proč se dobrovolně připravit o peníze, na které máš nárok ty a hlavně tvoje dítě…Tady musí jít hrdost (taky vztek nebo cokoli jiného) stranou a musíš myslet hlavně na miminko a jeho potřeby…

• Citovat
  • Upravit
2216
7.4.10 12:45

Palina má pravdu, tobě sice ublížil, ale je to taky jeho dítě, takže bych se mu přes miminko moc nemstila. Náročné to budeš mít opravdu hodně a pokud ti nebudou pomáhat rodiče, tak budeš mít co dělat, aby jsi to vše utáhla. Pokud má otec o mimi zájem a chce ti pomáhat, tak bych na zlobu zapomněla a už hlavně kvůli miminku jeho pomoc přijala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.4.10 12:45

To jo..... ale mám strach že kdyby měl jeho příjmení tak mi ho veme :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
7.4.10 12:49

Tak toho bych se vůbec nebála. Zákon je v převážně většině na straně matky. Vzít by ti miminko mohl, pokud by jsi se o něj nestarala nebo ho týrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.4.10 12:51

Tak to se mi ulevilo :-) .škoda že se každý člověk přetvařuje a když už je pozdě tak se ukáže v pravém světle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
7.4.10 13:23

To vůbec nezáleží na příjmení, buď ho nemusíš uvádět do rodného listu, pak nemá na dítě nárok, ale ty taky na nic od něj a ještě mohou dělat problémy se sociálním příspěvkem, že si nevyčerpala všechny možnosti. Pokud ho uvedeš, bude ti muset platit výživné, ale bude muset proběhnut svěření do péče, což u mimina je defacto 100% matce, ale otec ho bude mít právo vídat. Teoreticky i pokud ho neuvedeš, tak se on přes soud může přihlásit o otcovství a zápisu do RL dosáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.10 13:46

Ahoj malekote,

tak ti trošku popíšu mou situaci, taky jsem s dcerou sama, měla nedávno 2 roky,její biologický otec od nás odešel ještě, když jsem byla těhotná.

Bydlím v bytě 3+1 osobní vlastnictví, otec není napsán v RL, takže mi na malou samozřejmě nepřispívá, ale na druhé straně neřeším, že by ji chtěl vídat (bohužel si člověk musí vybrat, čeho je ochoten a schopen se vzdát, bud peněz, nebo mít klid od lumpa :lol: ), já volila klid od lumpa, ale nebýt našich, tak bychom samozřejmě neměli ani na poplatky na bydlení, když opomenu, že bychom umřeli hlady.

Každopádně to samozřejmě sociálku nezajímá, ale i tak dostávám nějaký příspěvek na bydlení a sociální příplatek, takže mám měsíčně cca 10500,–
(bydlení mě teda stojí se vším všudy 11500, takže bez našich bych to nezvládla, ale nevím, jaké náklady máš ty, takže na sociálku si pak určitě zajdi, na něco mít nárok budeš)

Co se příjmení týče, tak zkus dotyčnému otci vysvětlit, že vzhledem k tomu, že spolu žít nebudete, svatba v plánu taky není a protože s dítětem budeš po všech úřadech a doktorech a vůbec lítat ty, tak už z toho důvodu je určitě rozumnější, aby mělo tvé příjmení a ne člověka, který je sice otec, ale asi s ním nikam chodit nebude). Pokud je aspon natolik rozumný ( nevím, co jste si provedli), tak by na to měl přistoupit, už z toho důvodu, že mi z tvých příspěvků vyznívá, že důvod pro váš rozchod přinesl možná právě on.

Mám kamarádku, která dala dceři příjmení po jejím otci ( taky nebyli sezdáni), on ji asi měsíc po porodu opustil, o malou ted nejeví zájem a kamarádka ho nemůže přesvědčit, aby jí dal souhlas se změnou příjmení, takže malá má příjmení po člověku, kterého vlastně nezná ) už skoro rok se na ni nebyl ani podívat)…takže přeji, at to výjde co nejlépe.

Jo a s tím spolubydlením, v dodbě, kdy jsem tu bydlela sama ještě než jsem byla teda těhotná, tak jsem to tu taky horo těžko táhla sama, takže jsem tu měla pár měsíců 2 studentky a pak asi půl roku dokonce kluka ( byl to sice risk, ale on byl docela fajn a aspon pomohl s takovýma těma vyloženě mužkýma prácema a já mu za to uvařila, to zas moc neovládal on:-)ale s malým dítětem je to risk mít doma cizí osobu, to by chtělo spíš nějakou kamarádku, však zvaž své možnosti a kdybys chtěla poradit, tak klidně napiš, tady se teda zvěřejnovat nechci, ale občas tu nakouknu a kdybys chtěla napsat, dám ti pak na sebe kontakt…

zatím přeji v rámci možností hezký den a štastné pořízení.

nepřihlášená Karolína

• Citovat
  • Upravit
7182
7.4.10 14:24

Nárok na mateřskou nemáš, máš sice splněnou dobu pojištění, ale mateřská je dávka nemocenského pojištění a je vyplácena jako náhrada mzdy v zaměstnání (případně po skončení zaměstnání, pokud se vejdeš do ochranné lhůty, což ty nesplňuješ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
7.4.10 15:01
malekote21 píše:
jakto že pak 3800kč.I když sem svobodná,to se přece nedá utáhnout? :-(

Holka je to sice drsné,ale děti si nepořizujeme na to ,abycom RD měli jako zdroj příjmů, to si musíš dost rozmyslet.
Jinak ač máš odpracováno,tak beztak bude dostávat až od porodu 7600 do 21m a pak 3800kč a díky tomu, že budeš na RD bez nároku na volbu délky ,takže automaticky na 4 roky, tak můžeš mít i problém se školkou… není ti co závidět. Ale vybrala jsis to sama. Já sama si nedobedu představit mít pouze 3800kč to se dle mě dneska za to ani nedá celý měsíc stravovat. Přeji hodně štěěstí a holt budeš muset lítat po sociálkách ,aby ti vše doplácely do životního minima,ale pamatuj na to, že to ti bude přítel doplácet v podobě výživného jak na tebe tak na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.4.10 19:09

ještě nemím dočteno, ale malekote píše, že má 270 odpracovaných dní za 2 roky, TAKŽE by ěla mít NÁROK NA MATEŘSKOU - rodičák 3 letou variantu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
7.4.10 19:23

Markit kdepak, kamoska ted sla na materskou, normalne pracovala az do porodu, jenze smlouvu mela na dobu urcitou, tusim kdyz bude malymu mesic, tal ji konci smlouva a taky si nemuze vybrat delku materske…jelikoz ji pak nikde nedrzi misto…no je to blby, ale je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí