Pracovní úraz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5826
31.5.15 16:57
@Anonymní píše:
Prosím kdo jste marodil s pracovním úrazem? Jak dlouho po návratu do práce jste dostaly vyplacenou ztrátu na výdělku?

Je to na dlouhý lokte, řeší to komise bezpečnosti práce, pojištovna… Kolegyně na to čekala přes půl roku, ale je už to nějaký pátek, možná je to dneska rychlejší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.15 17:45

@JayLee a normálně ve výplatě?

• Citovat
  • Upravit
285
31.5.15 20:43

Tak já to měla asi do 6 týdnů, záleží kdy odevzdáš všechny podklady, a poslala mi to přímo pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.15 20:55

Všechny podklady jsem dala 28.4 účetní

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.15 16:13

Takže to není tak že pojistovna to posle zamestnavateli a ten az pak tomu dotycnému? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.15 09:14

Je možné zavolat někam nq infolinku aby mi sdělili v jakém průběhu je vyřízení odškodnění? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22.6.15 11:44

Pro všechny kteří se setkají s pracovním úrazem. Pokud chcete aby náhradu mzdy doplatil zaměstnavatel a nečekali jste až na pojišťovnu odešlete písemně s dodejkou na mzdovou účtárnu že žádáte o vyplacení náhrady mzdy za pracovní úraz za dotyčný měsíc dle paragrafu 382 odstavec 2 zákoníku práce který jasně stanovuje že zaměstnavatel je povinnen tuto náhradu mzdy vyplácet měsíčně jelikož vy jste v právním stavu se zaměstnavatelem a ne pojišťovnou. Také doporučuji k dopisu přiložit potvrzení o vyplacených nemocenských dávkách aby snad netvrdil zaměstnavatel že na toto potvrzení stále čeká. Jinak i toto spadá do zákoníku práce jako nevyplacená část mzdy kdy pokud Vám to zaměstnavatel přes písemné upozornění nevyplatí do 15 dní následujícího kalendářního měsíce po splatnosti mzdy můžete podat okamžitou výpoměď s odstupným. Pozor splatnost mzdy není výplatní termín ale poslední den v měsíci v který má být mzda vyplcena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
2.6.16 19:04

Zdravím, dcera před rokem utrpěla pracovní úraz, který léčila do 4.8. Teprve nyní Kooperativa zaslala vyrozumívací dopis, kde sděluje výši náhrady za ztrátu na výdělku. O bolestném není ani zmínka. Ptám se proto, že dceři zaslali dotazník 3× a poslední obvodní lékař (dcera jej na podzim změnila) říkal, že Kooperativa dělá problémy, protože první lékařka zanedbala jakési odborné vyšetření. Nevíte, jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
18.6.18 20:53

Říznutí jako pracovní úraz?

Holky je říznutí jako pracovní úraz braný? V práci v kuchyni jsem myla kotel a vodu výpusť jsem se řízla celkem hkuboko. A celkem dost to bolí u Dr jsem zatím nebyla, ale uvažuji že bych si k dr došla sice mi to zítra už nesesije ale zajímá mě jestli je možné to nahlásit jako pracovní úraz aspoň kvůli bolestnému. Vazba se v tom někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
18.6.18 20:57

pokud se to nebude ani šít, bez nějaké léčby doma atd, tak pochybuju, že něco pojišťovna dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
18.6.18 21:01

jestli to nebylo rovnou hlášené v práci a nějaký záznam o tom, tak smůla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
18.6.18 21:02

Já bych tomu asi ani neříkala úraz. Nic k šití na tom není a léčit se s tím doma taky nebudeš. Dej si na to desinfekci a pokud ti to zavazí, tak i náplast. Já jsem se dnes podobně řízla a jen jsem vodou smyla krev, toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
18.6.18 21:07

@RadkaD Tohle určitě bylo v práci řádně ošetřeno a zaznamenáno pro případné komplikace. Může se do toho dostat infekce a špatně se to hojit. Každopádně na šití to určitě není, jen nádobí bych s tím nějakou dobu nemyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
18.6.18 21:27

Je pozde to hlasit, urazy se zapisuji okamzite, jinak smula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák