Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahoj holky, chci se zeptat jestli s tím nemáte některá zkušenosti. Malá (1,5 roku) šantila s pejskem a ten ji škrábnul do obočí. Myslela jsem že je to jenom škrábanec, ale jak jsem se podívala blíž měla to docela do hloubky, tak jsme jely k dr (protože to i krvácelo) a ta nas poslala na chirurgii. Tam nam to ale jenom přelepili, že to šít nebudou aby to nezačalo hnisat. Je to 0,8 mm ranka, ale zhora dolu přes obočí. Myslíte že tam bude mít jizvičku? Bojím se aby jí tam nebylo něco vidět a nebo nebudou růst chloupky
Děkuji za každou zkušenost a radu.
Pokud se malá tržná ranka jen zalepí a kůže stahne hodně k sobě, tak potom není jizva skoro žádná. Naopak po šití by jizva byla. Takže tipuju, že tam nic mít nebude. ![]()
Aš se sloupnou stroupky tak promazávej sádlem ( jen tu jizvu dokud bude začervenalá ( růžová). Jsou na to i silikonové masti ty spojí kolem 900,– kč. Mám s jizvama velké zkušenosti po autonehodě.
Mám také jizvu v obočí a bylo to větší, normálně to „zarostlo“, ví o ní jen zasvěcení, nic vidět není a mám to jako Brežněv
Neboj se ![]()
Holky děkuju no ono to teď vypadá hrozně
zkusím přidat fotku je to jen z mobilu tak trošku nekvalitní, ale je tam něco vidět
co myslíte? a mam to teď mazat? koupila jsem měsíčkovou mast.
Gina108 píše:
Pokud se malá tržná ranka jen zalepí a kůže stahne hodně k sobě, tak potom není jizva skoro žádná. Naopak po šití by jizva byla. Takže tipuju, že tam nic mít nebude.
Já na obočí mám centimetr jizvičku a nikdy mi nic nešili. ![]()
Já mám asi 2cm jizvu přes obočí a není už ani vidět. A to ho mám jen pár chloupků.
A byla šitá.
Tina9999 píše:
Holky děkuju no ono to teď vypadá hroznězkusím přidat fotku je to jen z mobilu tak trošku nekvalitní, ale je tam něco vidět
co myslíte? a mam to teď mazat? koupila jsem měsíčkovou mast.
hrozně? vždyť to nic neni, jeden syn byl na operaci ve 4 tydnech, ma rez pres pul bricha a druhy v 9 tydnech a ma 4cm jizvu
Ahoj,kluk kdyz se ucil chodit,tak spadnul na roh steny presne na oboci.Rana byla 2cm dlouha a pro me teda hluboka.Na pohotovosti mu to ale dr. nesil,jen slepil lepenkou a kdyby to porad krvacelo,mela jsem s klukem prijit a sesil by mu to.No nekrvacelo to,lepenka stacila.Jizvu tam ma (jsou mu 3),videt to je,ale ne teda moc,jen zblizka a oboci roste pres tu jizvu,takze dospelosti to urcite videt nebude.
Neprihlasena Jaruna píše:
Ahoj,kluk kdyz se ucil chodit,tak spadnul na roh steny presne na oboci.Rana byla 2cm dlouha a pro me teda hluboka.Na pohotovosti mu to ale dr. nesil,jen slepil lepenkou a kdyby to porad krvacelo,mela jsem s klukem prijit a sesil by mu to.No nekrvacelo to,lepenka stacila.Jizvu tam ma (jsou mu 3),videt to je,ale ne teda moc,jen zblizka a oboci roste pres tu jizvu,takze dospelosti to urcite videt nebude.
ahojky a nemohla bys přidat fotku jak vám to vypadá dnes? Mě jde hlavně o to že je to holčička a nechtěla bych aby jí tam bylo do budoucna něco vidět ![]()
Tady je fotka,nevim,jestli to uvidis,lip to proste nejde.Kluk mel ale to oboci rozsekle,bylo rozsklebene na obe strany,krve jak z …
Ahoj,děkuji za fotku, moc tam toho vidět není,je to dost daleko ale i tak díky, vypadá to dobře ![]()
Tak nám se už sloupnul stroupek a mažeme a mažeme
tak uvidíme ale děkujeme všem co napsaly ![]()
aho, jára so rozsekl noc - kořen nos, to ostatně víš. Jizva tamje, ale jak roste je vidět míń.