Pracovní úvazek 0,75 hod. a dojíždění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
2.4.25 07:13
@j.a.n.i1 píše: Více

Jo takhle, já to nesčítala, myslela jsem, že těch jejích 3×5 a 2×8 je to, co musí odpracovat ;) Pak ano, bude tam tak, jak píšeš. I během 7,5 hodin musí udělat tu pauzu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
2.4.25 07:15

10 let nedojíždím vůbec. Veškerou nepřímou část práce můžu klidně odbíhat domů (přes cestu). Takže přebíhám, jak potřebuji. Pokud od září budu dojíždět, tak nepřesáhne trasa 10 km. Autem celkem kousek.
Zatím čekám, jak se dohodneme ve stávající práci. Třeba dojíždění nebude třeba, když upečeme společnou vánočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
2.4.25 07:18

Já dojíždím půlhodiny ráno a dvacet minut odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
2.4.25 07:26

Jsem ráda, že to mám do práce do 20 minut pěšky, na kole tak 10 minut :pankac: Dojížděla jsem různě a už bych do toho nešla. Minimálně, dokud bude dítě malé, to bych stejně nestíhala ani vyzvednout pak že školky, nebo z družiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.25 07:31
@Anonymní píše: Více

Těžko říct, jak to bude chtít zaměstnavatel. To se musíš domluvit s ním. Takto, jak píšeš, je to možné, ale třeba bude chtít jiné rozvržení. 2× týdně 8 hodin (a tu půl hodinu ještě k tomu) a ostatní dny kratší. Záleží, co budeš dělat za práci. Já třeba pracuji taky na 30 hodin, ale rozvržení mám na 4 dny v týdnu ( přibližně 8,8,7,7 + půl hodiny povinné přestávky každý den). Ale mohu s tím variabilně hýbat.

• Citovat
  • Upravit
4743
2.4.25 07:33

A s tvým návrhem rozložení pracovní doby zaměstnavatel souhlasí? Neznám moc administrativních pozic, kde by člověk začínal v šest ráno…
Po šesti odpracovaných hodinách je povinná 30 ti minutová přestávka.
Dojizdim 15 minut busem.
Mám flexibilní pracovní dobu ( core time 9-14), plus 2 dny HO týdne, není problém se v případě potřeby domluvit na více hodinách. Jeden týden v roce mám nárok na týden HO vcelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.4.25 07:58
@Menton píše: Více

Neznáš moc administrativních pozic, kde by šlo začínat v 6 a přitom to tak máte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
2.4.25 08:25
@j.a.n.i1 píše: Více

Ano ale reálně na šestou nkdo nechodí, za těch téměř 30 let jsem povinně do kanceláře chodila v jedné firmě, kde jsme ručně dělali replenishment zákaznických objednávek, kde byl časový slot pevně daný, aby se stihlo objednat, vychystat a bylo zaručené dodání do 24 hodin z Belgie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.4.25 08:29

Já dělám taky „kancelářskou“ práci, klouzavá doba, je nás 13 v týmu a z toho 4 pracujeme od 6 :nevim: V tom je právě výhoda té klouzavky, každý dělá tak, jak mu vyhovuje. A není to vůbec výjmečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
2.4.25 08:34
@unuděná píše: Více

Záleží na firmě, ale většina mezinárodních firem opravdu nemá standard začínat v šest. Pro spoustu zahraničních kolegů jsem výjimka, když začínám v sedm…
Naopak mám dny kdy končím v pět v šest, takže si tu pracovní dobu uzpusubim, nebo se na schůzku připojím z domu a dám si na tu dobu HO…
Je to zkušenost z více firem za dobu co jsem procesu…
Takové ty ještě komunistické to tak možná mají, ale pokud budeš spolupracovat se zahraničím, tak se budeš muset přizpůsobit.
Píšu to zakladatelce, aby si své představy odsouhlasila s novým zaměstnavatelem.
V bývalé práci jsbevtaky měli fkex, přesto paní co dělala na 0.75 hodin dali, že musí dodržovat core, který byl 9-14 takže na šestou sice přijít mohla, ale dřív jak ve dvě domů nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.4.25 08:40

My jsme mezinárodní firma s centrálama v 8 zemích :mrgreen: A klouzavá pracovní doba je prostě od toho, že můžeš pracovat tehdy, když se ti to hodí. Že tam v 6 ráno není nastoupená celá firma je jasné, schůzky se plánují v té době, kdy všichni musí být na značkách. Někdo pak dělá do noci, jiný ráno, na tom není nic divného. A samozřejmě, že když dělám od 6, tak domů můžu nejdřív v půl 3, normální 8hodinová pracovní doba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.25 08:43

Tak ale zakladatelka nepíše, kde bude opravovat, nebo jsem to prehledla? Taky nejsou všechny firmy mezinárodní a ne všechny administrativní pozice komunikuji s partnery. Třeba u nás je zemědělské družstvo, kde působí mnoho administrativních pracovníků a většina chodi mezi šestou a půl sedmou. Stejně tak v nedaleke fabrice. Tam, kde pracuju já (sociálni služba), není problém administrativní část práce udělat kdykoli a schůzky s klienty si domlouváme, takže někdy dělám administrativu od šesti do osmi, pak mam schůzky.

• Citovat
  • Upravit
4743
2.4.25 08:48

A to je opravdu takový problém, že jsem zakladatelce doporučila, aby si rozvržení pracovní doby dohola se zaměstnavatelem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.25 08:50

Není. Reaguji na to, že neznás moc administrativních pozic, kde se může pracovat od šesti.

• Citovat
  • Upravit
102087
2.4.25 09:00

To, ze tak nikdo nechodí ale neznamená, ze to nejde. Ja tak treba chodim, no dobře, vetsinou to neni presne na tu sestou, ale tak 6.10 - 6.30 jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat