Pracujete někdo jako učitelka v mateřské škole?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracujete někdo jako učitelka v MŠ ?
Zdravím,
pracuje tu někdo jako učitelka v MŠ? Jaké je potřebné vzdělání? Postačí maturita, nebo je nutná i VŠ? A jak to je s praxí, jde vůbec tuto práci najít bez předešlé praxe v oboru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Staci SS s maturitou v oboru (obor predskolni vzdelavani),pokud vim. Jinak samozrejme lze mit bc. predskolni pedagogika na VS. Do budoucna se obavam, ze stredni skola stacit nebude, jestli mate moznost, udelejte si vejsku. I platove si polepsite. S praxi je to ruzne, zalezi, kde hledate. Je fajn pri studiu treba vest nekde krouzky, nebo mit podobne zamerene brigady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nelamh píše:
Staci SS s maturitou v oboru (obor predskolni vzdelavani),pokud vim. Jinak samozrejme lze mit bc. predskolni pedagogika na VS. Do budoucna se obavam, ze stredni skola stacit nebude, jestli mate moznost, udelejte si vejsku. I platove si polepsite. S praxi je to ruzne, zalezi, kde hledate. Je fajn pri studiu treba vest nekde krouzky, nebo mit podobne zamerene brigady.
A co když nemám školu v tomto oboru? Mám sociální činnost, ale napadlo mě, že by třeba stačilo dodělat kvalifikační kurz chůva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livet to nestaci. Muzete si dodelat VOS, VS nebo maturitu v oboru, ale zadny kurz k tomu nestaci, ani jestli mate stredni soc. smeru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nelamh
Stejně jsem počítala s tou VŠ, takže to bude asi nejlepší řešení. Myslím, že by později stejně bylo nutné ji dodělat. A jde tento obor studovat dálkově?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livet take si myslim. Dalkove to asi jde, juknete na ruzne fakulty. A kdyz zacnete studovat, muzete si rovnou podat zivotopisy a zkouset hledat. Zejmena v mensich vesnicich jsou ochotni brat i s nedokoncenym studiem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livet píše:
@nelamh
Stejně jsem počítala s tou VŠ, takže to bude asi nejlepší řešení. Myslím, že by později stejně bylo nutné ji dodělat. A jde tento obor studovat dálkově?
ano, jde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nelamh píše:
No…po pravdě právě mám brigádu…a pro zachování duševního zdraví, MIMO obor
![]()
A doplním…kvalifikace je samozřejmě i VOŠ daného směru.
Pokud by zakladatelka chtěla pracovat v obecní MŠ nebo v soukromé zapsané v rejstříku, tak kvalifikace je nutná…jinak tuším ne (soukromé školky bez rejstříku a dotací)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livet píše:
A co když nemám školu v tomto oboru? Mám sociální činnost, ale napadlo mě, že by třeba stačilo dodělat kvalifikační kurz chůva.
Chůva je fajn, ale ne pro MŠ. Tedy zatím NE…ona totiž chůva bude v MŠ zaměstnaná…v budoucnu. Jak se snižuje věk dětí, tuším povinnost školek přijmout dvouleté 2020 (???)(resp.obce by měli zajistit dostatek míst ve školkách
)A pak budou ve třídách skutečně muset být k dispozici chůvy. Něco jako asistent…ale prostě pro prcky. Je to velmi reálné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234
Tak to je velmi zajímavé, něco na tom bude. To je věc druhá, taky jsem nad tím přemýšlela, zda potom vůbec bude nějaké volné místo v oboru, školek je hodně, ale nepřijde mi, že by se nějaké místo uvolnilo za posledních několik let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livet tak u nas se tedy misto najit da, docela se to tu toci. Na fcb.pres skupina Namety a inspirace pro ucitele take sem tam nekdo haze odkaz na mista ucitelek. Ale fakt zalezi, kde bydlite a jak daleko jste ochotna za tech par susnu jezdit ![]()
A na ty chuvy ve skolkach jsem moc zvedava (a na jejich platy obzvlast), urcite by se melo zacit neco dit, protoze deticek v MS ted bude po tom boomu ubyvat a mladsi tri let zacinaji nastupovat. Tchyne bude mit letos v MS netriletaku 6,zadne snizeni poctu deti ve tride nemaji, ani jine vyhody (asistenta). Chci to videt, v poctu 28 deti ve tride…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nelamh píše:
@Livet tak u nas se tedy misto najit da, docela se to tu toci. Na fcb.pres skupina Namety a inspirace pro ucitele take sem tam nekdo haze odkaz na mista ucitelek. Ale fakt zalezi, kde bydlite a jak daleko jste ochotna za tech par susnu jezdit
A na ty chuvy ve skolkach jsem moc zvedava (a na jejich platy obzvlast), urcite by se melo zacit neco dit, protoze deticek v MS ted bude po tom boomu ubyvat a mladsi tri let zacinaji nastupovat. Tchyne bude mit letos v MS netriletaku 6,zadne snizeni poctu deti ve tride nemaji, ani jine vyhody (asistenta). Chci to videt, v poctu 28 deti ve tride…
Tak to jsem měla teď já…6-2,5 leťáků..zbytek 3-4 roky-první půl rok samé kousání, štípání. Denně..
Taky v plném počtu dětí a s ředitelkou na třídě, takže sama. Počty dětí se snižují JEN za určitých pravidel, mluvíme li o zdravých dětech. Za každé ve třídě zařazené dítě mladší tří let se do doby dovršení tří let věku dítěte nejvyšší počet dětí ve třídě podle snižuje o 2 děti. Maximálně lze snížit nejnižší počet dětí (24) o 5 dětí…tedy na 19. Tady trochu nechápu to liché číslo, když se snižuje po dvou…
No jo…jenže co když vám zřizovatel navýší kapacitu v průběhu roku? Jako nám…Jj, je to mazec. Vše se dá obejít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SIMONA1234 prave… Stav se snizit muze, ale zrizovatel si to nepral. Je to mala vesnice a neprijeti deti musi vetsinou sousedum vysvetlovat na pive sam
a krom toho, ubytek „hlav“ znamena nizsi penize. Ja Vas fakt obdivuji, mam v okoli dost skorotriletaku a je to mazec. Vubec nemluvim o nejakym krupnuti do kalhot, nejedeni, neschopnosti se oblect, ale predevsim maji vsichni svoji hlavu a o nejake organizaci cinnosti nemuze byt rec. Jak fungovat ve tride, kde jich bude pulka a zbytek budou tri a ctyrletaci, si vubec neumim predstavit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit