Prázdniny a odpočinek dětí - pracující rodiče
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prázdniny - odpočinek dětí -prac.rodiče
Ahoj holky,
trápí mě, že děti budou skoro celé prázdniny ve školkách. Nemáme babičky a dovolené už moc nezbývá.(byli jsem v červnu -týden). Jak by jste to řešily, máme k dipozici týden s manželem, přemýšlíme jestli každný si ho vzít zvlášt a být s dětma, že by 2 týdny měli voraz, nebo ho strávit všichni společně. Starší jde navíc přímo ze školky do školy a to doslovně. Jak to řešíte vy, bez babiček?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás děti budou 6 týdnů o prázdninách ve školce. Jeden týden jsme byli na dovolené, jeden týden u babičky a zbytek ve školce. Já potřebuji 4 týdny dovolené na lázně, další neschopenka by mi asi už neprošla po těch všech nemocenských. Zaměstnavatelé nemají rádi často a dlouho nemocné zaměstnance. A peníze také potřebujeme.
- Citovat
- Upravit
A co „najít“ nějakou babičku přes internet? Vím, že existují nějaké takové stránky ve stylu Hledá se babička…
Ale to už je teď asi pozdě, neměli byste čas toho člověka pořádně poznat, třeba na další prázdniny…
Jinak bych asi jela zvlášt já a zvlast manzel… Budou to mít aspoň delší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvůli dětem asi každý zvlášť. Je to pro ně náročné, být i o prázdninách v Mš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co tety, strejdové nebo kamarádky? Předškoláky už jsme si vzájemně hlídali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naštěstí jsem tohle řešit nemusela a doufám, že nebudu muset.
je to jen můj názor, ale myslím, že pro malé děti to zas tak hrozné není, že nerozlišují, jestli jsou ve školce, v kolektivu v dubnu nebo v srpnu. Řekla bych, že tím tolik nestrádají, jako ty, když si vyčítáš, že je tam odkládáš.
Složitější situace nastává s příchodem dítěte na ZŠ, kdy už není možné nechat dítě ve škole po celé prázdniny a co pak s dětmi tolik týdnů, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, já pracuji sama na sebe, takže jsme čtyřletou odhlásila že školky na červenec a srpen, aby měla prázdniny a taky kvůli školce, ať je zbytečně nezatěžuju. A ona mi tu neustále fňuká, kdy skončí prázdniny, že se jí stýská po školce. Ale tedy odpověď na tvou otázku, vzala bych si volno každý zvlášť. A na dovolenou bych jezdila o prázdninách, aby děti měly oraz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@johanka139 no pak holt rodiče musí plánovat dovolenou na dobu prázdnin i za cenu dražšího zájezdu. A pak jsou tábory a pro netáborové příměstské tábory..takže u těch školních dětí se to pokrýt dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Hele, já pracuji sama na sebe, takže jsme čtyřletou odhlásila že školky na červenec a srpen, aby měla prázdniny a taky kvůli školce, ať je zbytečně nezatěžuju. A ona mi tu neustále fňuká, kdy skončí prázdniny, že se jí stýská po školce. Ale tedy odpověď na tvou otázku, vzala bych si volno každý zvlášť. A na dovolenou bych jezdila o prázdninách, aby děti měly oraz.
Mám doma stejný problém, syn chce jít taky do školky pohrát si s kamarády. U nás má ovšem smůlu, školka nepracuje.
Takto malé děti ještě neřeší školka a být doma, od školy to bude horší. Ale vzala bych si dovolenou zvlášť, ať si dětí víc užijete a příští rok už plánovat zájezd na prázdniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky syn je dost flegmouš a je rád ve školce, tak přeci jen prázdninová školka je něco jiného neustále se mění děti a často i učitelky syna jsem na tento týden stahla protože se mi naskytlo hlídání a už byl nešťastný. Za dva měsíce některé děti vystřídají 4 jiné školky je pro ně náročné a myslím si že prázdniny i když jen krátké si zaslouží.
Dovolenou bych si s manželem prostřídala a dětem udělala delší volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co domluvit nějakou prazdninovou hlidacku pro ne?
Nějakou slečnu nactiletou pokud mají známí dceru mezi 15-20r. Určitě si ráda přivydělá brigadou pár kacek za pár hodin denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslím si, že strkání děti po táborech je pro ně méně náročné, navíc je to výrazná finanční zátěž
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My je máme odhlášene, do středy jsou u našich na prazdninach. Od stredy do pristiho týdne budu mít dovolenou a pak má jedna tábor a dva budou chodit semnou do práce.
Naštěstí si je můžu vzít sebou.
Pak ještě pojedou na prázdniny. Zas druzí prarodiče si je vyžádali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit