Pracuju a nemám smlouvu

33
22.12.16 21:01

Pracuju a nemam smlouvu

Ahoj vsem,

vim, ze to sem asi uplne nepatri, ale rada bych znala vase nazory.

Tak tedy..pred mesicem jsem nastoupila do nove prace, ale porad nemam pracovni smlouvu. Pry se zpracovavaji v jine zemi a chvili trva nez prijde. Pochopila bych, kdyby to trvalo tyden max 14 dni ale mesic? Po mne nastoupila jedna slecna, ktera tam byla chvilku a smlouvu dostala snad uz po trech dnech.

Dalso vec co je mi divna, tak vubec po mne nechteli zadne osobni udaje -myslela jsem, ze pro vytvoreni smlouvy je dulezite znat rodne cislo. Nevedi ani jakou mam pojistovnu, kopii obcanky taky zatim nechteli.

Stalo se vam neco podobneho? Ze jste na pracovni smlouvu cekali tak dlouho? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
39584
22.12.16 21:03

Jo, stalo, a za 14 dní mi řekli nazdar.
No okamžitě po tom jdi a trvej na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.12.16 21:05

Ahoj, tak měsíc bez smlouvy, to už je podezřelé. Netuším jakou má zaměstnavatel lhůtu na dodání smlouvy, ale když jdeš třeba na pracák, tak na dodání podkladů máš tři dny :nevim: Už bych se tvrdě zajímala o to, jestli mu neděláš vola zadarmo. Všechno má svoje lhůty a měsíc je opravdu dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.12.16 21:06

No praave..nechapu co tim firma sleduje, ze mi ji nechce dat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.12.16 21:11
@Luciya píše:
No praave..nechapu co tim firma sleduje, ze mi ji nechce dat. :nevim:

Nechci tě strašit ale.. Dokud tam jsi, ofot si na mobil důkazy, že jsi opravdu v té firmě byla. Jestli je třeba na nástěnce rozpis směn, nebo něco takového. Když by tě vyrazili bez smlouvy a musela jsi jít na pracák a dohadovat se s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
22.12.16 21:13
@chipsa píše:
Nechci tě strašit ale.. Dokud tam jsi, ofot si na mobil důkazy, že jsi opravdu v té firmě byla. Jestli je třeba na nástěnce rozpis směn, nebo něco takového. Když by tě vyrazili bez smlouvy a musela jsi jít na pracák a dohadovat se s nimi.

Tak to jsem chtěla napsat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
22.12.16 21:13

Firma si docela zahrává, nicméně se na mě nezlob, ale pokud tam děláš na černo, jsi hloupá a kouká z toho problém nejen pro ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
22.12.16 21:15

A sezen si dukazy, ze jsi tam byla, poradne, a i kde je videt datum, razitko apod,

• Citovat
  • Upravit
13331
22.12.16 21:15
@Nowuka2 píše:
Firma si docela zahrává, nicméně se na mě nezlob, ale pokud tam děláš na černo, jsi hloupá a kouká z toho problém nejen pro ně.

Jenže ona musí mít důkazy, že tam opravdu byla. Oni to můžou zapřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.12.16 21:17

Jsem v tomhle hrozne duveriva :,( kazdy den se jich ptam a kazdy den me odbydou s tim, ze urcite prijde..ale kdy to mi nedokazou rict..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.12.16 21:19

Porad se uklidnuju tim, ze je to velka firma, ktera ma pobocky vsude po svete..a ze to snad nejsou zadni podvodnici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
22.12.16 21:22
@Luciya píše:
Porad se uklidnuju tim, ze je to velka firma, ktera ma pobocky vsude po svete..a ze to snad nejsou zadni podvodnici..

Pro jistotu si opatřuj důkazy na mobil. Když by tě vyrazili, budeš rychleji venku, než se vzpamatuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
22.12.16 21:24
@chipsa píše:
Jenže ona musí mít důkazy, že tam opravdu byla. Oni to můžou zapřít.

Jenže to by byla sama proti sobě, kdyby se bila za to, že tam makala na černocha. To i ona by dostala pokutu jak prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.12.16 21:31

No prave..bojim se, abych z toho taky nemela prusvih..protoze na pracaku porad jeste jsem hlasena..ach jo, to jsem se zas jednou do neceho namocila :,( nechapu to..ze zakona mam podepsat smlouvu nejpozdeji v den nastupu prece :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
22.12.16 21:34

Stalo, bylo to pres znamena, takze me nevyhodili, i jsem dostala zaplaceno, ale i tam to byla komplikace… jsi nahlasena na pracak, nebo jsi byla predtim jine praci? Jinak si zkus nahrat jak se jich pudes zeptat kdy bude smlouva, co ti na to reknou… samo jim nerikej, ze si to nahravas, ale uprimne pokud bych nedostala smlouvuv den nastupu nejpozdeji, druhej de bych tam uz nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat