Pracuju a nemám smlouvu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Taky je mi to divny. Pry si moje udaje vzali ze zivotopisu. Nekdy 27. prosince uz se mnou konecne vyplnili osobni dotaznik. Ktery se ale posila do externi firmy, ktera jim zpracovava tyhle udaje. Takze je mi divny, ze by si od nich nenechali rovnou delat i smlouvy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise píše:
Oni ti ji ale zpětně nevystaví. Protože i oni mají povinnost hlásit tě do 8 dnů na sociálce a zdravotce. Takže by byly sankcionováni.
Být tebou bych se okamžitě sebrala a šla to tam s někým řešitCo tvůj přímý nadřízený?
Muj primy nadrizeny o tom vi. I o tom, ze jsem na pracaku a tu smlouvu potrebuju co nejdriv. Jedine odpovedi co slysim: urgovali jsme to, urcite smlouvu dostanes, jenom to trosku trva, smlouvy chodi az ze zahranici, asi se to nekde zaseklo atd. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KatieAndLily píše:
A co je to vůbec za firmu?
Ja ji tady nechci moc zminovat, aby se to k nekomu nedoneslo. Takovy fialovy obchod s kosmetikou a sperky pro holcicky a mlade slecny. Velka firma, takze by clovek cekal trochu serioznosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ale zdravotní je zaplaceno, když je na pracáku evidovaná nebo se pletu? Takže když nic dělat nebude, tak se nic neděje, pracák neví, že pracovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Tak ale zdravotní je zaplaceno, když je na pracáku evidovaná nebo se pletu? Takže když nic dělat nebude, tak se nic neděje, pracák neví, že pracovala.
Jojo… akorát tedy s velkou pravděpodobností nedostane za tu práci zaplaceno, ale to bych oželela s heslem že za blbost se platí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jojo… akorát tedy s velkou pravděpodobností nedostane za tu práci zaplaceno, ale to bych oželela s heslem že za blbost se platí.
no však to jí tady píšeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli dostane peníze zpětně včetně smlouvy, tak je to možná výhra, nebo taky ne. Osobně si nemyslím, že by ji ÚP sankcionoval „pokutou“. Rozhodně bude muset vrátit podporu. Asi by musela na ÚP s pravdou ven a pak se obávám, že by zaměstnavatel bez ztráty kytičky neprošel. Na to konto by možná neměla v té práci úplně snadnou pozici. Musela by tvrdit, že „na to zapomněla“. Pak by se asi řešilo, proč ji zaměstnavatel nepřihlásil SOC/ZDRAV. A dále porušil několik poměrně závažných věcí. Třeba i BOZP poučení…
Takže myslím, že ona je pro firmu teď „obtížná“. Taky záleží, jaký je plat za prosinec. Jestli je to „nějaká sranda“ (do 10 kKč), tak se na to vyprdnout.
Už z principu bych si chtěl sednout s někým odpovědným z té firmy a ptal bych se přesně na tyhle otázky, jak to vyřešit. Kdyby prosinec dostala zaplaceno na ruku a smlouvu od ledna, pak by to asi byla cesta nejmenšího odporu. Jenže ty neustálé dotazy na VZP… Tedy- opravdu se raději do takovéto situace nedostávat… Navíc je otázka, jestli je rozumné v takovéto firmě pracovat, když neplní ani ty nejzákladnější a přitom jednoduché povinnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Jak může někdo „posílat smlouvu“, když nemá ani údaje o zaměstnanci? Co to je vlastně za firmu? Je to tajné?
Nejsem právník, ale já bych udělal: zapomněl bych na ten měsíc „práce“ a přestal s tou firmou fungovat. Za prosinec jsem dostal podporu. Vzít to jako speciální kurz reálného života. Najít si práci v normální firmě a nebýt naivní.
Přesně tohle říkám taky. Bezvýsledně. Furt někdo oponuje, že peníze ona potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Znova: Pokud pracuje (je zaměstnaná), tak je evidovaná na ÚP protiprávně a tudíž je zaplacena státem neoprávněně (tedy v důsledku protiprávního jednání či opominutí) nejen podpora v nezaměstnanosti, ale i to zdravotní pojištění (pokud tedy není státním pojištěncem i z jiného důvodu, například péče o dítě).
Příspěvek upraven 04.01.17 v 16:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udelam to takhle : v praci reknu ze koncim, risknu ze mi to nezaplati..a na urade nic nereknu. A co nejdriv si sezenu jinou praci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciya píše:
Udelam to takhle : v praci reknu ze koncim, risknu ze mi to nezaplati..a na urade nic nereknu. A co nejdriv si sezenu jinou praci
To bude nejrozumnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Znova: Pokud pracuje (je zaměstnaná), tak je evidovaná na ÚP protiprávně a tudíž je zaplacena státem neoprávněně (tedy v důsledku protiprávního jednání či opominutí) nejen podpora v nezaměstnanosti, ale i to zdravotní (pokud tedy není státním pojištěncem i z jiného důvodu, například péče o dítě).
ježiš, to my tady přece všechny víme. ![]()
Holky tady píšou, že když prostě bude dělat mrtvého brouka, bude dál na pracáku a z firmy odejde, nebude po nich vymáhat peníze, tak se do žádného problému zřejmě nedostane. Zdravotní má zaplacené.
To. že to je další podvod, to už je jiná věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit