Prednison a chráněný styk

195
28.2.13 19:45

Pradnison a chráněný styk

Pěkný večer všem…:)
Z imunologie nám byl předepsán Prednison pro vytváření protilátek proti spermiím. Byl nám také „nařízen“ pohlavní styk pouze s prezervativem. Zapoměla jsem se zeptat zda je to pouze proto, aby se předešlo otěhotnění během léčby nebo to má i jiné důvody? Nedodrželi jsme to a objevila se mi ošklivá kvasina…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ikyki
28.2.13 19:49

Mě ho nasadili kvůli alergii na sperma během IVF kondom sme měli používat, právě proto aby se dovnitř právě nedostalo sperma…ale jako když ti doktor řekne ať používáš kondom a ty to neuděláš tak se pak nemůžeš divit, že se třeba objeví komplikace

• Citovat
  • Upravit
14046
28.2.13 20:16

Prednison potlacuje imunitu, takze si nachylnejsi…
takya jde o to, aby si telo odvyklo od alergenu a prestalo vytvaret protilatky

to, ze jste „neuposlechli“ komentovat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
28.2.13 20:42

Myslela jsem, že stačí přerušovaný styk při léčbě. On nám toho doktor moc neřekl…myslím gynekolog. Dokonce ze zprávy předepsal ten Prednison pouze mně. Musela jsem volat na imunologii, aby pro další info…jinak by byla léčba k ničemu, protože dle gynekologa ho manžel brát neměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
28.2.13 20:44

@Marttina to je nějaký divný já myslela, že prednison berou jen ženský :nevim:

• Citovat
  • Upravit
195
28.2.13 20:49
@ikyki píše:
@Marttina to je nějaký divný já myslela, že prednison berou jen ženský :nevim:

Neee ve zprávě měl manžel doporučenou návštěvu urologa a prednison 2,5 mg denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.2.13 20:52

@Marttina kondom se používá z důvodu aby nedocházelo k alergické reakci na sperma a k zavlečení infekce. když to doktor řekl, že ho máte používat tak to asi nedělá pro srandu králíkům… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
28.2.13 20:54

@Marttina
prednison bereš aby se Ti utlumila imunita a nereagovala tolik na sperma a nelikvidovala ho. Fakt to chce kondom, protože jinak by se to míjelo účinkem. A proč by to měl brát chlap? On nepotřebuje ovlivňovat imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
28.2.13 20:54

Taky bych řekla, že to berou jen ženský. A chráněný sex, by měl být jen, abys neotěhotněla během léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
28.2.13 21:10

@Marttina Já myslím, že máte špatného doktora a nebo jste s partnerem nechápavý vzhledem k tomu, že vám dr řekl sex s kondomem a vy jste se toho nedrželi tak by mě neudivilo, že by jste to popletli i s tím prednisonem…ten berou jen ženský, hledala jsem to na netu

• Citovat
  • Upravit
12743
28.2.13 22:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
9.3.13 17:28
@paola white píše:
@ikyki :lol: :potlesk: :potlesk:

Tak to se velmi mýlíš jak primář tak lékařka z imunologie nám řekla, že ho máme užívat oba. Nedodržení je něco jiného…a nezakládala jsem diskuzi pro to, aby to někoho „udivovalo“ ale pro radu. Takové mám nejradši…co neporadí, ale kritizují!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
9.3.13 19:22

@Marttina Nevím na co by asi tak prednison byl chlapovi ale okej, já nejsem doktor :pankac: já mám zase ráda ty co se jim něco řekne aby nějak udělali oni to nedodrží a pak brečí jaké to má následky…nemůžeš se divit takovým reakcím a navrh já sem ti v prvním mém příspěvku odpovídala a udivila se nad tím a nebyla jsem jediná

• Citovat
  • Upravit
2197
3.5.13 11:16

Na imunologii předepsali prednison jenom mě, ale protože i přítel si vytváří protilátky, můj doktor mi řekl, ať ho bere i on. Teď jsme byli po třech měsících na nových odběrech na imunu a doktorka se tam divila, že prednison bere i přítel, že jejich snahou je stimulovat jen ženu a prednison se tudíž mužům nepředepisuje, i když si taky vytváří protilátky. Takže jsem se zpětně ptala svého doktora, jak to tedy je :) a bylo mi řečeno, že odborné knihy píší o nefungování prednisonu na muže, ale oni už s ním mají dobrou zkušenost a mají tudíž vyzkoušeno, že se po prednisonu zlepšily výsledky i u muže ;). No jak tento pokus fungoval u nás, budu vědět za tři týdny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
3.5.13 11:19

Jinak, dodržování chráněného styku je v tomto případě velmi důležité, tvoje tělo prostě potřebuje zapomenout, že nějaké spermie existují a tím přestane vytvářet protilátky. Až se ti výsledky o něco zlepší, budete mít dovoleno se snažit, ale jen v období ovulace a mimo ni bude stále chráněný styk, aby si tělo náhodou zase nevzpomnělo :). No, není to jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí