Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jsi moc hodna. Ja mela 2 mesice 4mg a naopak zhorseni, ted 8mg, ttak uvidime na konci cervna na vysledcich…
Dekuju a drzim palce.
@Simi11 u nás se doktorka též netvářila moc optimisticky, takže se snažím držet při zemi. Každý je u léků nastavený jinak, tak třeba tohle je zrovna vhodné množství pro tebe. V nějaké diskuzi paní též psala, že po třech měsících na prednisonu došlo ke zhoršení, zkusím to najít, zda tam pak nenepasla, jak to vypadá teď.
@Simi11 našla jsem. https://www.emimino.cz/…nita-118236/ - v této diskuzi, tak se podívej ![]()
Ahoj holky,
tak my po kontrole na imuno také nemáme žádné zlepšení. Dozvěděla jsem se to včera
byla jsem z toho dost opařená, protože s variantou, že hodnoty budou stejné či horší jsem vůbec nepočítala. Kondom styk jsme dodržovali na 100% a já mám 5mg prednison/denně…Takže nás čeká další etapa s prednisonem a gumisexem a za 2 měsíce opět kontrola. Je to děs jak dlouho to vše trvá ![]()
@klarriska86 na špatné se prostě nedá připravit
, to je mi líto. Imunologie je hold na dlouho, zase musíš brát, že vůbec něco takového exituje. No, za chvíli sem taky budu psát, jak jsme po třech měsících dopadli a to pylně taky dodržujeme. I tak zázrak nečekám, ono je to lepší ![]()
@klarriska86 píše:
Ahoj holky,
tak my po kontrole na imuno také nemáme žádné zlepšení. Dozvěděla jsem se to včerabyla jsem z toho dost opařená, protože s variantou, že hodnoty budou stejné či horší jsem vůbec nepočítala. Kondom styk jsme dodržovali na 100% a já mám 5mg prednison/denně…Takže nás čeká další etapa s prednisonem a gumisexem a za 2 měsíce opět kontrola. Je to děs jak dlouho to vše trvá
ahoj, to je mi líto, u nás je dokonce zhoršení, neumím si to logicky osvětlil, alergie na sperma ze 28% na 34%, to bych ještě neřešila, ale i trofoblasty mám mnohem horší.
proto jsem udivená z toho, když se dočtu, že vlastně gumisex není dobrý.
chjo holky, doufám, že už bude brzo, kdy budeme psát zlepšení.
Klariso prosím tě čeho hodnoty máš léčené? a nezvýšili ti teda hodnoty? kam chodíš na imuno?
@eli196 píše:
@Simi11 našla jsem. https://www.emimino.cz/…nita-118236/ - v této diskuzi, tak se podívej
děkuji ti hrozně moc
já tuhle diskuzi sledovala s napětím od začátku. holčina to ukončuje s tím, že mají povoleno snažit se, že to prýlepší nebude. to bych snad tomu doktorovi rozbila s prominutím hubu.
já teda si tohle nemůžu dovolit, protože díky mé imunitě jsem už jedno postižený dítě měla a přišla o něj a NIKDY už nechci aby se to opakovalo. to radši oslovím náhradní matku. kurňa práce. holky, držím palce
Ahoj holky, díky za reakce ![]()
@Simi11 já přesně ty hodnoty nevím. Bohužel mám výsledky u svého dr. a nenechala jsem si je fyzicky dát, takže on mi jen řekl, že buněčná imunita je stále pozitivní
Ale v pondělí jdu k dr znovu, takže si o výsledky řeknu a hend Vám to sem hodím
Na imuno chodím do Podolí k Madárovi. Co Ty?
Včera jsem si psala s holčinou, které se výsledky taky nezlepšili, tak jí doporučil její gyndař IUI a ejhle za 15 dní pozitivní test a mají krásné miminko. Ale neměla alergii na trofoblast, jen na spermiiky.
@eli196 máš pravdu, že na špatné se moc připravit nedá, ale příště už nebudu ve zlepšení počítat, a třeba to vše dobře dopadne
Je to děs…pořád nějaké čekání, ale jsem ráda, že mě můj dr poslal ihned na imuno, že jsem se tam nedostala třeba až za další 2 roky a vím už teď co se asi děje.
Holky a jak dlouho se snažíte?
@klarriska86 píše:
Ahoj holky, díky za reakce![]()
@Simi11 já přesně ty hodnoty nevím. Bohužel mám výsledky u svého dr. a nenechala jsem si je fyzicky dát, takže on mi jen řekl, že buněčná imunita je stále pozitivní
Ale v pondělí jdu k dr znovu, takže si o výsledky řeknu a hend Vám to sem hodím
Na imuno chodím do Podolí k Madárovi. Co Ty?
Včera jsem si psala s holčinou, které se výsledky taky nezlepšili, tak jí doporučil její gyndař IUI a ejhle za 15 dní pozitivní test a mají krásné miminko. Ale neměla alergii na trofoblast, jen na spermiiky.
@eli196 máš pravdu, že na špatné se moc připravit nedá, ale příště už nebudu ve zlepšení počítat, a třeba to vše dobře dopadne
Holky a jak dlouho se snažíte?Je to děs…pořád nějaké čekání, ale jsem ráda, že mě můj dr poslal ihned na imuno, že jsem se tam nedostala třeba až za další 2 roky a vím už teď co se asi děje.
ahoj já mám všev popisku, po složitých 2 letech jsem přes IUI otěhotněla a ve 4 měsíci šla na revizi, protožemimi bylo nemocné. bohužel s českým přístupem k imunu jsem si ho vydupala skoro za další rok a zjistili, obrovské NK bunky, alergii a trofoblast. s NK buňkama nezahnízdím, s trofoblastem napadne mimčo do3 měsíců, alergie jde obejít IVFkem.
takže čekání čekání, vím o čem mluvíš
![]()
@JayLee píše:
Mame prvni dcerku z IVF klaplo hnedka prvni nasli mi na imunu alergii na trofoblast takze jsme to prelecili kondom sexem a prednisonem 3 mesice a bylo mi receno, ze az se budeme snazit o druhy - nejspis taky pocitali Dr a i my, ze to bude zase pres IVF, takze kontrola v Podolí a dle toho zase medikace a pak IVF protoze kdo pry jednou mel neco s BI takze alergie na sperma nebo trofoblast, tak je skoro jiste, ze se mu zase vrati no a vis co? Vyprdli jsme se na nejaky kontroly a klaplo nam to prirozene takze zazrak
Fakt co Dr tak to nazor ale trebas me zarazilo, ze v Podoli si 100% trvaji na kondom sexu kdezto Dr Malickova nebo Ulcova galova tvrdi, ze neni vubec treba ho dodrzovat, ze staci jen brat medrol nebo prednison 3 mesice takze ono je to dle me hodne individualni ale znam holky z diskuze jeste z MK kdy se vyprdly na kondom sex a IVF jim vyslo tak jako tak takze toť jen nazor za me
přesně tak pro mě největší kapacita Malíčková tvrdí opak než ostatní.
Já chodím do Pronatalu ke Skopovému.
Bojim se vyprdnout na doktory, trofoblast není sranda a kdo jednou zažil potrat takhle pozdě, už ho nechce zažít ![]()
tak to necháme konovi, 13.6. jdu na další krevtest a uvidíme. zvýšený dávky mám, budu dodrzovat ještě měsíc, to mě nezabije a pak uvidíme.
@JayLee píše:
ja to taky poctive dodrzovala pred tim IVFverila jsem Dr a mozna se i vyplatilo tezko rict, kde byl zakopanej pes
ja prave mela vzdy pri IUI tzn 2×, tak biochemicky tehu a tim jsem si vyzadala imuno a prislo se na tu alergii na trofoblast no
Drzim palecky at se to vse srovna a i ty se dockas //chce to trpelivost v tomhle nejde nic uchvatat vse ma svuj cas
já vím, že to nejde urychlit, však za ty 2.5 roku čekání mám pěknou pokoru a měsíc pro mě není doba žádná ![]()
ale chtěla jsem znát zkušenost. další věc je, zda to i po kortykoidech zkoušet přirozeně, ty jsi důazem že to jde. bojim se vadných vajíček, prý kortykoidy mohou ovlivnit jejich kvalitu. mám totiž ještě blastocysty zamražený, tak jestli pak nejít do jistoty.no na to je čas.
dám vědět, jak půjdou výsledky a všichni se mějte co nejlépe ![]()
@JayLee a co Ti zjistili přesně na imuno před IVF? Alergii na trofoblast?
Taky mi je divný, že Malíčková doporučuje sex bez kondomu. Opravdu co dr to názor. Mně osobně přijde logický sex s ochranou, aby si tělo odvyklo, ale těžko říct. Já absolvuju ještě další 3 měsíce s prednisonem a gumisexem a budu se modlit aby výsledky už byly v normě a mohli jsme se začít snažit. Všem Vám holky moc přeju aby to vyšlo a Tobě @JayLee ať je miminko zdravé a vše proběhne v pořádku ![]()
@JayLee já právě nevím ty výsledky přesně, budu vědět v pondělí
Doufám, že za 3 měsíce už se to vše srovná, prednison beru od ledna
a kondom sex fakt dodržujeme 100% Je to děs, jak to všechno trvá. Tak alespoň, že Vám se zadařilo, to je super
Já bych se chtěla IVF vyhnout, ale pokud by to byla možnost jak mít mimi tak do toho půjdeme určitě
Snažíme se už 2,5 roku, a už je to úmorné čekání a člověk z toho začíná být zoufalý a smutný, ale tak naštěstí nás zatím netlačí ani věk, tak si pořád říkám, že je čas to řešit, ale nemůžeme se toho malého uzlíčku už dočkat. Byt jsme dodělali minulé léto, a je nějaký prázdný ![]()
@JayLee Díky za podporu
V to samozřejmě doufám, že se dočkáme. Snažím se nepropadat panice, ale někdy jsou hold chvilky kdy to na Tebe dolehne
Dnes jdu s kamarádkou na kafíčko..ty se snaží už 4 roky 2× IVF se nepovedlo, oboum vychází výsledky, že jsou zdraví, to je taky děsný…Tak to se hezky politujeme navzájem ![]()