Praní látkovek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
14.5.12 20:49

@zaara já osobně dávám přednost gelu, prášek zůstává zachycený v prádle, ocet by ho právě neutralizoval. Gely se vymáchají efektivněji.
A jinak ano, na skvrny žlučák.
A rozhodně teda nedávám voňavý prášek, já jsem na parfemaci poněkud citlivá, obzvlášť když to má přijít miminu na prdku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
14.5.12 20:53

Díky, díky, snad to zvládnu :-)

Všude taky píšou skladovat suché, ale když budu potírat skvrny žlučákem, tak musím na mokro… :nevim:

Ze začátku mi to přišlo šíleně složitý, celý ten systém, teď tomu začínám přicházet na kloub a moc se mi to líbí! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
15.5.12 08:54

No tak to je pak prace, predepirat kazdou plinku. Skladovala jsem pri kojenecke stolici na mokro. Ted uz na sucho. Peru v batoleti (obecne maji lepsi praci schopnost prasky, nez gely), nepredepiram. Fleky obcas jsou, ale stavi to dat jednou za cas susit na slunicko a plinky jsou jako novy;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
17.5.12 13:43
@pansy píše:
No tak to je pak prace, predepirat kazdou plinku. Skladovala jsem pri kojenecke stolici na mokro. Ted uz na sucho. Peru v batoleti (obecne maji lepsi praci schopnost prasky, nez gely), nepredepiram. Fleky obcas jsou, ale stavi to dat jednou za cas susit na slunicko a plinky jsou jako novy;-)

Mě to tedy přijde mnohem míň pracnější, než manipulace s jednorázovkama…Přijde mi automatické že plínu přeperu v ruce když mi fleky vadí. Skladovala jsem vždycky na sucho - nejlepší a nejmíň smrdutá varianta :) ..Jinak mám taky pocit že gely jsou naprd - prášky mám raději, ale možná je to fakt jen pocit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
18.5.12 09:19
@zelazuzu píše:
Mě to tedy přijde mnohem míň pracnější, než manipulace s jednorázovkama…Přijde mi automatické že plínu přeperu v ruce když mi fleky vadí. Skladovala jsem vždycky na sucho - nejlepší a nejmíň smrdutá varianta :) ..Jinak mám taky pocit že gely jsou naprd - prášky mám raději, ale možná je to fakt jen pocit :think:

Tak urcite je to min pracnejsi, nez s jednorazovkama-prestala jsem s nimi jezdit na vylety, ptz nikdy neni po ruce kos a vetsinou jsem je vozila domu :-D Takze uz jezdime s po-inkama :-D Jinak jestli na sucho nebo na mokro…sucha varianta je sice „estetictejsi“, ale zase mi prislo, ze na mokro se prave lip vypraly. Ja se priznavam, ze uz fleky neresim (drive jsem drhla kazdy flicek), ptz vesim plinky ven a tam se fakt ty fleky vybeli. Neverila jsem tomu, ale zmizely i z bryndaku, tak uz na to prdim :-D

A v jakym prasku peres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
19.5.12 15:20
@pansy píše:
Tak urcite je to min pracnejsi, nez s jednorazovkama-prestala jsem s nimi jezdit na vylety, ptz nikdy neni po ruce kos a vetsinou jsem je vozila domu :-D Takze uz jezdime s po-inkama :-D Jinak jestli na sucho nebo na mokro…sucha varianta je sice „estetictejsi“, ale zase mi prislo, ze na mokro se prave lip vypraly. Ja se priznavam, ze uz fleky neresim (drive jsem drhla kazdy flicek), ptz vesim plinky ven a tam se fakt ty fleky vybeli. Neverila jsem tomu, ale zmizely i z bryndaku, tak uz na to prdim :-DA v jakym prasku peres?

Já ty prášky hodně střídám. Peru většinou v Dedře pro mimina, pak i v prášku z mýdlových ořechů na bílé prádlo a někdy v něčem komerčním. Žlučové mýdlo používám z DM. Taky suším co nejvíc venku a slunko hodně pomáhá, to jo :palec: . Já jsem zas na fleky magor - mám ráda plíny čisťounké jako nové - ale to je holt moje úchylka no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.5.12 19:04

@zelazuzu , nevíš, v jakém místě v DM ten žlučák mají? Prolezla jsem obchod horem dolem a nenašla, prodavačka byla nějaká dezorientovaná a naprosto nepochopila, co hledám, i když jsem se o popis snažila dost detailně. Mám ještě starý žlučák ze Schleckera, ale dojde brzy, navíc stáří už mu nepřidá, koukala jsem a stojí tam asi 70Kč, to snad v DM je levnější, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.5.12 19:17

Zvlastni ze prodavacka nevi , co ma v obchode,ale treba tam byla nova nebo tek neco. U nas maji zlucove mydlo u pokladny v regale s prasky a gely na prani. Ve stejnem regale maji i ty pripravky na skvrny a barvy atd. Ale je mozne, ze v kazde drogerii to maji rozmistene jinak, ale urco to bude u tech prasku a avivazi. Zlucove mydlo maji bud tekute e nebo klasicke v papirove krabicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.5.12 19:22

žlučák, hledej podle jiných pracích mýdel a odstraňovačů skrvn, vězšinou je v horní polici.

Někdo tu psal, že skladování na sucho je nejméně smrdutá varianta, ale teda u skoro ročáka když to dávám do pračky, tak mě to vždycky málem porazí, jak se moč rozkládá a vzniká amoniak, tak to tam dávám na etapy a slzí mi u toho oči… Už dlouho uvažuju nad síťkou, abych to strčila do ní, ale zase není dostatečně velká na celou pračku, navíc i tak narvanou síťku dvířky neprocpu, jak to řešíte vy? Mám pračku s bočním plněním, s vrchním by to asi bylo snažší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.5.12 19:29

@Sorbetka @Gladys , díky oběma, tak tam jsem prolezla všechno a nebylo (z pracích mýdel jen Lanza) - ani na cedulkách, myslela jsem, jestli ho nemají zrovna vybraný. Tak půjdu zase příště, snad tam bude někdo informovanější nebo ho naskladní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.5.12 19:30

A že se ještě ptám, potkaly jste někdo teď mýdlo s jelenem? Mám ho ráda, ale ani spolehlivý Schlecker ho nemá a prý ho nedostali 2 týdny a nevědí proč - doufám, že není nějaký výpadek z trhu zase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
19.5.12 19:32
@Gladys píše: žlučák, hledej podle jiných pracích mýdel a odstraňovačů skrvn, vězšinou je v horní polici.Někdo tu psal, že skladování na sucho je nejméně smrdutá varianta, ale teda u skoro ročáka když to dávám do pračky, tak mě to vždycky málem porazí, jak se moč rozkládá a vzniká amoniak, tak to tam dávám na etapy a slzí mi u toho oči… Už dlouho uvažuju nad síťkou, abych to strčila do ní, ale zase není dostatečně velká na celou pračku, navíc i tak narvanou síťku dvířky neprocpu, jak to řešíte vy? Mám pračku s bočním plněním, s vrchním by to asi bylo snažší :think:

Sitku pouzivam a je to naprd, jak pises, neprorvu to dvirky a mam pracku s vrchnim plnenim. Takze nekdy sitku nedavam-vyjde to na stejno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
19.5.12 21:27

no, zlatá pračka s vrchním plněním ;) je vezmu kyblík a vysypu to tam
mi přijde, že skladování na mokro i na sucho je smrduté obé, jen každé jinak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
19.5.12 23:11
@Gladys píše: žlučák, hledej podle jiných pracích mýdel a odstraňovačů skrvn, vězšinou je v horní polici.Někdo tu psal, že skladování na sucho je nejméně smrdutá varianta, ale teda u skoro ročáka když to dávám do pračky, tak mě to vždycky málem porazí, jak se moč rozkládá a vzniká amoniak, tak to tam dávám na etapy a slzí mi u toho oči… Už dlouho uvažuju nad síťkou, abych to strčila do ní, ale zase není dostatečně velká na celou pračku, navíc i tak narvanou síťku dvířky neprocpu, jak to řešíte vy? Mám pračku s bočním plněním, s vrchním by to asi bylo snažší :think:

No to jsem psala já :lol: ..a co teprve taková dvouleťačka, co bojkotuje nočník a kadí 3× denně :P ? To je teprv dílo. Máčet ty plíny ale ve vodě, tak se pozvracím úpně, než když je jen skalduju na suchu. Naštěstí mám vrchní plnění pračky, takže to jen vysypu a je - pokud máš boční, tak obdivuju, že jsi to vůbec bez síťky tak dlouho vydržela :jazyk: - to je opravdu humus ty plíny tak velkého děcka do prajdy dávat. Síťku si určitě kup, hodně práce Ti to fakt usnadní :palec:
Jo a tak holt dávej do síťky a zbytek jen tak na volno jak to děláš teď, i tak to bude velká pomoc - nebo kup síťky dvě a plň dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.5.12 12:42

@zelazuzu to mi došlo dneska ráno, že přece můžu dávat síťky dvě, nejdřív jednu a pak nad ni strčím druhou a zase plním (mám takovou „popelnici“ přímo ideální na objem pračka a hezky těsní víko, tak se jí nechci vzdávat). Mi to poslední dobou fakt nemyslí, mám v břiše mozkožrouta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí