Praní látkovek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25.1.11 15:09

Praní látkovek

Ahoj Holky, máme doma 14 dňové mimi a vrhli sme sa na látkovanie.. prosím poraďte, ako periete tekutú stoličku (žltá a mazľavá).. vždy to prepláchnem (žlčovým mydlom) a potom dám prať, ale zostávajú fľaky.. tiež mi tá údržba príde dosť časovo náročná.. už som aj rozmýšľala, že by som teraz používala jednorázovky a až nebude stolička tak často, tak prešla na látkovky.. kojíme každé dve hodiny i v noci, takže veľa času na zvyš nemám.. ďakujeme za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
25.1.11 15:15

Používáš separační pleny?
Na kolik stupňů pleny pereš, v jakém prostředku a na jak dlouhý program?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.1.11 15:16

Já jsem plínku od stoličky vždy osprchovala ve vaně, stejně jsem teplou pouštěla kvůli mytí prdelky, tak zatímco dítě leželo na přebalováku a větralo už čistou prdku, tak jsem jen přidala teplotu na horkou a hezky zvýšky osprchovala. Taky jsem používala separačky, které to nejhorší od plíny oddělilo.
Zkoušela jsi celulozové?
Ale jinak údržba na cestě od dítěte do prádelního koše asi tak 2min :nevim: Osprchnout, namydlit, případně znovu osprchnout, znovu namydlit, mrsk do koše namydlené.
Opláchnutí v umyvadle nebylo zdaleka tak efektivní.
Nicméně, je to plína na prdelku, když flek nepustil při tomto praní, pustí příště a když ani příště, tak si je do vitríny nedám, hlavně že jsou funkční 8-)
Ještě mě napadá přidat sůl na skvrny, prodává se eko (ulrich) nebo úplně obyč v DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
25.1.11 15:35

Já vždycky přeperu žlučovým mýdlem, dám na 40 stupňů a sůl na skrvrny a v pohodě. Sem tam teda jsem objevila zbylý flek, ale to asi tak na třech plínách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101460
25.1.11 15:51

Taky sprchuju horkou vodou :-) občas někde flek je, ale jak píše Gladys, je mi to celkem fuk.
Jo a celulozové seperační plínky mi nevyhovovaly, nedám dopustit na fleecové, z nich jdou hovínka krásně a nezůstávají fleky.
Jinak peru buď na 60 nebo na 40, podle toho, jestli do pračky potřebuju přihodit i kapsové plínky nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
25.1.11 15:58
Pomerancik píše:
Ahoj Holky, máme doma 14 dňové mimi a vrhli sme sa na látkovanie.. prosím poraďte, ako periete tekutú stoličku (žltá a mazľavá).. vždy to prepláchnem (žlčovým mydlom) a potom dám prať, ale zostávajú fľaky.. tiež mi tá údržba príde dosť časovo náročná.. už som aj rozmýšľala, že by som teraz používala jednorázovky a až nebude stolička tak často, tak prešla na látkovky.. kojíme každé dve hodiny i v noci, takže veľa času na zvyš nemám.. ďakujeme za rady :-)

A delas to hned po pouziiti pleny? Nedelas to jako vsechny najednou? Promin,ze se blbe ptam,ale pises ze pak pleny hned davas prat :nevim:
Ja teda hned po pokakani plenku oplachnu pod kohoutkem,namydlim zlucakem,trosku ji promnu,oplachnu,namydlim znovu a hodim do kyble. Po 2-3 dnech peru na 60 v eko prasku- davam si predpirku a machani navic- prani na cca 2 hodky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
25.1.11 16:20

zkoušela si přidávat sůl na skvrny?
Já pokaděnou osprchuji teplou, potřu žlučákem a dám do nádoby s vodou, kde mám káplý teetree olejíče na desinfekci, případně tu sůl na skvrny. Peru na 60 v Persilu (ted kadí do nočníku, tak už jen na 40). Dřív Lovela, ta mi taky nechávala skvrny, ale ty ničemu nevadí. Ono to tam zůastane i s tím Persilem, jen to ty optické zjasňovače zamaskují. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
25.1.11 16:44

V umyvadle jsem plínu opláchla z nejhoršího, namajdala žlučovým mýdlem a hodila na sucho do kýble.
Občas mi tam flek zůstal, ale z toho se nehroutím, je to plínka, ne svatební šaty 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.11 16:55

Holky, ďakujem za rady.. nebudem si z tých škvŕn teda robiť hlavu, skúsim sprchu než mytie v umývadle a iné separačky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
25.1.11 17:03

skvrny v zimě problém, v létě je sluníčko vybělí. nevím jak, ale prostě při věšení na slunci fleky mizely a zmizely… takže co nepustí tak nechat na jaro(léto) a sluníčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
25.1.11 21:29

Odstraňování bobků urychlí valcha, co ji mám, zrušila jsem separačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
14.5.12 19:56

Ahoj, potřebovala bych radu.
Pořídila jsem pár látkovek na zkoušku (konkrétně dvě novorozenecký anavy bambusový velur, bambusové pop-in a velurové baby lucy). Všechny se dají prát na 60. Místo aviváže ale používám ocet a někde jsem se dočetla, že by se na pleny s bambusem neměly používat kyseliny (tedy i ocet) a soda (tu ale přidávám kvůli extrémně tvrdé vodě k pracímu prášku).
Jaké máte zkušenosti vy??? Nerada bych si plenky hned zničila.

Díky a hezký večer, Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.5.12 20:06

O sodě ani nevím, s octem - četla jsem to taky, zároveň jsem četla, že to prý vzniklo před pár lety kvůli nějaké celkem rozšířené značce, která dělala bambusové plíny a extrémně pelichaly, tak se to svedlo na ocet, takže těžko říct. :nevim:
Já osobně jsem ocet na plíny používat přestala, bambusu mám spoustu a nechce se mi zjišťovat, zda tyhle teorie jsou pravidvé či ne, dokonce jsem kvůli tomu nedávala na praní plín ani citrusový frosch a raději peru jen v aloe vera froschi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.5.12 20:07

No na těch mých taky psali, že nepoužívat ocet, tak jsem ho nedávala. Ani aviváž, snižuje savost, že - měla jsem prostě voňavý prášek.

Hodně štěstí s látkováním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
14.5.12 20:34

Takže jen prášek??? A event teda potřít žlučovým mýdlem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí