Praní látkovek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
31.12.15 14:14

@elanaa a na 60 stupňů?
Byla jsem zvyklá prát na 40, doporučoval to výrobce prášku, ve kterém jsem prala dřív.
Je to bambus.

Příspěvek upraven 31.12.15 v 14:16

• Citovat
  • Upravit
4471
31.12.15 14:15

@Mango_Lassi mámbambus Anavy a peru od začátku na 60. žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
31.12.15 14:20

KVALITNI AIO bez problemu na 60. AIO z Aukra, slevomatu nebo takove ty noname znacky typu T-tomi obvykle vyrobce doporucuje jen na 40, coz je samozrejme nesmysl, protoze v tom vetsina bakterii v klidku vyprani prezije.
A prat maximalne co tri dny, pri delsim skladovani to plenkam nemusi delat dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31399
31.12.15 14:21

@Mango_Lassi rozhodně a jedině plíny na 60°C. To je zdravá a hygienická péče o moderní plenky, co dělá nižší teplota jsem psala asi o dva příspěvky výš. První známkou nevhodné péče bývají plenky zasmrádlé (připomíná to staré hadry). PUL to vydrží a bambus, bavlna, konopí i další materiály taky. Co nevydrží 60°C (mikrovlákno z Číny atd.) nemá na zadku dítěte co pohledávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
31.12.15 14:30

Pleny skladují na sucho. Peru na 60 i s ostatním bílým oblečením, nikdy mi nesmrdelo nebo podobně, ale dávám tedy predpirku, aby se ta moc trochu opachla a pak se to v tom vyloženě nepralo. Klasické čtverce tak dvakrát do mesice vyperiu na 90. Peru ve slizu a machám otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.12.15 15:21
@elanaa píše:
@Mango_Lassi rozhodně a jedině plíny na 60°C. To je zdravá a hygienická péče o moderní plenky, co dělá nižší teplota jsem psala asi o dva příspěvky výš. První známkou nevhodné péče bývají plenky zasmrádlé (připomíná to staré hadry). PUL to vydrží a bambus, bavlna, konopí i další materiály taky. Co nevydrží 60°C (mikrovlákno z Číny atd.) nemá na zadku dítěte co pohledávat.

Asi pises o nejakem univerzalnim postupu. To je OK.
Mam pliny od Totsbots a pouzivala jsem zaroven jejich prasek Potion. Jsou to anglicke pliny, tudiz zadna Cina nebo jine smecko. A vyrobce primo v popisu k tomu pracimu prasku, ktery byl vyvinut SPECIALNE pro tyto pliny, VYSLOVNE uvadi, ze je aktivni uz od 30 stupnu (Active at 30 degrees). Prala jsem je tedy na 40 a nikdy se nerozpadly nebo se znicily. UZ je mam pro druhe dite.
Bohuzel je ted nejaky problem s distribuci teto znacky v Cechach a ten prasek neni vubec k sehnani. Uvazovala jsem si to objednat rovnou z Anglie, nechteji mi to ale poslat, zase odkazuji na ceskeho distributora. Jinak bych tento prasek pouzivala vesele i nadale a nelamala si hlavu s tim, na kolik to mam prat.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
31.12.15 15:23

Dalsi dotaz mam k tomu, jestli muzu k plinam hodit anti CALC tabletu. Vodu mame hrozne tvrdou a ty pliny jsou pak take velmi tvrde.

• Citovat
  • Upravit
69023
31.12.15 15:46

@Mango_Lassi tak leda by do toho prasku pridavali rovnou nejakou dezinfekci (pak bych lehce pochybovala o jeho maximalni setrnosti k diteti), protoze e.coli proste hyne pri 56 stupnich po celem svete. Jedna vec je setrne vyprat, druha z toho odstranit ty bakterie, coz lze bud vypranim na vyssi teplotu (60) nebo dezinfekci. Jinak souhlas, ze Tots Bots jsou dobre pleny, jen mi u tech bambusovych povolily gumicky, ale hezky sedly, hezky saly a mely solidni, sice jednoduche, ale plne funkcni svrchnaky. Jen mi na teto znacce dost nesedl prave ten pristup - z Britanie Vam to neposleme, protoze mate oficialni zastoupeni, ale tady staly kolikrat o dost vic nez v UK. Takze jsem se priklonila k ceske znacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.12.15 16:22

@ugluk Pleny jsme kupovali v roce 2011, kdy ty ceske znacky tady jeste moc nefrcely. Taky se priznam, ze to byl partneruv napad, tak jsem to komplet nechala na nem.
S problemy ohledne distribuce se setkavam ted poprve a nemuzu rict, ze by se mi ten pristup zamlouval.
Jinak k tomu pracimu prasku se uvadi toto:

Developed to enable you to wash your cloth nappies at lower temperatures. No need to soak – simply wash with Potion for excellent results…
Antibacterial
Active at 30 degrees
100% natural – no enzymes
Fresh mint fragrance
Vegan approved

Mne to velmi vyhovovalo. Skoda, ze to takhle skoncilo a ted musim hledat nahradu.

• Citovat
  • Upravit
69023
31.12.15 16:30

@Mango_Lassi jo, to chapu (ja zacinala 2012, ale nez jsem se dohrabala k te sve znacce, trvalo to dalsiho pul roku) a kdyz uz ma doma clovek vybavu, co mu vyhovuje, nac to pro dalsi deti menit.
Mam dite se sklony k infekcim mocovych cest s docela castym nalezem e.coli v moci, tak jsem to s doktorama docela dost resila a to prani na 60 mi posvetili (v jejim pripade to bylo dlouhodobe ridkym kakanim a nezbavila se toho ani po odplenkovani), jinak pridat dezinfekci.
Zkus mrknout na Bambino Mio, ti delaji taky nejaky specialni prostredek na prani plenek a pak dezinfekci na pleny Miofresh, ktera by mela byt mene drsna a chemicka nez treba Sanytol, ktery cas od casu neuskodi, ale pravidelne nic moc.
Faktem teda je, ze kvalitni vyrobci dneska vyrabi pleny tak, aby tu sedesatku dali s prehledem (i Tots Bots se na 60 normalne da) a dve/tri deti to ustalo i pri prani na 60. V necem rozumnem, videla jsem zrovna ty TotsBots (ale dopadly by takhle jakekoliv) dve deti prane v mydlovem slizu na 60 a teda i jako hadr na podlahu dost hnusny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
31.12.15 16:32

Jinak ja teda akceptuji tu distribuci, treba kdyz ceska znacka vyvazi nekam, kde je podstatne silnejsi kupni sila a cena plen je nekde jinde, ze tam prodavaji draz a nechteji, aby si to lidi ze zahranici kupovali zalevno na ceskem eshopu. Ale ta TotsBots politika, tusim, ze to dela treba i Bum Genius, ze v UK kazdou chvili nejaka akce, svrchnaky bych tam sehnala za 200, ale ne, musim si je koupit tady za 350, mi prijde postavena na hlavu, neb proste tady jsou majetkove pomery ponekud jine nez v UK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
31.12.15 17:44
@ugluk píše:
@Mango_Lassi jo, to chapu (ja zacinala 2012, ale nez jsem se dohrabala k te sve znacce, trvalo to dalsiho pul roku) a kdyz uz ma doma clovek vybavu, co mu vyhovuje, nac to pro dalsi deti menit.
Mam dite se sklony k infekcim mocovych cest s docela castym nalezem e.coli v moci, tak jsem to s doktorama docela dost resila a to prani na 60 mi posvetili (v jejim pripade to bylo dlouhodobe ridkym kakanim a nezbavila se toho ani po odplenkovani), jinak pridat dezinfekci.
Zkus mrknout na Bambino Mio, ti delaji taky nejaky specialni prostredek na prani plenek a pak dezinfekci na pleny Miofresh, ktera by mela byt mene drsna a chemicka nez treba Sanytol, ktery cas od casu neuskodi, ale pravidelne nic moc.
Faktem teda je, ze kvalitni vyrobci dneska vyrabi pleny tak, aby tu sedesatku dali s prehledem (i Tots Bots se na 60 normalne da) a dve/tri deti to ustalo i pri prani na 60. V necem rozumnem, videla jsem zrovna ty TotsBots (ale dopadly by takhle jakekoliv) dve deti prane v mydlovem slizu na 60 a teda i jako hadr na podlahu dost hnusny.

Díky za radu, mrknu se.
Jak je to s tou anti calc tabletou? Můžu hodit rovnou k plenám? Neví někdo?

• Citovat
  • Upravit
69023
31.12.15 17:50

Anticalc netusim :nevim: Obecne si s bambusem moc nerozumi kysele, ale kdyz se to neprehani, i lzice octa se v poho da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31399
31.12.15 23:28

@Mango_Lassi jo,
Potion je, pokud je mi známo dezinfekční prostredek, takže tam tu doporucenou čtyřicítku chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
31.12.15 23:33

@Mango_Lassi Lovela je k ničemu, nic nevypere.. Ale dobrý je gel Persil Sensitive / Dreft Sensitive / prášek Denk Mit Sensitive z DMka a dál si dost maminek chválí i Formil z Lidlu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí