Praní oblečků pro novorozence a kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
4.7.12 10:33

Asi tak gloglo. :lol:
tolik co aviváže. cca, nevadí ani 2× tolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.7.12 10:36

S octem neporadím, to já nikdy do praní nedávala (jen tím ničím lupy na hlavě :mrgreen: )..

prala jsem vždy v tekutém, bez aviváže, a kupodivu nejvíc dětem seděl ariel, tak jsem u něj zůstala..
Lovelu jsem zkoušela a přišlo mi, že moc nepere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
4.7.12 10:47
@Alpaka píše:
Asi tak gloglo. :lol:
tolik co aviváže. cca, nevadí ani 2× tolik
:lol: :lol: gloglo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
4.7.12 11:37

@rosslyn na doporučení Rooslyn peru v mýdlovém slizu. Vyprala jsem celou výbavičku, je krásně bílá, a to jsem měla většinu poděděnou. A navíc nemusím mít strach kdyby byla malá náhodou alergik. A ještě je to za pár korun. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Majdalensie
4.7.12 16:41

@vikiska A to se jmenuje přímo,,mýdlový sliz"? Taky bych to zkusila, máme hodně věciček poděděných a tak bych ráda, abych to měla na mimi krádśně čisťoučké:-)
Jinak děkuji
@Alpaka za radu, dám tam tedy gloglo octa, výborná měrná jednotka:-) :D

• Citovat
  • Upravit
81500
4.7.12 16:47

Mýdlový sliz se vyrábí doma, z prací sody a mýdla. nic moc to nepere (ale o nic míň než všechny dětské prášky). Ale je to levné, minimální riziko alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
4.7.12 21:01
@Majdalensie píše:
@vikiska A to se jmenuje přímo,,mýdlový sliz"?
Jj na internetu najdeš recept, nebo tady v diskusi Rosslyn nechala přímo odkaz.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
13.8.12 06:32

Prosím poraďte,
jsem ve 32tt a akorát jsem přinesla domů Batole a chci začít prát pro mimčo. Po přečtení všech možných diskuzí už vím, jak vyprat povlak na autosedačku, že se nemá prát v aviváži atd atd, ale ještě by mě zajímalo, jestli svoje oblečení perete taky v „dětským“ prášku, nebo v něm perete opravdu jen věci pro mimi? Přijde mi divný prát vše v prášku pro mimi vzhledem k tomu, že všichni píšou, že moc nevypere, ale zas když si vezmu, že mimčo si plácnu na tričko, který je vypraný v „dospěláckym“ prášku a ono si o mě otře obličej, tak to už je pak jedno v čem peru i jeho oblečení ne?!

děkuju za názor :)

• Citovat
  • Upravit
5misa6
13.8.12 06:37

No, já peru vše v normálním prášku s aviváží. Jde o to, jestli to miminku nebude dělat zle. Malému to nevadilo, žádnou vyrážku neměl, tak zkus a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
xpisk03
13.8.12 06:44

Já právě taky peru s aviváží, miluju když prádlo krásně voní :) aviváž bych oželela, ale nedokážu si představit, že budu prát v prášku, který toho moc nevypere, všechno. @levmah28, ty pereš i pro mimčo od narození vše v „normálním“ prášku s aviváží??

• Citovat
  • Upravit
5misa6
13.8.12 06:52
@xpisk03 píše:
Já právě taky peru s aviváží, miluju když prádlo krásně voní :) aviváž bych oželela, ale nedokážu si představit, že budu prát v prášku, který toho moc nevypere, všechno. @levmah28, ty pereš i pro mimčo od narození vše v „normálním“ prášku s aviváží??

Tak jak jsme dojeli z porodnice, tak jsem měla vše vyprané v lovele, ale pak už jsem prala v Arielu nebo Rexu.

• Citovat
  • Upravit
9578
13.8.12 07:29

@xpisk03 nám peru v běžných prášcích a gelech (Dreft, DenkMit) a malému jsem prala a peru v gelu Dreft baby senzitiv, občas Persil senzitiv. Přijde mi, že gely se líp vymáchají. Jinak to, že si občas otře obličej o obyč prací prášek není stejné, jako kdyby ho měl na tělíčku stále. Já třeba teď dělám to, že věci na tělo peru bez aviváže, mikči třeba i s aviváží. Zatím žádný problém s kůží neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
13.8.12 07:43

Já používám pro dceru už od narození prášek značky Batole - teď jí je 6 týdnů a zatím nebyl problém. O aviváži jsem slyšela že pro miminka není vhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29336
13.8.12 07:54

Já peru málého věci zvlášť, v dreftu. Občas něco prokakaného hodím s perwoolem, ono se to vypere a pak zas v dreftu. Malý má ekzém na nožičce, tak to trošku hlídám, ale zatím mu ta trocha perwoolu (bez aviváže) nevadila, tak uvidíme, až dojde jeho gel na praní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.8.12 08:05

Já peru v Persilu Sensitive Expert a nebo v tom hovém hypoalergením (ale zatím asi není na našem trhu) a peru v tom i pro nás, pere dobře a i to pak hezky voní i bez aviváže, vysuším v sušičce a jen skládám, nežehlím. Žehlila jsem jen první 4 týdny. Pravda je, že nic se nemá přehánět, na druhé straně já jsem alergik, tak musíme být opatrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný