Praní v gelu, prášku vs pračka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37132
28.6.18 12:38

Já peru bud v gelu nebo kupuju ty kapsle, prášek mi často zanášel ten zásobník kam se to sype (leje) a i kolikrát zůstával stopy po něm na oblečení. Při používání gelu je pračka ok, a oblečení je i líp vyprané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
28.6.18 12:39

Tak mám nechat vyměnit ložiska a prát dál jak jsem zvyklá? Myslíte si, že jsem to vážně neudělala já? :think: Protože peru v prášku, občas (spíše výjmečně) aviváž a ložiska v háji. Tak přemýšlím začít prát v gelech a kapslích a zkusit, co to udělá? Protože ne jedna jste mi tu napsala, že perete v gelech a kapslích a vše je OK. Mne to teda tak připadne. A já jediná peru v prášku a není to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
28.6.18 12:48

Děkuji vám za odpovědi, jste moc hodné, že jste mi odpověděly. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
28.6.18 12:48
@Kkukačka píše:
já ždímám na maxim. :think: Což je 1400 otáček. 8o

No jestli nebude problém spíš tady. Já ždímám na 800 otáček, něco i méně, jen ručníky na 1000, ale to je tak dvakrát do měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
28.6.18 12:53

Já nechám pračku opravit, sice to bude pakárna, ale nechám. Doperu prášky a začnu s gelama nebo kapslema, na střídačku, než přejdu čistě na kapsle nebo gely. Budu dávat pozor na přetížení bubnu (máme 7 kg), ale ty otáčky snížit nemohu - sušíme prádlo v bytě. :( A uvidím, co to udělá.

Problém je v tom, že máme pračku s plastovým bubnem, který je z jednoho kusu.

No prostě ach jo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
28.6.18 14:50

Prosím Vás, a vy co perete v kapslích Ariel nebo Persil - jak dlouho vám vydrží prádlo vonět? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
28.6.18 15:05

máme dost tvrdou vodu, peru v prášku Amway + aviváž. Pračku máme teda teď novou, ale ta předchozí vydržela mraky let a teď ještě slouží u manžela v restauraci na praní utěrek a zástěr. Díky tomuhle pracímu prášku vůbec nemusíme používat čističe pračky a odstraňovače vodního kamene.
Prací gel používám jen na svetry a velmi jemné prádlo, které peru cca jednou za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
28.6.18 22:44

@Kkukačka ono asi hodně záleží na dané pračce. Mám a béžně používám 1600 otáček a peru opracdu hodně. Začínala jsem s ní cca 5 pracích cyklů týdně a poslední asi 1,5 roku jsem průměrně na 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
29.6.18 00:47

@tezi No já tak právě často neperu 2-3 pračky jednou za 14 dní. Máme whirlpool. Právě proto důmám, čím by to mohlo být. Protože si myslím, že zase tak moc neperu, nato, aby bylo ložisko v háji po 7 letech. :,( Právě proto mne to štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
29.6.18 04:08

@Kkukačka ono to bude i znackou pracky. ne vsechny znacky maji stejnou vydrz. dale treba i plnenim. kdyz peres tak malo, nemas ji preplnenou. pak logicky budou tyto pohyblive casti rychleji odchazet. na praci prasek bych opotrebeni lozisek fakt nesvadela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný