Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, jsem na mrtvici. Vracela jsem se z nákupu s děckama autem domů. Bohužel se mi stalo to, že jsem najela na obrubník a ozvala se děsná rána. Stalo se mi to na silnici, kde je velký provoz, není kam odbočit, první odbočka je až k nám k baráku, obě děcka unavená řvala v autě, tak jsem se rozhodla to dojet. Doma jsem zjistila, že pneumatika je prázdná, jsou v ní díry. Jela jsem na ní tak 800m. To, že budu muset koupit novou duši a pneumošku je mi jasné. Myslíte, že sem mohla pokakat ještě něco? Nejradši bych si jednu vrazila, zrovna otočíme každou korunu než jí vydáme a já dělám takový koniny. ![]()
@poplašenka píše:
Dobrý večer, jsem na mrtvici. Vracela jsem se z nákupu s děckama autem domů. Bohužel se mi stalo to, že jsem najela na obrubník a ozvala se děsná rána. Stalo se mi to na silnici, kde je velký provoz, není kam odbočit, první odbočka je až k nám k baráku, obě děcka unavená řvala v autě, tak jsem se rozhodla to dojet. Doma jsem zjistila, že pneumatika je prázdná, jsou v ní díry. Jela jsem na ní tak 800m. To, že budu muset koupit novou duši a pneumošku je mi jasné. Myslíte, že sem mohla pokakat ještě něco? Nejradši bych si jednu vrazila, zrovna otočíme každou korunu než jí vydáme a já dělám takový koniny.
No záleží na tom, jak to vypadalo, ale jestli to byla pořádnější rána a dojela jsi s prázdnou, tak velmi pravděpodobně dvě nová kola (nebo přinejmenším jedno nové celé kolo a jednu novou pneu, protože by přinejmenším každá souprava měla mít stejně sjeté pneu, ale to možná nepotřebuješ). Každopádně na celé jedno kolo se asi připrav ![]()
@Nimie právě jsem omdlela. Já jsem fakt
Za kolik v tom můžu být?
@Nimie píše:
No záleží na tom, jak to vypadalo, ale jestli to byla pořádnější rána a dojela jsi s prázdnou, tak velmi pravděpodobně dvě nová kola (nebo přinejmenším jedno nové celé kolo a jednu novou pneu, protože by přinejmenším každá souprava měla mít stejně sjeté pneu, ale to možná nepotřebuješ). Každopádně na celé jedno kolo se asi připrav
souhlasim, jedno cele kolo a pneu urcite. Pokud to fakt prasklo, zrejme ano, kdyz se ozvala takova rana, tak jsi proste uz jet nemela
Chapu, ze nekdy neni kde zastavit, ale tim se prave znicilo i to kolo a nejenom pneumatika.
@poplašenka píše:
@Nimie právě jsem omdlela. Já jsem faktZa kolik v tom můžu být?
Těžko říct, nevím co v tom máš za kola, co je to za značku apod.
mohou to být třeba 3 tisíce/kolo a nebo taky 8 tisíc/kolo.
Stalo se mi to samé, praskla mi penumatika za jízdy na dálnici. Byla jsem na sjezdu, jela jsem asi tak daleko jako zakladatelka. Ráfek v pořádku, ale pneumatika na šrot… Musela jsem vyměnit obě pneumatiky na nápravě… Jsem samoživitelka, tak taky obracím každou korunu… Stálo mě to kolem 1000,– (nové pneu + výměna). Loni na podzim se mi stalo něco podobného, kdy jsem dostala smyk a narazila na patník. Poškodila jsem si ráfek i pneu, tu jsem prorazila. Jela jsem na tom ještě asi cca 2 km. Při první kontrole jsem totiž zjistila jen mírně poškozený ráfek, bohužel o něj jsem nejspíš dorazila tu pneumatiku. Opět výměna tentokrát ráfku a dvou pneu a cena kolem 2000,–.
@wewa1 jsem se probrala z komatu, těch 8tis mě dostalo, 2tis bych zvládla. Já tu sedím už 2h a nadávám si do ani nechtějte vědět čeho.
Hele už jsem jel na prázdném kole i několik km a disku nic nebylo, takže nejspíš ani tvému nic nebude. Takže počítej jednu novou gumu, pokud je už máš decela ojeté tak vem rovnou dvě na pravou i levou stranu.
Pokud ti od kol nelítaly jiskry tak to bude OK
A v tom nejekonomičtějším přípaě se dají koupit i jeté pneu za pár korun. (třetina ceny,70% vzorku)
Příspěvek upraven 28.05.16 v 21:30
@poplašenka Ono záleží jaké máš auto, jak píše @Nimie. Já vždy v servisu hlásím, že chci opravit co nejlíp za co nejmíň peněz.
První auto bylo renault scénic a teď mám felicii právě kvůli levnějším dílům. Do renaulta jsem jen investovala…
@poplašenka píše:
@wewa1 Hádej, co mám![]()
![]()
audi A8
Příspěvek upraven 28.05.16 v 21:34
@wewa1 píše:
První auto bylo renault scénic
To je krám, co?
Měli jsme ho půl roku a strašný, co do něj zahučelo peněz. Pak šel z baráku. Zlatá Fábka, co mám teď.
I když je pravda, že v Scénicu bylo o hodně lepší svezení než ve Fábce a i výbava byla trochu jinde.
Mi nedávno prdnul ventil a kolo se vypustilo, taky jsem na tom ještě chvíli jela, než mi došlo, proč to furt tak táhne ke straně
![]()
A kupodivu to přežila i ta guma. Kolo v pohodě. Jestli jsi nejela vyloženě natvrdo po ráfku (by asi jiskřilo a dělalo dost kravál
), tak třeba to bude dobré a ráfek bude OK.
Taky jsme tento měsíc museli koupit dvě pneumatiky. Defekt udělal na dalnici manžel, takže to aspoň nebyla moje vina
. Pneu + přežití nás stálo do 1500,– Kč. Ale je fakt, že pneumatiky nebyly nové, ale jak psal @jakanas jeté. Jo a bylo to na dvojkovou oktávu.