Prasklina za uchem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
17.7.15 19:31

No, určitě si dej pozor na to, aby jí tam nezůstávala vlhkost, takže po každém koupání opravdu pečlivě utřít a pokud jde jen o prasklinku, tak bych to jen promázávala :nevim: Mě na promazání přijde nejlepší Bambucké máslo od Saloosu.. http://www.saloos.cz/bio-karite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
17.7.15 19:33

Ahoj, ja tu Vitellu mela u prvniho na lisej kolem pusinky, predtim jsem vyzkousela vsechno mozny a nic nezabiralo a tohle byla nase spasa.
Ten Fucidin jsme taky meli, je to v podstate antibiotikum zabranujici mnozeni bakterii, pouziva se na drobna kozni poraneni a zanety kuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
17.7.15 19:34

Úplně nejlepší na toto je jaryshuv roztok (nevím jak přesně se to píše) v lékárně za par korun a potírat (my strikame) a za par dnu je po tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.7.15 19:37

Tu ATB mast bych dala jen jestli to ma skarede (jsou to lokalni atb, nebude to zadny dryak). na tu druhou masticku jsou celkem dobre recenze, proc to nezkusit:
 http://problematicka-plet.heureka.cz/…0-g/recenze/#…

malemu se to ted zacalo delat taky, k doktorce jsem zatim nevyrazili, tak uvidim, treba se necim inspiruju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
17.7.15 19:46

Já si na prasklinky na uchu či na noze mezi prsty dávala ševédské kapky, nebo gel z dubové kůry. Krásně to hojí, ale za cenu toho, že to docela štípe - zkrátka hojí to. Ale na ty dvě věci nedám dopustit. Ten gel je super na jizvy, puchýře, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
17.7.15 20:12

Ahoj :) Tohle se mi stávalo, když jsem mívala atopický ekzém, ale ten mi s věkem vymizel. Také může jít čistě o suchou kůži. Kokosový olej to určitě napraví, a pokud ne-zeptat se paní dr. ;) Ale spíš bych namazala olejem než krémem. Přeji ať jsou malé zase o5 v pořádku :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
17.7.15 20:30

Syn to taky obcas miva a davam Infadolan a za chvili to ma v pohode. Samozrejme nevim, jakeho rozsahu to ma tvoje holcicka, ale kortikoidy bych fakt nedavala.To mi prijde prehnane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
17.7.15 20:34

@Moise, syn má opravdu velmi jemnou a citlivou kůži. Co se mi výborně osvědčilo je kalciová mast, nedám na ni dopustit, taky na praskliny za ušima stačí namazat na noc a ráno jsou pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.15 20:34

Dcera to mívala jako uplně miminečko mazala jsem bud sudokremem a nebo bepantenem a zahojilo se to a od té doby se to už nikdy neukázalo. Dávám si pozor aby vždy po koupání byla dobře vysušená inkriminovaná pokožka a a třeba ted jak jsou horka a ona se potí tak taky hlídám a utírám jemnou plinkou. ted ji budou 3 a tímto hlídáním už od tohomám cca dva roky pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
17.7.15 21:16
@Moise píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Moje malá skoro tříletá občas trpí na praskliny za oušky. Teď to má u lalůčku, když se odhrne. Není to moc, ale jak se nezasáhne, tak se to zhoršuje a prohlubuje. Už to měla asi dvakrát, doktor se s tím nepáral a napsal Locoid, jelikož je to opravdu malá ploška a stačilo dvoje máznutí, tak jsem to až tolik neřešila. Teď jsme byli na kožním a ptala jsem se tam po nějaké alternativní léčbě, pokud by na to měla malá trpět nějak častěji. Doktorka souhlasila, že psát hned kortikoidy byla blbost, ale že to holt někteří dětský takhle dělaj :roll: Na zhojení nám napsala atb mast Fucidin a na preventivní promazávání, až se to zhojí, hojivou pastu Vitella Ictamo se zinkem a bílých ichthyolem. Znáte to někdo?
Když jsem si pro ni šla do lékárny, tak lékárník se divil, že co má zkušenost, tak místní doktoři to nepředepisují a ani ji nemá (byli jsme s malou v krajském městě u dr.), ale objednal mi ji, tak nevím, jestli ji vyzvednout nebo co je na ní špatného :think: Neznáte někdo? Případně co se vám osvědčilo na zhojení? Mažete taky potom preventivně něčím po zhojení?

My jsme tu mast Vitella Ictamo měly před lety myslím na opruzeniny, už vlastně nevím přesně. Kupovala jsem jí na dpporučení dětské dr, která upozorňovala, že je dost drahá. Ale fakt jsem tehdy peněz nelitovala. Možna, že ji namají skladem právě kvůli ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
17.7.15 21:33

Ahoj tak já tohle měla od Malinka, až do puberty. Jediné co mě mamka na to dávala, byl framykoin, dříve asi nic jiného nebylo. Začala puberta a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
19.7.15 14:53

Holky děkuji moc, proberu se všema radama :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie