Práva otce dítěte

Anonymní
19.4.15 12:43

Prava otce ditete

Zajimalo by me jestli ma pravo vedet otec kde a jak bydlime, dote doby mi nechce vratit dceru, Mam ji v peci vyhradne ja

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
19.4.15 12:48

Pokud ji máš v péči ty, tak ti ji musí vrátit podle pravidel, které jste si stanovili soudem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
19.4.15 12:49

Pokud má pocit, že dítě nějak strádá, má možnost se obrátit na sociálku. Je nějaký důvod proč mu to nechceš říct? Jinak si myslím, že hlavně nemá právo mít dítě více než máte určené, když ji máš ve výhradní péči. Takže ji musí vrátit, jinak se na sociálku můžeš obrátit ty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
19.4.15 12:53

Pokud mas v peci dite ty a otec ho nevratil, zavolej policii. Myslim, ze vedet adresu by snad mel, aby to dite mel kam vratit, ne? Jak to mas doma, po tom uz je mu houby. Ja treba chtela taky vedet, kde bude ex s detmi, kdyz je bude mit, ale i kdyz mi to nabizel, tak lustrovat dovnitr jsem mu nesla, to mi bylo uz trapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.4.15 13:18

Řešila bych přes policii. Sdělení bydliště se může dožadovat, ale v žádném případě s tím nesmí operovat a z toho důvodu nevrátit dítě. Záleží na tom, z jakého důvodu to matka nechce sdělit (domácí násilí, pronásledování otcem - to jsou asi akceptovatelné důvody).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
19.4.15 13:44

Tak mě přijde fér, aby věděl adresu, kde žijete… Co se týká bydlení jako takového - od toho je ospod, aby jejich pracovnice zjistila, jak na tom jsi… Předpokládám, když máš výhradní péči, tak z jejich úřadu jsi návštěvu měla… Jestliže dle rozsudku vypršela lhůta, kdy má být dítko u otce, tak kontaktuj policii… Pokud máš výhradní péči a styk dohodou, tak nevím jak je přesvědčíš, že jste byli dohodnuti tak a tak a že už ta doba vypršela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
19.4.15 13:52

Většino to tu bývá opačně, že otec nechce říct matce, kam dítě bere. A většina matek říká, že neexistuje, že matka má právo vědět, kde dítě je. Myslím, že by to mělo platit i opačně. Hlavně pokud jde o místo, kde to dítě žije pořád, ne nějaký výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
19.4.15 14:28

Otec má právo vědět kde bydlíte. Je to furt její táta tak proc mu brát práva? Je to rodič stejne jako vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
19.4.15 19:43
@Anonymní píše:
Mam ji v peci vyhradne ja

Soudně? Nebo jen fakticky? To je podstatný rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
19.4.15 19:48

Proč by probůh otec neměl vědět, kde bydlíte? Jak by se líbilo tobě, kdybys nevěděla, kde otec bydlí a kde tráví čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
19.4.15 19:50
@Ester13 píše:
Proč by probůh otec neměl vědět, kde bydlíte? Jak by se líbilo tobě, kdybys nevěděla, kde otec bydlí a kde tráví čas?

Pokud je násilník a pronásleduje ji, unáší dítě (pokud ho má soudně v péči), pak bych takový postoj i chápal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
19.4.15 20:38
@canaglia píše:
Pokud je násilník a pronásleduje ji, unáší dítě (pokud ho má soudně v péči), pak bych takový postoj i chápal…
Že je násilník se nikde nepíše… A že dítě drží u sebe je sice jedna věc, ale i tak neznáme důvody jak to mají se zakl. Třeba k tomu má důvody…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
20.4.15 09:24
@Xiraxinek píše: Že je násilník se nikde nepíše… A že dítě drží u sebe je sice jedna věc, ale i tak neznáme důvody jak to mají se zakl. Třeba k tomu má důvody…

Proto píšu „pokud“ a ne „jelikož“ :mrgreen:
Stejně tak můžu napsat, že pokud nemají péči soudně upravenou a matka brání v péči otce, pak může být oprávněné chování otce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
20.4.15 10:00
@Anonymní píše:
Zajimalo by me jestli ma pravo vedet otec kde a jak bydlime, dote doby mi nechce vratit dceru, Mam ji v peci vyhradne ja

Únos dítěte, zavolat policii.

Zájmem otce je určitě vědět, v jakém prostředí dítě žije. Teď je otázkou, jestli je to jen buzerace a uplatňování moci nad tebou a nebo je jeho zájem upřímný. Na to je tu málo informací.

• Citovat
  • Upravit
2745
21.4.15 12:42

...

@Anonymní píše:
Zajimalo by me jestli ma pravo vedet otec kde a jak bydlime, dote doby mi nechce vratit dceru, Mam ji v peci vyhradne ja

Záleží na tom, jestli chcete situaci hrotit nebo naopak uklidňovat.
Právně vzato, nic mu do toho není, kde a jak s děckem bydlíte. Máte-li ji v péči, pak ji musí vrátit.
Otec se celkem pochopitelně zajímá, v jakých podmínkách jeho (vaše psolečn dítě) žije, a dozví se to minimálně přes OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna