Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@BeaL píše:
Ty ale nejsi zakladatelka, že? Tak proč měníš diskusi? Založ si svou.
Proc by plevelila server dalsi podobnou diskusi?
Je spravne, ze obnovila starou.
@BeaL nejsem zakladatelka, jen jsem napsala důvody proč se chovám jak se chovám tři roky jsem dělala co chtěl on a ve všem ustupovala a podřizovala se ale jelikož už ve mě bouchly saze tak to chci řešit a zjistit co s nepřizpůsobivým ex partnerem. Před týdnem odmítl opustit byt v určitý čas jak jsme se dohodli přes Messenger dva dny předem a týden na to si přijel jak chtěl i když jsem mu tři dny předem napsala že tenhle víkend jezdit nemá když tu byl minulý víkend a nechtěl odjet. Nejsem povinná ho ve svém bytě poslouchat a nebaví mě dokola volat policii a nebaví mě být ve strachu z toho co ho napadne a ani pro děti to není dobré aby si dělal co chtěl a jezdil si jak chce. Bydlení vlastní nemá, bydlí u kamaráda, když potřeboval vyprat špinavé oblečení vyhověla jsem mu a vyprala, pověsila, najíst dostal, kafe měl, takže z peněz co mi dal na výživné taky jedl a ještě dělal dusno a myslel si že když spolu máme dítě že se na něj vrhnu či co. Prostě týpek co má IQ tykve a myslí si kdoví co, ale zjistila jsem to po třech letech společného života že se nezmění. Ani já si nikdy nedovolila se k němu nakýblovat když mě nezval. Jo když jsem šla okolo místa kde bydlí kamarád nebo kamarádka když jsem něco vyřizovala tak jsem zazvonila a počkala třeba 10minut, když neotvírali tak jsem odešla, ale když napsali nejezdi tak jsem nejezdila, ale tenhle chlap byl na prd. Kdybych měla napsat o něm vše co udělal a co vím tak vím že napišete že mi to patří, ale já to s ním myslela dobře, protože uměl všechno opravit a působil v pohodě ale pak se projevil jako největší blb kterého jsem potkala
@Anonymní píše:
Dobrý večer, mám dotaz když si otec prosazuje kdy přijde a i když mu napíšu dneska ne a on stejně přijede a nebo odmítá odjet, mě nebaví volat policii. Mohu něco udělat aby syna už neviděl, je to dostatečný důvod pro soud, mám syna soudně v péči, ale o tom jak ho má vídat tam nic není, jde o to že ho ještě kojím.
Aha, tak už vidím, že ta kytka je stejná jako na str. 9. Já totiž, Cecetko, podle posledních slov téhle „kytky“ myslela, že to napsal někdo úplně jiný. Protože včera napsala zakladatelka v prvním textu zcela jiná fakta (viz citace).
Takže já z téhle diskuse odcházím a všem přeji pohodový večer.
@Anonymní píše:
@canaglia dobrý den, děkuji za radu s mediátorem, já na svýho ex kdysi tlačila že když má problém a občas se blokne a když v minulosti bral antidepresiva a vůbec se s náma neuměl domluvit a když jsme spolu bydleli tak prostě neuměl pracovat se dvěma dětmi které mám z předchozího vztahu, domluvila jsem manželskou poradnu a v den kdy jsme tam měli jít tak řekl že nejde že má blok v hlavě, že to nechce řešit, tak jsem přehodila termín a stejně se na to vykašlal a k soudu se dostavil až napotřetí.
Jo s některými chlapy je to těžké, dokud nepřijde na to, že to pomůže i jemu. Chce to trpělivost. Jako s dětmi
![]()
@canaglia s ním jsem měla trpělivost tři roky, za tu dobu vyplašil štěně které jsem z důvodu stěhování darovala do jiné rodiny, zabil 6 osmáků degu a to jsem mu pořídila takový krásný bílý s hnědými fleky, o morčata se nestaral, chtěl mi zabít potkany ibalginem když jsme spolu bydleli a to všechno před dětmi. I ty potkani byli chytřejší než on, ani se toho Ibalginu nedotkli. A od tý doby co s ním nebydlíme jsem už kvůli němu musela 5× policie a ještě mi dělal ostudu na azylovém domě.
Prostě si dělá co chce a nerespektuje můj názor, proto se s ním nechci vidět, nemá dobrý vliv na děti a jeho syn o něj zájem nejeví víc tíhne ke své sestře, takže když si ho nevšímá moje dcera tak jeho syn taky ne. Prostě k němu nemá pouto
@Anonymní píše:
@canaglia s ním jsem měla trpělivost tři roky, za tu dobu vyplašil štěně které jsem z důvodu stěhování darovala do jiné rodiny, zabil 6 osmáků degu a to jsem mu pořídila takový krásný bílý s hnědými fleky, o morčata se nestaral, chtěl mi zabít potkany ibalginem když jsme spolu bydleli a to všechno před dětmi. I ty potkani byli chytřejší než on, ani se toho Ibalginu nedotkli. A od tý doby co s ním nebydlíme jsem už kvůli němu musela 5× policie a ještě mi dělal ostudu na azylovém domě.
Prostě si dělá co chce a nerespektuje můj názor, proto se s ním nechci vidět, nemá dobrý vliv na děti a jeho syn o něj zájem nejeví víc tíhne ke své sestře, takže když si ho nevšímá moje dcera tak jeho syn taky ne. Prostě k němu nemá pouto
Takže z jeho strany: „Měl jsem s ní trpělivost 3 roky, vona se zbavila štěněte jen kvůli stěhování, zamořila byt hlodavci a ještě chtěla, abych se o ně staral, nechce mě pustit k dítěti, to manipuluje a pak ještě na mě volá policajty, no to je pro dítě ideální zážitek. Pořád by chtěla jen poroučet, jak není podle jejího názoru, tak by mě nejradši zabila. A ještě mi narušuje vztah mého syna ke mně.“
Tak já ti nevím, jestli byste neměli vyhledat pomoc odborníka, nejspíš to nebude tak jednostranné, jak to tu líčíš.
@Anonymní píše:
Proč ti nějak nevěřím
kolik je tomu vašemu společnýmu dítěti?
@lucenka píše:
Proč ti nějak nevěřímkolik je tomu vašemu společnýmu dítěti?
Přes tři roky, ale vůbec se o něj nestaral když jsme bydleli spolu. Byl u ženy se kterou mě chtěl podvést, nechal jí dítě hlídat ani si ho nevšímal a to jsem šla jen nakoupit protože byl líný jít na nákup, když jsem syna chtěla vzít sebou tak mi řekl že ne, že se o něj postará, osmáky degu a morčata chtěl on a já se o ně starala. Nepracoval, nepomáhal s ničím. Když jsme se rozešli tak mi neplatil výživné 8 měsíců, nejevil zájem ani byl zaměstnán vydělával 12 tisíc jak jsem se dozvěděla od soudu a neměl na to dát 500kč. Už chápete, nestaral se nejevil zájem, tak nechápu proč tak najednou, když syna si tu nevšímá jen se svalí na můj gauč a čumí do mobilu a poslouchá hudbu a ignoruje nás. Stačí takto? Proto si myslím že bude lepší když bude dál pokračovat v ignoraci.
Syna kojím částečně na noc, jednou ho zkoušel uspat beze mě, protože dělal chytrého, že to zvládne a vzdal to, jelikož si myslel že je to snadné a přestal jezdit. Ty scény co dělal u soudu, prej není jeho atd. Prostě „chytrák“ na entou
@Anonymní píše:
Přes tři roky, ale vůbec se o něj nestaral když jsme bydleli spolu. Byl u ženy se kterou mě chtěl podvést, nechal jí dítě hlídat ani si ho nevšímal a to jsem šla jen nakoupit protože byl líný jít na nákup, když jsem syna chtěla vzít sebou tak mi řekl že ne, že se o něj postará, osmáky degu a morčata chtěl on a já se o ně starala. Nepracoval, nepomáhal s ničím. Když jsme se rozešli tak mi neplatil výživné 8 měsíců, nejevil zájem ani byl zaměstnán vydělával 12 tisíc jak jsem se dozvěděla od soudu a neměl na to dát 500kč. Už chápete, nestaral se nejevil zájem, tak nechápu proč tak najednou, když syna si tu nevšímá jen se svalí na můj gauč a čumí do mobilu a poslouchá hudbu a ignoruje nás. Stačí takto? Proto si myslím že bude lepší když bude dál pokračovat v ignoraci.
Syna kojím částečně na noc, jednou ho zkoušel uspat beze mě, protože dělal chytrého, že to zvládne a vzdal to, jelikož si myslel že je to snadné a přestal jezdit. Ty scény co dělal u soudu, prej není jeho atd. Prostě „chytrák“ na entou
Přes tři roky a kojenec… Hm, nic proti kojení, ale asi budeš patřit k matkám, co musí kojit za každou cenu i švestkové knedlíky. Pokud dítě není schopné ve třech letech usnout bez matky, tak bude někde problém v socializaci, čímž netvrdím, že je to jen tvůj problém, ale nepochybně na tom máš značný podíl. Nicméně to, že otec musí být s dítětem v tvém bytě, mi smrdí tím, že mu ho odmítáš dát mimo domov, aby si nezvykalo na „náhradní“ maminku. Je to tak? Kolikrát jsi udělala to, že při příchodu ex jsi dítě předala mezi dveřmi a dveře zavřela a dítě nechala s ním? Kolikrát bylo dítě s otcem na celý den bez tebe?
Myslím, že jste oba „ideální“ rodiče a že ta odborná pomoc je opravdu to nejlepší, co oba můžete udělat.
@Anonymní píše:
Ty kojíš dítě, kterému jsou 3 roky?
v tom případě to nemáte v hlavě v pořádku ani jeden.
A tříleté dítě už zvládne být přes den, případně i noc bez tebe. Takze nemusí být u tebe doma.
@lucenka kdyby ho měl kam vzít, ale on nemá kam bydlí v budově co sloužila jako chlívek, nemá tam záchod, koupelnu ani pračku, bydlí u kámoše který má rodinu (manželku a dvě děti), barák se zahradou takže ex partner leze kamarádovi do baráku když potřebuje na záchod, koupe se v jejich koupelně, ještě mu manželka kamaráda vaří snídani, oběd, večeři a není schopen si najít pronájem To za prvé, ano kojím na noc ale to z toho důvodu že to má na usínání, cucne a usne. Otec to zkoušel ho uspat bez kojení ale neměl trpělivost. A on se o něj starat neumí. Mimochodem učila jsem syna odnaučit kojení, radila se i s dětskou psycholožkou ke které chodím s osmiletým synem z předchozího vztahu, syn má ADHD, řekla mi že to je normální jak to kojení tak i to že nechce na nočník, že některé děti to drží do pěti let a že kdysi se děti do pěti let kojili. Před rokem byl na mě upnutý víc, ale k otci vztah nemáte, jelikož otec si s ním nehraje když přijede. Stačí, jen jsem si šla pro radu. ![]()
@Anonymní píše: … Stačí, jen jsem si šla pro radu.
Radu jsi dostala, vyhledejte oba odbornou pomoc.
@canaglia to už jsme zkoušeli, nechtěl tam jít, asi před měsícem jsem mu řekla že se mi nelíbí jak se chová a že si dělá nároky a že se mi to nelíbí, že by jsme se měli někde poradit když bral v minulosti antidepresiva, řekl že na takové blbosti nemá čas, že pracuje s kamarádem po stavbách, nemá ani smlouvu u něj a že mu to takhle vyhovuje, že prý se s tím musím smířit že si bude dělat nároky když máme dítě a že si bude chodit jak chce. ![]()
@canaglia dobrý den, děkuji za radu s mediátorem, já na svýho ex kdysi tlačila že když má problém a občas se blokne a když v minulosti bral antidepresiva a vůbec se s náma neuměl domluvit a když jsme spolu bydleli tak prostě neuměl pracovat se dvěma dětmi které mám z předchozího vztahu, domluvila jsem manželskou poradnu a v den kdy jsme tam měli jít tak řekl že nejde že má blok v hlavě, že to nechce řešit, tak jsem přehodila termín a stejně se na to vykašlal a k soudu se dostavil až napotřetí.