Práva otce dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
19.8.15 20:43

Má naprosto stejná práva jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.8.15 21:27

Jeho rodina má právo to vyžadovat i bez toho, aby tam dítě jezdilo s otcem. Můžou si to vysoudit i sami. ;)

• Citovat
  • Upravit
16694
19.8.15 21:34

Má právo vzít dítě k svým rodičům. Nemá ale právo chtít po tobě, aby jsi jela taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
20.8.15 07:55
@Kakika píše:
Má právo vzít dítě k svým rodičům. Nemá ale právo chtít po tobě, aby jsi jela taky ;)

tak pokud by bylo dítě kojené a rodiče bydlí třeba dál, tak by to bez ní asi nešlo.

Zakladatelko, nehledě na vaše neshody bych dítěti prarodiče neupírala. Jdi a uvidíš, dej tomu šanci. Sama si nejlíp uděláš názor jestli je jejich zájem upřímný a do budoucna se podle toho zařídíš. Ono mít v náručí živé vnouče je jiné než se culit nad pupkem, zvlášť když jste s jejich synem měli vlažné vztahy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.8.15 08:05

@neila dítěti je jeden rok, bez kojení to zvládne. Ale varianta jet a případně vytvořit vztah s prarodiči dítěte také není špatný nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.8.15 09:01
@Kakika píše:
@neila dítěti je jeden rok, bez kojení to zvládne. Ale varianta jet a případně vytvořit vztah s prarodiči dítěte také není špatný nápad.

no ale dítě bez zakladatelky asi ne. Podle popisu to vypadá, že když za dítětem přijede otec, tak je tomu přítomná i ona :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69235
20.8.15 09:05
@lucenka píše:
no ale dítě bez zakladatelky asi ne. Podle popisu to vypadá, že když za dítětem přijede otec, tak je tomu přítomná i ona :nevim:

taky mi to tak připadá, nicméně dítěti je rok, otec ho vídá, má nárok si ho vzít podle soudu na to odpoledne klidně už pryč, bez přítomnosti matky, pokud bude chtít a má právo si ho vzít, kam bude chtít. Chce ho vzít k prarodičům dítěte, těžko je nějaká úřední moc, která by mu v tom bránila, kdyby snad zakladatelka chtěla argumentovat ale on je chce vzít k prarodičům dítěte…bude za nenormální. Takže ano, otec i dítě mají právo na návštěvu prarodičů. Je na zakladatelce, jak se k tomu postaví ona jako osoba, buď dá dítě samotné nebo pojede taky, to je čistě její volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
20.8.15 17:30

Sláva, blýská se na lepší časy. Krajský soud v Brně se pochlapil a zrušil předání kojeného dítěte do péče matky předběžným opatřením.
Dítě má právo na péči otce od narození. Takže to berte maminky v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.8.15 07:54
@canaglia píše:
Sláva, blýská se na lepší časy. Krajský soud v Brně se pochlapil a zrušil předání kojeného dítěte do péče matky předběžným opatřením.
Dítě má právo na péči otce od narození. Takže to berte maminky v potaz.

tak, tohle rozhodnutí je jen pro nemocné rodiče :roll: Žádný normální otec nebude šidit své vlastní dítě o kojení a věci s tým související. A žádná normální matka nebude fakt, že je dítě kojené využívat v neprospěch otce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
21.8.15 09:59
@neila píše:
tak, tohle rozhodnutí je jen pro nemocné rodiče :roll: Žádný normální otec nebude šidit své vlastní dítě o kojení a věci s tým související. A žádná normální matka nebude fakt, že je dítě kojené využívat v neprospěch otce :zed:

No a zde se jednalo o „nemocnou“ maminku, která předání dítěte do své péče a kojení zneužila ke značnému omezení dosavadní skoro celodenní péče tatínka na pár hodin týdně (z toho dítě třetinu prospí a třetinu stráví v autě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.8.15 11:54
@canaglia píše:
No a zde se jednalo o „nemocnou“ maminku, která předání dítěte do své péče a kojení zneužila ke značnému omezení dosavadní skoro celodenní péče tatínka na pár hodin týdně (z toho dítě třetinu prospí a třetinu stráví v autě).

v takovém případě je to v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.9.15 21:33

Mám 13letého syna, který se se svým otcem nestýká již 6 let.do jeho 7 let sem se snažila aby se syn se svým otcem i babičkou stýkal, měli jsme dohodu že si ho budou brát jednou za 14 dní v sobotu..jenže..otec měl dost problémy s alkoholem, když jezdil střízliv, bylo to v pohodě. když si pro syna jezdil opilí. to jsem mu syna odmítala vydat. snažila jsem se domlůvit s babičkou aby si pro vnuka jezdila ona, tak 2 krát přijela, bylo to bez problémů…pak zase začal jezdit otec..protože babička neměla čas…no prostě kolotoč pořád dokola. zlom nastal v synových 7 letech,, zapřel se, že se s něma nechce stýkat, že tatka pije, babičce sprostě nadává(babička svého syna ale miluje a nedá na něj dopustit), půl roku jsem syna předávala přes jeho odpor, až to nakonec vyvrcholilo tím, že jsem zcela přerušila mezi námi kontakt. syn si za 6 let na ně ani nevzpoměl, a nyní mi od soudu přišlo že jeho otec žádá o úpravu styku soudně. pro syna jsou ti lidé ůplně už cizí, nemá k nim žádný citový vztah, tak přemýšlím že bych syna vzala k soudu s sebou, jsme to spolu řešili, a v žádném případě se s nimi nechce vidět. můžete mi poradit kdo má s tímhle zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.9.15 21:45

@matyldat určitě už se syn bude moci sám vyjádřit. Uvedla bych problémy s alkoholem a požadovala bych, aby soud ověřil, že už tyto problémy nemá. Syn už je velkej, tam už přes jeho odpor asi nařídit styk nepůjde, nebo si neumim představit tu realizaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
5.9.15 21:50

@matyldat Náš soudce si děti k soudu vyžádal (bylo jim 9,5 roku), podle sociální pracovnice si bere k výslechu i menší děti. Takže třináctiletého (si myslím) pozvou také. Jestli je možné ho vzít k výslechu bez vyzvání soudu, to nevím. Ale věk na to, aby si k tomu mohl říct své, už má.
Moje děti byly v jednací síni společně a byl tam jen soudce a sociální pracovnice. My rodiče a moje právnička (on neměl) jsme museli ven.

• Citovat
  • Upravit
5.9.15 22:47
@Kobea píše:
@matyldat Náš soudce si děti k soudu vyžádal (bylo jim 9,5 roku), podle sociální pracovnice si bere k výslechu i menší děti. Takže třináctiletého (si myslím) pozvou také. Jestli je možné ho vzít k výslechu bez vyzvání soudu, to nevím. Ale věk na to, aby si k tomu mohl říct své, už má.
Moje děti byly v jednací síni společně a byl tam jen soudce a sociální pracovnice. My rodiče a moje právnička (on neměl) jsme museli ven.

ale co to nevidim? nic proti. ale nikdo nema pravo vyhazovat rodice nezletilych deti a nikdo vas nesmi nutit, to si zapamatujte vsichni. pokud neni ovsem zakonny zastupce stat. jinak pred vsim urednin je stale pravoplatny zastupce, kdo je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna