Kde prodat pravé kožichy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
13.11.19 21:54
@Peggy54 píše:
@Silviee 100tis bych ti dala kdyby byl novy a mel certifikat, takhle fakt zkusit se zeptat na odhad v kozestnictvi. A i ti tam mozna najdou kupce, ale pokud je to paleto z prvni republiky a nebylo osetrovano tak max 8000 to vidim :nevim:

Díky za užitečné info, kdysi jsem se ptala v jednom kožešnictví orientačně, ale neměli zájem, potřebovali prodat svoje nové mnohem dražší kousky.. Ale ještě to zkusím jinde. Zjistit aspoň období je dobrý nápad. 100tis za něj nechci, ale překvapilo mě, že to někdo za tu cenu nabízí, i když těžko prodá i s certifikátem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
13.11.19 21:57
@Peggy54 píše:
Nevim co je pro tebe normalni cena a v jakem jsou stavu… zkousela jsi vinted? Ale necekej nejake tisice, babicka mela lisku a nechala si ji asi za 3000 presit, aby to bylo sik do dnesni doby a fakt to ma smrnc, muzes zkusit porad poklad z pudy, nekdy tam vydrazi veci za tisice az cumim :lol: :andel:

Poklad z půdy neznám, ale nejsem exhibouš, abych šla do toho pořadu, ale díky za tip, ráda se podívá a třeba se přiučím něčemu novému..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
13.11.19 22:00
@llida píše:
Asi te nepotesim, my neprodali nikde… dnes neni uz doba na kozichy, tak bud uskladnit na dalsich 20let a doufat, ze zas budou v oblibe, nebo vyhodit :nevim:

Doufala jsem, že je někde vykupují, tak díky za info. Škoda, že nevíme co bude za 20 let ale retro se opakuje, tak bych se nedivila, kdyby byly zase in a jejich hodnota časem stoupla.. Třeba se uskladnění a investice někomu vyplatí, ale nemám bohužel místo. Ale i tak díky za zajímavý postřeh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
13.11.19 22:03

@Silviee ne jen me to napadlo, ze tam lide lezou se silenejma vecma a pak to zpenezej za docela dobrou cenu :) muzes nekoho poslat za sebe, urcite lepsi kdyz to posoudi nekdo znaly nez nekdo na bazosi aspod.. treba je to site v nejakem unikatnim salonu a tim muze cena rust, zasla bych fakt ke znalci a ten ti rekne - a nebo prave presit, babi mela tu lisku po babicce z prvni republiky a ted to ma fakt krasne presity a zensky na ulici ji zastavuji, kde se to da koupit :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
13.11.19 22:06
@Peggy54 píše:
@Silviee ne jen me to napadlo, ze tam lide lezou se silenejma vecma a pak to zpenezej za docela dobrou cenu :) muzes nekoho poslat za sebe, urcite lepsi kdyz to posoudi nekdo znaly nez nekdo na bazosi aspod.. treba je to site v nejakem unikatnim salonu a tim muze cena rust, zasla bych fakt ke znalci a ten ti rekne - a nebo prave presit, babi mela tu lisku po babicce z prvni republiky a ted to ma fakt krasne presity a zensky na ulici ji zastavuji, kde se to da koupit :andel:

Jo, lišku ideálně černou bych si také nechala líbit. Ráda vyměním :D Ale vážně právě takové originální zrestaurované věci mám ráda. Tak třeba ho využiji tím směrem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
13.11.19 22:09
@Silviee píše:
Díky všem za zajímavé postřehy a rady, mám nad čím přemýšlet a věřím, že pro něj najdu uplatnění, i když se už nenosí, přesto se nové prodávají za dost, vč. obyčejné nové hladké kůže na další využít, proto si myslím, že má svoji cenu a někomu bude dělat radost. Ev, přešití či prodej do Ruska či na Sibiř :D Kdyby někdo věděl jak..

Já mám švagrovou Ukrajinku, ale už 30 let žije tady, možná až pojede příští léto na dovču k rodičům, mohla by si udělat pár set kilometrů zajížďku a Rusů se zeptat… :) Celkem ale
pochybuju, že by třeba Rusové chtěli použitý kožich od nás, když tam si každý naloví polární lišky či jinou zvěř zadarmo a sám si to doma ušije… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36571
13.11.19 22:43
@bse.pedro píše:
Celkem ale
pochybuju, že by třeba Rusové chtěli použitý kožich od nás, když tam si každý naloví polární lišky či jinou zvěř zadarmo a sám si to doma ušije… :nevim: 8)

To určitě! Rusové kupují kožichy v Řecku a Turecku, viz.: https://www.magin.cz/…h-v-turecku/ a https://www.thailand-trip.org/…y-v-greciyu/ nebo https://confettissimo. com/cs/мода-стиль/стили-одежды/шубы-из-греции-покупаем-дешевле.html! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
6.1.20 00:24

Já mám pravého norka krátký a nedala bych ho za nic. Je mi celkem jedno jestli je zrovna „de mode“, ale je strašně příjemný, ale hlavně je v něm strašně příjemně. Beru pod něj, když mrzne jen košili a je super, že není takové to „vedro“ když to přeženes. Ale jinak myslím, že pokud nemáš takové ty těžké kožichy po kotníky, tak z módy nevyjdou nikdy. To je teď jen „vlna“ že zvířata…ale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.12.24 09:57

Zdravím! Já bych být vámi vyzkoušela starožitnictví, některá vykupují právě i kožichy. Když jsem sháněla kožich ke koupi, našla jsem na https://www.antikart.cz/ kožich z lišky i další druhy. Určitě bude někde možnost, že je od vás odkoupí a nabídnou dále, záleží ale také, v jakém stavu. Rozhodně lepší, než aby se třeba rozpadal někde na půdě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.24 10:04
@jege píše: Více

Rusové i UA u nás skupovali kožichy, nejen nove drahé. Osobní zkušenost, u mě naposledy nakupovali UA res bazar, ale to bylo ped valkou. Těžko Řekové mohou mít lepší a kvalitnější, v jejich podmínkách nemají na to zvířata a nejspíš to tahají taky z Turecka jako Egypťané 😁 Turci mají dobré kožené věci, ale kožichy ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.24 10:06
@LindaPunc píše: Více

Díky, mají pěkné věci. Ale tito vykukove Vám dají 1tis a pak prodají za 15tis. To si každý může sam prodat na bazaru za poloviční cenu.

• Citovat
  • Upravit
11559
13.12.24 10:55
@LindaPunc píše: Více

Jó, jen se trochu hodí se dívat i na datumata příspěvků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.12.24 10:59
@Anonymní píše: Více

Nebyla pointa toho „původního“ a již poněkud postaršího příspěvku v tom, že se to přes „internet“ nedařilo prodat?
OT: Nemůžu něco prodat přes internet. Nevíte, kde by to šlo?
ODP: prodej to přes internet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.24 11:07
@Ivan PPZ píše: Více
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.24 11:09
@Anonymní píše: Více

Asi záleží kde přes internet. Klidně bych zkusila Ebay, tam se to dá prodat stejně draze jako v CZ antiku..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný