Pravidelné návštěvy u psychologa

Anonymní
3.2.14 00:44

pravidelné návštěvy u psychologa

Dobrý večer, už několikrát jsem u psychologa byla. Jednou kvůli komplikovanému vztahu k mámě, asi dvakrát nebo třikrát kvůli vztahu s manželem a naší nové rodině. Loni na podzim jsem se k paní chtěla opět objednat, ale odešla mi do důchodu, tak mi v poradně doporučili pána. Když jsem byla tenkrát u paní, tak jsem šla v podstatě s konkrétními problémy a nebo jsme se k nim společně brzy dostali. S pánem nám dlouho trvalo než jsme si porozuměli a i tak mi přišlo, že mě v hodně věcech nepochopil a za tu hodinu se toho taky moc vypovědět nedá. Pořád se ve všem plácám a o všem pochybuji. Myslím, že by mi pomohlo, kdychych mohla život rozebírat s někým pravidelně, ale bojím se, aby jim to nepřišlo hloupé. Chodíte někdo takhle pravidelně, aniž byste měli nějaké vážné problémy(deprese apod.)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.2.14 00:56

Každý problém je vážný, pokud ho tak ty vnímáš. Je jedno že na to nemáš diagnózu :kytka:

chodila jsem 4 roky 2× týdně.

• Citovat
  • Upravit
12921
3.2.14 01:04
@Anonymní píše:
Dobrý večer, už několikrát jsem u psychologa byla. Jednou kvůli komplikovanému vztahu k mámě, asi dvakrát nebo třikrát kvůli vztahu s manželem a naší nové rodině. Loni na podzim jsem se k paní chtěla opět objednat, ale odešla mi do důchodu, tak mi v poradně doporučili pána. Když jsem byla tenkrát u paní, tak jsem šla v podstatě s konkrétními problémy a nebo jsme se k nim společně brzy dostali. S pánem nám dlouho trvalo než jsme si porozuměli a i tak mi přišlo, že mě v hodně věcech nepochopil a za tu hodinu se toho taky moc vypovědět nedá. Pořád se ve všem plácám a o všem pochybuji. Myslím, že by mi pomohlo, kdychych mohla život rozebírat s někým pravidelně, ale bojím se, aby jim to nepřišlo hloupé. Chodíte někdo takhle pravidelně, aniž byste měli nějaké vážné problémy(deprese apod.)?

Přítel psychické problémy ani deprese nemá a chodí k psychologovi ze začátku jednou týdně ted jednou za 14 dní. Už chodí 9 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.14 08:23

Také chodím k psychologovi, nejdřív 1 týdně, teď už 1 za 14 dní. Jsem s ním spokojená a hodně mi pomohl.Ten můj je hodně příjemný, lezou ze mě problémy samy od sebe jen tak při hovoru, což je super. Být tebou změním psychologa, bo bys k němu měla mít plnou důvěru, aby ses mohl otevřít. Přeju, aby se ti podařilo problémy vyřešit. S.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.14 23:02

Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
12272
5.2.14 23:11

Tak tomu tedy nerozumím. Jestli nemáš problémy, tak nepotřebuješ psychologa :nevim: Dokud si nepřiznáš, že ty problémy máš, tak je nevyřešíš. K psychologovi určitě nechodíš kvůli „komplikovanému vztahu k mámě“ nebo kvůli „vztahu s manželem“, ale kvůli sobě. Těm vztahům je to šumák. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.17 15:16

Zajímala by mě otázka na ty z vás, kdo navštěvují psychologa/ psychoterapeuta už déle jak půl roku :) otázka zní jestli vám psychologové tykaji, nebo vykaji :) a jak je vám to příjemné, případně jestli jste požádali aby vám tykal /a :)

• Citovat
  • Upravit
9371
21.7.17 15:32
@Anonymní píše:
Zajímala by mě otázka na ty z vás, kdo navštěvují psychologa/ psychoterapeuta už déle jak půl roku :) otázka zní jestli vám psychologové tykaji, nebo vykaji :) a jak je vám to příjemné, případně jestli jste požádali aby vám tykal /a :)

Mně vyká, ale jinak se bavíme jako nejlepší kamarádi. Nepožádal jsem, já rád vykám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
21.7.17 16:56

My jsme si s psycholožkou vykaly, nejen proto, že je to dáma o řadu let starší než já. Oslovovala jsem jí jejím titulem a ona mě taky. Tykání by mi vadilo, ale asi bych ho akceptovala při nějaké skupinové terapii. Takovou jsem ale nevyzkoušela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.17 19:21

Já jsem právě celkem mladá a přijde mi hrozně zvláštní když mi vyka :D já jemu samozřejmě nechci tykat, jen mi přijde, že by se mi lépe poslouchalo kdyby tam bylo to tykani :D a už dlouho přemýšlím, jestli to ale není blbý :)

• Citovat
  • Upravit
9371
21.7.17 19:38

Mne celej koncept tyvykani prijde zbytecnej. Radeji bych, aby si vykali vsichni, i treba manzele, jako kdysi. Nebo naopak jen tykalo, jako jeste drive. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.17 20:00

Ano tak v tom jsme za jedno :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat