Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Každý problém je vážný, pokud ho tak ty vnímáš. Je jedno že na to nemáš diagnózu ![]()
chodila jsem 4 roky 2× týdně.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, už několikrát jsem u psychologa byla. Jednou kvůli komplikovanému vztahu k mámě, asi dvakrát nebo třikrát kvůli vztahu s manželem a naší nové rodině. Loni na podzim jsem se k paní chtěla opět objednat, ale odešla mi do důchodu, tak mi v poradně doporučili pána. Když jsem byla tenkrát u paní, tak jsem šla v podstatě s konkrétními problémy a nebo jsme se k nim společně brzy dostali. S pánem nám dlouho trvalo než jsme si porozuměli a i tak mi přišlo, že mě v hodně věcech nepochopil a za tu hodinu se toho taky moc vypovědět nedá. Pořád se ve všem plácám a o všem pochybuji. Myslím, že by mi pomohlo, kdychych mohla život rozebírat s někým pravidelně, ale bojím se, aby jim to nepřišlo hloupé. Chodíte někdo takhle pravidelně, aniž byste měli nějaké vážné problémy(deprese apod.)?
Přítel psychické problémy ani deprese nemá a chodí k psychologovi ze začátku jednou týdně ted jednou za 14 dní. Už chodí 9 měsíců
Také chodím k psychologovi, nejdřív 1 týdně, teď už 1 za 14 dní. Jsem s ním spokojená a hodně mi pomohl.Ten můj je hodně příjemný, lezou ze mě problémy samy od sebe jen tak při hovoru, což je super. Být tebou změním psychologa, bo bys k němu měla mít plnou důvěru, aby ses mohl otevřít. Přeju, aby se ti podařilo problémy vyřešit. S.
Tak tomu tedy nerozumím. Jestli nemáš problémy, tak nepotřebuješ psychologa
Dokud si nepřiznáš, že ty problémy máš, tak je nevyřešíš. K psychologovi určitě nechodíš kvůli „komplikovanému vztahu k mámě“ nebo kvůli „vztahu s manželem“, ale kvůli sobě. Těm vztahům je to šumák. ![]()
Zajímala by mě otázka na ty z vás, kdo navštěvují psychologa/ psychoterapeuta už déle jak půl roku
otázka zní jestli vám psychologové tykaji, nebo vykaji
a jak je vám to příjemné, případně jestli jste požádali aby vám tykal /a ![]()
@Anonymní píše:
Zajímala by mě otázka na ty z vás, kdo navštěvují psychologa/ psychoterapeuta už déle jak půl rokuotázka zní jestli vám psychologové tykaji, nebo vykaji
a jak je vám to příjemné, případně jestli jste požádali aby vám tykal /a
Mně vyká, ale jinak se bavíme jako nejlepší kamarádi. Nepožádal jsem, já rád vykám ![]()
My jsme si s psycholožkou vykaly, nejen proto, že je to dáma o řadu let starší než já. Oslovovala jsem jí jejím titulem a ona mě taky. Tykání by mi vadilo, ale asi bych ho akceptovala při nějaké skupinové terapii. Takovou jsem ale nevyzkoušela.
Já jsem právě celkem mladá a přijde mi hrozně zvláštní když mi vyka
já jemu samozřejmě nechci tykat, jen mi přijde, že by se mi lépe poslouchalo kdyby tam bylo to tykani
a už dlouho přemýšlím, jestli to ale není blbý ![]()
Mne celej koncept tyvykani prijde zbytecnej. Radeji bych, aby si vykali vsichni, i treba manzele, jako kdysi. Nebo naopak jen tykalo, jako jeste drive. ![]()
Dobrý večer, už několikrát jsem u psychologa byla. Jednou kvůli komplikovanému vztahu k mámě, asi dvakrát nebo třikrát kvůli vztahu s manželem a naší nové rodině. Loni na podzim jsem se k paní chtěla opět objednat, ale odešla mi do důchodu, tak mi v poradně doporučili pána. Když jsem byla tenkrát u paní, tak jsem šla v podstatě s konkrétními problémy a nebo jsme se k nim společně brzy dostali. S pánem nám dlouho trvalo než jsme si porozuměli a i tak mi přišlo, že mě v hodně věcech nepochopil a za tu hodinu se toho taky moc vypovědět nedá. Pořád se ve všem plácám a o všem pochybuji. Myslím, že by mi pomohlo, kdychych mohla život rozebírat s někým pravidelně, ale bojím se, aby jim to nepřišlo hloupé. Chodíte někdo takhle pravidelně, aniž byste měli nějaké vážné problémy(deprese apod.)?