Právník? (koronavirus)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
9.3.20 14:45
@DeeSocialWorker píše:
V čem spočívá logika toho, že zaměstnance, u kterého mám podezření na nákazu zavřu na 14 dní v baráku plném těch nejohroženějších lidí?

no, vzhledem k tomu, že klienti a ostatní zaměstnanci ze směny s ním už byli v kontaktu, byli by v karanténě taky. pakliže bys všechny zaměstnance (zcela správně) nechal doma, musel bys sehnat náhradní zaměstnance a ty vystavit riziku nákazy, kdyby se u někoho z klientů nemoc projevila. čili mně přijde vcelku logické (opakuji - nikoli právně správné) riziku nákazy nevystavovat další lidi, ale v zařízení ponechat ty zaměstnance, kteří už v tom riziku tak jako tak jsou (stejně jako klienti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
9.3.20 15:12

@sagina coz to chápu, ale přijde mi, že čím déle je nakažený člověk (který ještě nemá příznaky) v kontaktu s ostatními, tím spíše stoupá riziko nákazy. Tedy nejlepší je ho izolovat a ne nechat pracovat (což by stejně nemohl dělat tu práci pečovatele, protože by nesměl k lidem. To pak neřeší problém nedostatku pracovníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.3.20 16:45

@DeeSocialWorker ale tak pokud je v karanténě, tak nevíme, jestli je nakažený. až to vědět budeme, tak ho šoupnem do izolace a to už bude jiná situace :-) a pokud se koronavirus objeví u zaměstnance nebo klienta, tak potom tak jako tak bude v karanténě celý pečovatelský dům, protože klienty těžko šoupnou někam do domácí karantény, když mají domov zrovna tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
11.3.20 12:19
@sagina píše:
no, já zaměstnavatele i chápu - má plnej barák lidí, kteří potřebují, aby se o ně někdo staral. pečujícího personálu už teď není zrovna mnoho a budou-li všichni v karanténě, co se všemi těmi klienty udělá :nevim: že je to z hlediska zákona nesmysl, to je jasný, ale z praktického hlediska je to vcelku logický krok.

Jakože by neohroženější skupinu seniorů ošetřovali lidé v karanténě :potlesk:
No nevím nelíbilo by se mi, kdyby mou babičku nebo dědu ošetřoval někdo takový :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.20 20:19

U nás v práci (domov seniorů a ldn) se sepisuje seznam, kdo by v případě potřeby zůstal nonstop v práci 14dni. Nejsem zdravotník, ale jsem v kanceláři a nemám děti (kolegyně má 2) takže bych zůstala. Jak by se tato situace řešila finančně? Dostat zaplaceno 8hodin/den a zbytek nic (jak mi bylo řečeno) se mi nelíbí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová