Pravý hovězí guláš

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
14.4.11 13:19

PRAVÝ HOVĚZÍ GULÁŠ

Chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaký opravdu osvěčený recept na pravý hovězí guláš.
Mám doma hovězí maso a chtěla bych z toho udělat pořádný tmavý guláš.
Nechci ale vařit takovou tu náhražku guláše - styl jako - vyvař maso, přidej papriku a zahusti moukou :-)
Děkuji za nápady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
777
14.4.11 13:26

Klasika..koukni sem
Jiný neznám :nevim:

Příspěvek upraven 14.04.11 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378

já dělám hovězí guláš tak že orestuju cibulku hodně-opravdu hodně do tmava,přidám maso,orestuju,zapráším paprikou(namixuju si sladkou i trošku pálivé)osmažím,zaleju horkou vodou,dám tam sůl,kmín,malinko pepře,někdo dává bobkový list,ke konci dušení ještě česnek a malinko majoránky.

Až je maso měkké(někd tak za 3hodiny)vytáhnu ho,šťávu zahustím moukou s vodou,povařím a propasíruju(nemám ráda,když tam plave ten kmín a tak).Dochucuji tím co jsem tam dávala na začátku.

Když máš ráda ostřejší přidej tak k dušení ještě feferonku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

tak já dělám guláš - cibuli s masem orestuji na troše oleje, zaleju vodou, podusím, pak přidám Guláš koření, dvě kostky Guláš bujónu, a nechám povařit, a pak jen dokořeňuji, popřípadě, trošku zahustím moukou… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713

No nevím, co je pravý guláš, ale dělam ho takto: Hodně cibule nakrájím a osmahnu na oleji. Pak přidám masou na kousky, zase osmahnu. Posypu paprikou, chvíli míchám. Pak přidám kmín, majoránku, sůl a vodu. Zavřu papiňák a nechách vařit. nakonec případně zahustím moukou, ale prý je lepší chleba :nevim: Manžel se olizuje až za ušima :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 13:28

No, já to dělám tak, že dám stejnou váhu cibule jako masa. Nejdřív osamžím cibuli, na to maso, podliju vodou, a vařím a vařím… Jinak vařím to dost dlouho na malém plameni pod pokličkou, mám to ráda rozvařené. Maso nakrájím na malé kostičky a vařím i čtyři nebo pět hodin, až se maso začne samovolně rozpadat :palec: . Pak už jen dosolím, dám trochu papriky a je to fakt husté, mouku netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
14.4.11 13:28

Ahojky, tak já guláš dělám často a řekla bych že fakt luxusní, jelikož si ho vždycky chválí (dělám ho i na rauty atd).
Základ je dělat ho fakt extra dlouho…uplně měkkounký maso.
takže na olej (sadlo) dam na malinky kousky cibuli necham skoro ztamvnout, dam maso-nesolím. Hodne gulášovýho koření, majoránku a červ. papriku, trochu chilli. osmahnu a osolim až není maso syrový. Pak zaliju vývarem- fakt vývarem ne vodu, může být hov. bujon. Dusím a dolívám.
Zahušťuju jedině tmavou jíškou- hotovou granulky. žádná mouka, chleba-to mě nechutná je to jak tam mít drobky.
Tak doufam ze se povede :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 13:30

Takže vlastně jenom čtyři ingredience. A maso kupuju zadní, kližka je moc tučná, blanitá, což nemám ráda ani já, ani manžel.

Limutka píše:
No, já to dělám tak, že dám stejnou váhu cibule jako masa. Nejdřív osamžím cibuli, na to maso, podliju vodou, a vařím a vařím… Jinak vařím to dost dlouho na malém plameni pod pokličkou, mám to ráda rozvařené. Maso nakrájím na malé kostičky a vařím i čtyři nebo pět hodin, až se maso začne samovolně rozpadat :palec: . Pak už jen dosolím, dám trochu papriky a je to fakt husté, mouku netřeba.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

jo a já tam teda papriku nedávám vůbec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532

Tak zase bez pozvání vpadnu do diskuze :oops: . Holky, moc se v hovězím nevyznám :oops: . Poraďte mi, která část je vhodná právě pro ten guláš, nebo takové ty dobré měkké části do omáček atd…
Děkujiii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
14.4.11 13:31

tak já dělám madarskej guláš, ale ten má pořádnej říz

klasicky cibuly orestuju na sádle, přidám maso, koření, zasypu moukou, udělá se z toho taková srajda.-) pak to zaleju vodou, promíchám, až je maso tak nějak uvařený, za včasu přidám na menší kousky nakrájená rajčata a červenou papriku, nechám zeleninu vyvařit, přitom stále dolývám vodu, na konci vyjde menší množtví guláše kterej ale stojí za to, lepší jsem nidky nejedla

a tehle postup dělám i se zveřinou, (zatím mám odzkoušeno srnčí a kančí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.4.11 13:33

Každej má ten svůj pravý guláš:-) To je to samý jako s bramborovým salátem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 13:33

No, říká se, že na guláš je kližka, ale já to dělám jen ze zadního hovězího, jak jsem už psala, natahuje mě z „tlustého“ masa, takže kližku nebo přední nekupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
14.4.11 13:34

Já dávám hovězí zadní, je drazší než kližka, ale pokud nechceš samý tlustý tak se vyplatí to zadní. Je nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
14.4.11 13:34

Na oleji zpenim cibulku(co masa to cibule)do hnedava :-)i s kminem.Pak prihodim maso a oprazim,posleze posypu paprikou,ja sladkou nebo gulasovou,muj i palivou.Zaliju varici vodou.Pak to varim pod poklici do zmeknuti(asi ty tri hodiny).Pridam jeden rajs.protlak.Udelam si zasmazku do hneda a vliju.A micham a micham.Necham povarit a nakonec majoranku.
Snad jsem na neco nezapomela.A je vybornej…joooo hovezi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport