Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Asi se zblázním s kluka. Je mu 10. Na všechno odpověd dělá scény. To že provokuje bráchu je normální, že ten druhý furt řve tak ok.On to dělá furt. Nedokáže si s nim hrát aby mu něco neudělal. Jeho jé to bylo omylem. Nemůžeme chodit ani na návštěvy aby tam nedělal scény. nemá v ničem zábrany. A to se snažim od mala aby se nechoval tak jak se chová. Když mu řeknu at jde něco udělat dělá hluchého. Nebo že to jde udělat a stejně to neudělá. Někdy mam pocit že se chová jak rozmazlený spratek. Adhd nebo ne Adhd šílím z něj. Mam chut odtud utéct nebo ho dát k biologickému tátovi i když se nevídají. Návod se k dětem nedává, ale k tomuhle fakt měli. Nebo aby se mu dali vyndat baterky.![]()
![]()
Někdy je lepší mlčet ......tedy NEPSAT
@Anonymní píše:
Asi se zblázním s kluka. Je mu 10. Na všechno odpověd dělá scény. To že provokuje bráchu je normální, že ten druhý furt řve tak ok.On to dělá furt. Nedokáže si s nim hrát aby mu něco neudělal. Jeho jé to bylo omylem. Nemůžeme chodit ani na návštěvy aby tam nedělal scény. nemá v ničem zábrany. A to se snažim od mala aby se nechoval tak jak se chová. Když mu řeknu at jde něco udělat dělá hluchého. Nebo že to jde udělat a stejně to neudělá. Někdy mam pocit že se chová jak rozmazlený spratek. Adhd nebo ne Adhd šílím z něj. Mam chut odtud utéct nebo ho dát k biologickému tátovi i když se nevídají. Návod se k dětem nedává, ale k tomuhle fakt měli. Nebo aby se mu dali vyndat baterky.![]()
![]()
Co vyndat pásek? Za mého mládí to fungovalo vždycky a skoro na všechny.
@Prof. Farnsworth píše:
Na tohle dítě pásek nefunguje ani zákazy.Sebrání mobilu. Nic
@Prof. Farnsworth píše:
i na tebe? anebo vařechu ![]()
Šoupnout ho na nějaký sport, kroužek kde se unaví a zabaví. Možná se hlavně akorát nudí. ![]()
@AnnaNuvoletta07 píše: Šoupnout ho na nějaký sport, kroužek kde se unaví a zabaví. Možná se hlavně akorát nudí.
No už dělal fotbal a beisbol tam to s nim nedali. Nesoustředil se .Neposlouchal je. Furt jsme na výletech na kole na zahradu jezdíme.
Naprosto tě chápu. Mám 4letého, co má ADHD a je to masakr. Celé dny provzteká a proječí. Nic se mu nelíbí, pořád je v opozici, pořád v pohybu, ječí, ničí věci, provokuje. Nejhorší je, když se nudí, takže děláme všechno proto, aby se nenudil a to i přesto, že na takových akcích dělá scény a předvádí se. Naštěstí mám babičku, takže si ho střídáme, pro jednoho by to bylo na zbláznění. Ale prázdniny jsou skoro v polovině
.
@Dojcanis já zakladatelku chápu. On to je s takovým dítětem masakr a někdy pomůže se svěřit a ulevit si.
XXX
No chudák kluk. Chápu, že to může být na palici, ale stylem jakým o něm píšeš…to je prostě smutné. Jaký má na prázdniny program? Nenudí se? Má koníčky? Věnuješ se mu nějak? Trošku to na mě působí jako, nový chlap, nové dítě a ty už mě nebavíš
Snad se mýlím..jinak rada-zabavit, věnovat se a vychovávat.
@saadet píše:
No chudák kluk. Chápu, že to může být na palici, ale stylem jakým o něm píšeš…to je prostě smutné. Jaký má na prázdniny program? Nenudí se? Má koníčky? Věnuješ se mu nějak? Trošku to na mě působí jako, nový chlap, nové dítě a ty už mě nebavíšSnad se mýlím..jinak rada-zabavit, věnovat se a vychovávat.
Přesně.Mluvit o vlastním diteti,jak kdyby byl cizí a nechtela ho. ![]()
@Dojcanis píše:
Přesně.Mluvit o vlastním diteti,jak kdyby byl cizí a nechtela ho.
No samozdřejmě ,že je to moje dítě. Je mu 10 let . Ale s nikým se nestřídm. Mam ho furt. Program s nima každý den jiný. Ale už jsme unavená. Už nemůžu. Ale nikdy bych ho ex nedala. Jen jsou to myšlenky které nidky neudělám. Dítě s ADHD neni jako jiné . Mam druhého kluka co je jako normální dítě. A to jak o něm mluvim Dojcanis vůbec netušíte jak je to moc těžký. Jaké to je že si nemůžete už 10 let odpočinout . Že v noci nespíte v klidu. Ani přes den v klidu. pořád hlídáte aby neudělal to a tamto. Když má dobré dny tak je milý pozorný. On je chytrý. hodně čte. Zajímá se o spoustu věcí. Ale ted je to fakt strašný.
Myslim,ze holky maji pravdu. Chapu zoufalost,ale Vas postoj je polovina uspechu. Zkuste byt kazdy den o pid lip nalozena,syna podporte a vazte si kazde svetle chvilky. Treba jich bude pribyvat.
K zamysleni…Je celkem smutne,ze valna cast rodicu, ktera ma doma podobne „nezvladatelne“ deti nebo adhdaky si 10 mesicu stezuje na pristup skoly a ucitelu,ale v prvni pulce prazdnin se svymi detmi nemuze vydrzet… ![]()
Mam taky 10ti leteho a zaky z nej silym.Kamkoliv jedem nebo cokoliv dekame tak je trapny.Na zacatku praudnin jsme byli u more,byli tam i ty nafukovaci atrakce na vode,ale byli traony a bylo jich malo.Bazeny s toboganama taky trapny protoze tobogany byli moc pomaly
Jeste nas cekaj 2 trapny dovoleny a pak uz diky bohu zacinaj treninky
![]()
@nelamh píše:
Myslim,ze holky maji pravdu. Chapu zoufalost,ale Vas postoj je polovina uspechu. Zkuste byt kazdy den o pid lip nalozena,syna podporte a vazte si kazde svetle chvilky. Treba jich bude pribyvat.K zamysleni…Je celkem smutne,ze valna cast rodicu, ktera ma doma podobne „nezvladatelne“ deti nebo adhdaky si 10 mesicu stezuje na pristup skoly a ucitelu,ale v prvni pulce prazdnin se svymi detmi nemuze vydrzet…
@Ivana 85 píše:
Mam taky 10ti leteho a zaky z nej silym.Kamkoliv jedem nebo cokoliv dekame tak je trapny.Na zacatku praudnin jsme byli u more,byli tam i ty nafukovaci atrakce na vode,ale byli traony a bylo jich malo.Bazeny s toboganama taky trapny protoze tobogany byli moc pomalyJeste nas cekaj 2 trapny dovoleny a pak uz diky bohu zacinaj treninky
![]()
Jo všichni maj lepší dovolenou než my.
Asi se zblázním s kluka. Je mu 10. Na všechno odpověd dělá scény. To že provokuje bráchu je normální, že ten druhý furt řve tak ok.On to dělá furt. Nedokáže si s nim hrát aby mu něco neudělal. Jeho jé to bylo omylem. Nemůžeme chodit ani na návštěvy aby tam nedělal scény. nemá v ničem zábrany. A to se snažim od mala aby se nechoval tak jak se chová. Když mu řeknu at jde něco udělat dělá hluchého. Nebo že to jde udělat a stejně to neudělá. Někdy mam pocit že se chová jak rozmazlený spratek. Adhd nebo ne Adhd šílím z něj. Mam chut odtud utéct nebo ho dát k biologickému tátovi i když se nevídají. Návod se k dětem nedává, ale k tomuhle fakt měli. Nebo aby se mu dali vyndat baterky.