Přebalovák přidělaný na postýlce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1143
4.9.12 07:55

@pupyk Přesně tak, my tam máme čtyči nožičky, položíš na postýlku a díky těm nožičkám se přebalovák neposune

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.10.12 18:38

Také chci koupit přebalovací podložku na postýlku a mám dotaz. Ty zarážky zespoda podložky jsou už nějak rozměrově předvrtané nebo si to můžu pak určit sama? Postýlku budeme mít přiraženou podélně ke zdi a tak potřebuji, aby podložka „přečuhovala“ co nejvíce jen na jednu stranu.
Podložka má 80cm a postýlka 60cm, není ten velký přesah na jednu stranu nepraktický? Máte to tak někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
16.10.12 20:20

Ty zarážky mají předvrtané dírky (teda aspoň na té mojí podložce), na jedné straně to přes hranu postýlky přesahuje cca 2 cm a na druhé tak 15. Ten přesah mi vůbec nevadí, nepotřebuju stát namáčklá na postýlce. Jestli si zítra za světla vzpomenu, vyfotím to zespodu a hodím sem fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.10.12 20:24
@Janina201 píše:
Také chci koupit přebalovací podložku na postýlku a mám dotaz. Ty zarážky zespoda podložky jsou už nějak rozměrově předvrtané nebo si to můžu pak určit sama? Postýlku budeme mít přiraženou podélně ke zdi a tak potřebuji, aby podložka „přečuhovala“ co nejvíce jen na jednu stranu.
Podložka má 80cm a postýlka 60cm, není ten velký přesah na jednu stranu nepraktický? Máte to tak někdo?

Mám přebalovací podložku akorát na postýlku… dělají se v různých rozměrech, ta moje byla přímo na postýlku 120×60 cm a přesahovala tak o pět cm, víc ne… a dírky byly předvrtané tak, aby to akorát pasovalo… myslím, že má rozměry 70×50 cm… určitě bych zkusila koupit takovou, aby pasovala…

http://www.seznamzbozi.cz/…ky/18008930/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
16.10.12 23:31

Jo, tyhle přebalováky se dělají délky 70 nebo 80 cm.
Já spíš řeším výšku postýlky, dělací cca 80-100 cm vysokou a když na to dám přebalovák… aby to nebylo nepohodlný, když koupím vysokou nebo zas moc nízkou postýlku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
17.10.12 08:33
@pupyk píše:
Já spíš řeším výšku postýlky, dělací cca 80-100 cm vysokou a když na to dám přebalovák… aby to nebylo nepohodlný, když koupím vysokou nebo zas moc nízkou postýlku :think:

tak si představ, jak přebaluješ na kuchyňské lince, ty se standartně dělají vysoké 85 cm (jestli nemáte dělanou na zakázku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.10.12 08:38
@pupyk píše:
Já spíš řeším výšku postýlky, dělací cca 80-100 cm vysokou a když na to dám přebalovák… aby to nebylo nepohodlný, když koupím vysokou nebo zas moc nízkou postýlku :think:

Já bych volila z praktických důvodů… dítě tam bude nejméně do dvou let, možná do tří… roční dítě má plus mínus 80 cm, postýlka nemá dno až na zemi, takže nějakých patnáct dvacet čísel nad zemí… při 80 cm postýlky bude mít dítě nad ohrádkou 20 cm, což je dost a může to svádět k přelezení… beru podle naší malé, kam zvedne nohu, tam vyleze… a nohu zvedne skoro k hlavě, takže přelézt postýlku je jen otázka času… my máme tu klasickou vyšší a když stoupne, má konec ohrádky skoro nad hlavou… když to měla o patro výš, tj. o těch asi dvacet cm, tak v 10 měsících několikrát přelezla - poprvé teda spíš asi přepadla, nebyla jsem u toho, ale povedlo se jí dostat ven a pak už teda lezla cíleně… takže šla postýlka až dolů a je to v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
17.10.12 10:29

Já ale myslím celkovou výšku postýlky.
Nejsme s manželem žádní trpaslíci, takže aby to nebylo nepohodlný nejen kvůli přebalováku.
Asi píšeš o výšce matrace, to teda nemám nastudovaný, ale předpokládala jsem, že je to u všech postýlek stejně - matrace se dá dát do dvou výšek.
Předpokládala jsem, že pokud je postýlka cca 100 cm tak jsou delší především nožičky postýlky. A pokud je postýlka 80 cm, tak že to není na úkor výšky posunu matrace…
No asi budu muset vyrazit někam do prodejny s metrem a měřit a měřit :nevim:

Jo, představit si, že přebaluju u kuchyňské linky můžu, ale já nikdy nepřebalovala, praxe bude asi jiná…

@Regina Hero píše:
Já bych volila z praktických důvodů… dítě tam bude nejméně do dvou let, možná do tří… roční dítě má plus mínus 80 cm, postýlka nemá dno až na zemi, takže nějakých patnáct dvacet čísel nad zemí… při 80 cm postýlky bude mít dítě nad ohrádkou 20 cm, což je dost a může to svádět k přelezení… beru podle naší malé, kam zvedne nohu, tam vyleze… a nohu zvedne skoro k hlavě, takže přelézt postýlku je jen otázka času… my máme tu klasickou vyšší a když stoupne, má konec ohrádky skoro nad hlavou… když to měla o patro výš, tj. o těch asi dvacet cm, tak v 10 měsících několikrát přelezla - poprvé teda spíš asi přepadla, nebyla jsem u toho, ale povedlo se jí dostat ven a pak už teda lezla cíleně… takže šla postýlka až dolů a je to v pohodě…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.10.12 12:05

@pupyk Ale já mluvím o celkové výšce postýlky… matrace se dá dát do tří poloh (u té naší) a šla jsem to změřit… postýlku máme vysokou 95 cm - od země po vrch… matrace je ve výšce 27 cm od země…
Některé postýlky mají jen dvě polohy matrace… mě vyhovuje ta třípolohová, protože malé miminko můžeš mít výš a lépe se s ním manipuluje, když ho vytahuješ nebo dáváš spát… a na přebalování je to ideální, když se nemusíš ohýbat… takže čím výš, tím líp… záda to ocení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
17.10.12 13:46

@Regina Hero Tak já bych řekla, že ty nižší postýlky mají matraci níž, nemůžu to teď změřit, neb malý zrovna chrní, ale určitě je níž než 27 cm od země, takže výsledná výška od matrace nebude zas o tolik menší.
A mě tedy naopak vyhovuje ta 80cm, protože i tak už je místy náročné do ní dávat dítko a při představě, že ho zvedám ještě o nějaký 15 - 20 cm výš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.10.12 13:52

@j.a.n.i1 Nejlépe asi zajít do obchodu a vyzkoušet… mě to problém nedělá, mám 173 cm, tak možná to bude tím… i linku máme 96 cm vysokou a je to lepší než ty běžné… takže každému může vyhovovat něco jiného… těch 27 cm je i s kolečky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
17.10.12 14:21

@Regina Hero Tak mi taky máme linku zvýšenou (měřím stejně jako ty) na 100cm a to mi na práci vyhovuje, ale to zvedání dvouleťáka do téhle výšky už ne :-) i když ono to taky bude tím, že čekáme druhé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
17.10.12 21:55

Dobrý večer,
tak už mám podložku vyřešenou. Dnes jsem ji koupila. Velikost 80×50.
Dírky předvrtané nemá, takže si to upravím podle sebe a má tam 6ks těch zarážek.
Jinak děkuji moc @eetkikinka, že si napsala, že ti nevadí přesah 15cm to mě hodně pomohlo v rozhodování :)
a děkuji i @Regina Hero - na rozměr 70×50 jsem taky koukala, ale říkala jsem si, že větší se bude jednou hodit a hlavně tu co se mě hodně líbila v tom menším rozměru neměli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí